Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Έκανε την πάπια» για τον παιδεραστή αρχαιοφύλακα στο Μουσείο της Νισύρου;

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία»...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ – Στις 21:15 η κλήρωση...

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Εξι φορές «νονός» σε μία μέρα ο Τσίπρας!

«Βάφτισε» τις σήραγγες Αθηνών – Κορίνθου, ενώ δεν ξέχασε και τον Κωστή Στεφανόπουλο

«Νονός» έγινε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Βάφτισε» τις έξι σήραγγες της Αθηνών – Κορίνθου με ονόματα παλαιά και γνώριμα. Τιμήθηκαν ο Ανδρέας, ο καπετάν Νικήτας, ο Τεμπονέρας…

Ο Αλέξης εγκαινίασε τον νέο αυτοκινητόδρομο και ευτυχώς θυμήθηκε ότι και οι δεξιοί χρήζουν τιμής. Ετσι, λοιπόν, «τιμής ένεκεν» που λένε, τοποθέτησε και τον Κωστή Στεφανόπουλο στη λίστα του.

Τελευταία, σε όποιο έργο έκοβαν κορδέλα έδιναν όνομα αριστερού. Στα Τέμπη μάλιστα «οργίασαν» και αφού κατάλαβαν ότι τους πήρανε χαμπάρι, έβαλαν κι έναν Κωστή Στεφανόπουλο στο κάδρο, έτσι, για το ξεκάρφωμα.

Η ονοματοδοσία των νέων σηράγγων έχει ως εξής: Η σήραγγα της Αιγείρας θα λέγεται «Πάνος Μυλωνάς», της Ακράτας θα πάρει το όνομα του αντιστασιακού καπετάν Νικήτα (Νικόλαος Πολυκράτης), του Πλατάνου αυτό του ποιητή Κωστή Παλαμά, της Βολίμης θα πάρει το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του Πάνορμου αφιερώνεται στον Νίκο Τεμπονέρα και της Παναγοπούλας στον Ανδρέα Παπανδρέου.

—-

Το τάμα του Πλεύρη στον Πανορμίτη Σύμης

Στον Πανορμίτη έγινε το τάμα για να ξεπεράσει τη μεγάλη δοκιμασία υγείας στην οποία μπήκε πριν από τα Χριστούγεννα του 2016, κι εκεί επέστρεψε υγιής για να ευχαριστήσει τον Θεό για τη ζωή που του χάρισε. Ο λόγος για τον Θανάση Πλεύρη, του οποίου η περιπέτεια υγείας είχε συγκλονίσει. Ο Θανάσης και η γυναίκα του βρέθηκαν στη Σύμη και προσκύνησαν στον θαυματουργό Πανορμίτη.

—-

Ευκαιρία για αγγλόφωνα πανεπιστήμια λόγω Brexit

Να μια ωραία αριστερή επένδυση για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Πολλαπλασιάζονται στην αντιπολίτευση οι φωνές που λένε στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη νομοθέτηση αγγλόφωνων κυρίως πανεπιστημίων με νομικό χαρακτήρα που θα επέλεγε, ώστε να βρουν θέση αλλοδαποί φοιτητές με δίδακτρα.

Επίσης, όπως έλεγαν οι βουλευτές χθες συζητώντας στο εντευκτήριο, λόγω Brexit, θα διπλασιαστούν σταδιακά τα δίδακτρα σε 120.000 φοιτητές από την Ε.Ε. που σπουδάζουν στην Αγγλία.

Αυτοί οι φοιτητές σκέφτονται να αποχωρήσουν και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οπότε να η ευκαιρία!

—-

Λίγο πριν από τα εξήντα!

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης είχε χθες τα γενέθλια του και τα γιόρτασε σε γραφικό ταβερνάκι στην παραλία του Τύμβου. Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1958. Δηλαδή κοντεύει τα 60! Οι τούρτες, δεκάδες κι άλλες τόσες οι ευχές.

—-

Εχασε μια αγαπημένη φίλη

Μια αγαπημένη φίλη έχασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Η Ισπανίδα υπουργός Κάρμε Τσακόν, που πέθανε ξαφνικά σε ηλικία μόλις 46 ετών, ήταν φίλη του.

Συνυπήρξαν με την Κάρμε ως υπουργοί Αμυνας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, κι εκεί γνωρίστηκαν. «Γοητευτική, δυναμική, πολλά υποσχόμενη στην ισπανική και την ευρωπαϊκή πολιτική ζωή, «έφυγε» χωρίς εμείς, οι μακρινοί της φίλοι, να έχουμε κάποια ένδειξη ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Θα αποφύγω τις δραματικές κοινοτοπίες, που είναι δυστυχώς αφόρητα αληθινές και περιγράφουν τα όρια και την αβεβαιότητα της ζωής μας» είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: «Θυμάμαι πάντα τον ενθουσιασμό της και την επιθυμία της να παρεμβαίνει στα γεγονότα. Εχω στον νου μου την εικόνα της ως οικοδέσποινας στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Ε.Ε. στην Πάλμα της Μαγιόρκας, να της παρουσιάζει όπλα το τιμητικό άγημα, να τη χαιρετά με το ξίφος του και να της δίνει αναφορά ο επικεφαλής αξιωματικός, λίγο πριν από το επίσημο δείπνο. Πάντα ρωτούσα για την Κάρμε. Το μόνο που δεν περίμενα ήταν η είδηση του θανάτου της. Το ερώτημα είναι, δυστυχώς, πάντα το ίδιο: Πώς συνδυάζεται η προσωπική ματαιότητα με την ιστορική αισιοδοξία, έστω στον μακρύ χρόνο».

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...