Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Τσουρέκια από τα χεράκια της Βανδή!

Η γνωστή τραγουδίστρια, που έχει κατακτήσει επάξια και τον τίτλο της καλής νοικοκυράς, μοιράστηκε με τους φίλους της στο Instagram τη συνταγή για τσουρέκι με το οποίο θα φιλέψει τον Ντέμη Νικολαΐδη και τα παιδιά τους

Πασχαλινό τσουρέκι από τη Δέσποινα Βανδή. Η γνωστή τραγουδίστρια, που έχει κατακτήσει επάξια και τον τίτλο της καλής νοικοκυράς, μοιράστηκε με τους φίλους της στο Instagram τη συνταγή για τσουρέκι με το οποίο θα φιλέψει τον Ντέμη Νικολαΐδη και τα παιδιά τους.

Υλικά: Εξι αβγά, 180 γρ. μαγιά, 2 1/2 κιλά αλεύρι, 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό, 300 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο, 750 ζάχαρη, 600 γρ. γάλα, 1 φακελάκι μαχλέπι, 1 φακελάκι κακουλέ, 5-6 κομματάκια μαστίχας, 1/2 κ.γ. αλάτι, ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι! Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι ότι όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα υλικά του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Οση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει κάνουμε τα παρακάτω: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε. Τα αβγά θα τα ρίξουμε χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Ετσι έχουμε άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα, ζάχαρη, αβγά έτοιμο, το οποίο βάζουμε κι αυτό στην άκρη! Ρίχνουμε περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μία τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι, το ξύσμα, το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα, την οποία πρέπει να κάνουμε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi, οπότε θα τη χτυπήσουμε με λίγη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά με το αλεύρι. Οταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνουμε το μείγμα γάλα – ζάχαρη – αβγά και προσπαθούμε ζουλώντας το να το διαλύσουμε όσο γίνεται.

Στη συνέχεια το ρίχνουμε όλο στη μέση της λεκάνης και ζυμώνουμε. Αν τα χέρια μας κολλάνε, ρίχνουμε λίγο λίγο το αγνό λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Σκεπάζουμε με βρεγμένες πετσέτες, τυλίγουμε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθουμε τα τσουρέκια μας – δεν αλευρώνουμε τον πάγκο. Τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω. Τα αλείφουμε με αβγό και τα ψήνουμε για 25′ -εννοείται ότι έχουμε προθερμάνει τον φούρνο- στους 175 βαθμούς! Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...