Τσουρέκια από τα χεράκια της Βανδή!

Η γνωστή τραγουδίστρια, που έχει κατακτήσει επάξια και τον τίτλο της καλής νοικοκυράς, μοιράστηκε με τους φίλους της στο Instagram τη συνταγή για τσουρέκι με το οποίο θα φιλέψει τον Ντέμη Νικολαΐδη και τα παιδιά τους

Πασχαλινό τσουρέκι από τη Δέσποινα Βανδή. Η γνωστή τραγουδίστρια, που έχει κατακτήσει επάξια και τον τίτλο της καλής νοικοκυράς, μοιράστηκε με τους φίλους της στο Instagram τη συνταγή για τσουρέκι με το οποίο θα φιλέψει τον Ντέμη Νικολαΐδη και τα παιδιά τους.

Υλικά: Εξι αβγά, 180 γρ. μαγιά, 2 1/2 κιλά αλεύρι, 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό, 300 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο, 750 ζάχαρη, 600 γρ. γάλα, 1 φακελάκι μαχλέπι, 1 φακελάκι κακουλέ, 5-6 κομματάκια μαστίχας, 1/2 κ.γ. αλάτι, ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι! Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι ότι όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα υλικά του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Οση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει κάνουμε τα παρακάτω: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το ανακατεύουμε. Τα αβγά θα τα ρίξουμε χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Ετσι έχουμε άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα, ζάχαρη, αβγά έτοιμο, το οποίο βάζουμε κι αυτό στην άκρη! Ρίχνουμε περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μία τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι, το ξύσμα, το μαχλέπι, το κακουλέ και τη μαστίχα, την οποία πρέπει να κάνουμε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi, οπότε θα τη χτυπήσουμε με λίγη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά με το αλεύρι. Οταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνουμε το μείγμα γάλα – ζάχαρη – αβγά και προσπαθούμε ζουλώντας το να το διαλύσουμε όσο γίνεται.

Στη συνέχεια το ρίχνουμε όλο στη μέση της λεκάνης και ζυμώνουμε. Αν τα χέρια μας κολλάνε, ρίχνουμε λίγο λίγο το αγνό λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Σκεπάζουμε με βρεγμένες πετσέτες, τυλίγουμε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθουμε τα τσουρέκια μας – δεν αλευρώνουμε τον πάγκο. Τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω. Τα αλείφουμε με αβγό και τα ψήνουμε για 25′ -εννοείται ότι έχουμε προθερμάνει τον φούρνο- στους 175 βαθμούς! Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ