Ερχεται το βρώσιμο νερό!

Η εναλλακτική συσκευασία που μοιάζει με εμφύτευμα μαστού θα αρχίσει να πωλείται σε έναν χρόνο και θα καταργήσει την κυριαρχία των πλαστικών μπουκαλιών

Μοιάζει με εμφύτευμα σιλικόνης για το στήθος και υπόσχεται να αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο ξεδιψάμε. Το Ooho! είναι το πρώτο βρώσιμο νερό, που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε έναν χρόνο και θα βάλει τέλος στην κυριαρχία των πλαστικών μπουκαλιών.

Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Τα σακουλάκια νερού δημιουργήθηκαν το 2014 από μια ομάδα τριών μηχανικών, ωστόσο παρέμειναν ως concept έως πρόσφατα, οπότε γνώρισαν ξαφνική δημοσιότητα στο διαδίκτυο. «Το Ooho! είναι μια εναλλακτική μορφή συσκευασίας, που κατασκευάζεται από εκχύλισμα φυκιών. Είναι πλήρως βιοδιασπώμενη και τόσο φυσική που είναι κατάλληλη προς βρώση» αναφέρουν στη σελίδα τους στο διαδίκτυο οι δημιουργοί του Ροντρίγκο Γκαρθία Γκονζάλες, Πιερ Παλιέρ και Γκιγιόμ Κους, οι οποίοι ξεκίνησαν διαδικτυακή καμπάνια χρηματοδότησης της εφεύρεσής τους, προκειμένου το προϊόν τους να βρεθεί σύντομα στα ράφια των καταστημάτων.

Μια τρύπα

Το νερό μπορεί να καταναλωθεί είτε με τη δημιουργία μιας τρύπας στο βρώσιμο σακουλάκι από εκχύλισμα φυκιών είτε ολόκληρο, μαζί με τη συσκευασία του. «Η συσκευασία μας είναι φτηνότερη από το πλαστικό και μπορεί να περικλείσει οποιοδήποτε υγρό, από νερό έως αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά» προσθέτουν. Τα σακουλάκια Ooho! αποτελούνται από διπλή μεμβράνη ζελατίνης, κατασκευασμένη από ένα μείγμα αλγινικού νατρίου και χλωριούχου ασβεστίου με την τεχνική της ζελοποίησης, που χρησιμοποιείται στη μαγειρική για τη μετατροπή υγρών σε τζελ. Χρειάζονται δηλαδή πέντε φορές λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και εννέα φορές λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή τους σε σχέση με ένα πλαστικό μπουκάλι.

Κάθε σακουλάκι περιέχει 250 ml νερό, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπολογιστεί ποια θα είναι η τιμή λιανικής πώλησής του. Το κόστος κατασκευής του ανέρχεται σε 0,25 ευρώ, με τους τρεις μηχανικούς να εκτιμούν ότι χρειάζονται το ποσό των 470.000 ευρώ για να αρχίσουν την παραγωγή του.

Η ομάδα ελπίζει ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει την πώληση του βρώσιμου νερού σε φεστιβάλ μουσικής και διοργανώσεις μαραθωνίων μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ