Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Η «Συμπεθέρα» κάνει θραύση!

Η Τζένη Κατσίγιαννη μιλά για τα πρώτα βήματά της στον χώρο του δημοτικού τραγουδιού! Αποκαλύπτει τη συμβουλή που της είχαν δώσει top καλλιτέχνες

g3hw54e5 2Είναι νέα, γοητευτική και διακρίνεται στο δημοτικό τραγούδι. Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να είχε γίνει και διαφορετικά, αφού η Τζένη Κατσίγιαννη προέρχεται από μουσική οικογένεια.

Κόρη του ξακουστού στην Αρκαδία Φώτη Κατσίγιαννη και αδελφή του Γιάννη, ανέβηκε στο πατάρι από μικρή για να συνεχίσει κι εκείνη την παράδοση. Το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου η «Espresso» δίνει στους αναγνώστες της το νέο, ακυκλοφόρητο διπλό CD της Τζένης, που περιέχει -μεταξύ άλλων- τις επιτυχίες «Ο γιατρός» του Μπάμπη Μέτσιου και «Συμπεθέρα».

«Επειδή είχα ακούσματα από τον μπαμπά μου, που ήταν πολύ καλός δημοτικός τραγουδιστής, και από τον αδερφό μου, βέβαια, ξεκίνησα κι εγώ ερασιτεχνικά και μάλιστα τυχαία. Ημουν καλεσμένη σε γενέθλια, σε κάποιο μαγαζί, ανέβηκα και τραγούδησα. Ηταν τον χειμώνα του 2004» μας λέει η τραγουδίστρια και συνεχίζει:

g3hw54e5 1«Ο αδερφός μου, ο Γιάννης, ήταν εκείνος που με βοήθησε πάρα πολύ, γιατί ο πατέρας μας είχε “φύγει” δυο χρόνια πριν. Δουλέψαμε μαζί στις αρχές κι ακόμη και σήμερα συνεργαζόμαστε, μου έχει γράψει και πολλά τραγούδια, τόσο στον προηγούμενο δίσκο μου όσο και στον καινούργιο. Μάλιστα, οι στίχοι και η μουσική του κομματιού “Συμπεθέρα” είναι δικοί του. Αυτό το τραγούδι έχει κάνει μεγάλη επιτυχία και μας το ζητούν παντού, όπου κι αν πηγαίνουμε».

Μαθήματα

Ποιες είναι, όμως, οι δυσκολίες που συναντά μια γυναίκα στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής; «Το δημοτικό τραγούδι είναι από μόνο του δύσκολο, γιατί πρέπει να έχεις βιώματα για να το ερμηνεύσεις. Και πρέπει να έχεις ξεκινήσει από μεγάλα πατάρια, με σπουδαίους καλλιτέχνες. Εγώ έχω δουλέψει σχεδόν με όλους τους μεγάλους τραγουδιστές κι έχω πάρει πάρα πολλά μαθήματα από αυτούς. Επίσης, μου έχουν δώσει συμβουλές κι έχω φτάσει εδώ που είμαι μέχρι στιγμής. Δόξα τω Θεώ, για μένα η πορεία μου είναι ικανοποιητική» υποστηρίζει, ενώ θυμάται τη συμβουλή που της έδωσαν και την ακολουθεί μέχρι σήμερα:

«Να μείνω όπως είμαι, ο εαυτός μου, και η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχω αλλάξει και δεν θα αλλάξω για κανέναν λόγο, γιατί σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε. Διότι μερικοί καλλιτέχνες, όταν ανέβουν απότομα ψηλά, είναι κι εύκολο να πέσουν απ’ τη μια στιγμή στην άλλη».

Αν και τα «παρατράγουδα» συνηθίζονται στα γλέντια, η Τζένη Κατσίγιαννη δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό περιστατικό, ενώ όταν της ζητάμε να μας πει αν θα άλλαζε κάτι γυρνώντας τον χρόνο πίσω, είναι κατηγορηματική: «Θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Απλώς, όταν είσαι πιο μικρός, δεν σκέφτεσαι και τόσο επαγγελματικά, οπότε θα μελετούσα περισσότερο κάποια πράγματα».

Οσο για το τι θα συμβούλευε μια νέα καλλιτέχνιδα του δημοτικού τραγουδιού; «Θα της έλεγα να είναι προσγειωμένη και να ασχολείται μόνο με τη δουλειά της και με τίποτε άλλο, αν το αγαπάει πραγματικά» τονίζει.

Εχοντας δουλέψει με πολλούς τραγουδιστές της παραδοσιακής μουσικής, δεν θέλει να ξεχωρίσει ως αγαπημένο κάποιον από αυτούς. «Αγαπημένα μου τραγούδια, όμως, είναι εκείνα του γάμου, αυτά που μιλάνε για αγάπη, για ξενιτιά, που έχουν στιγματίσει διάφορες καταστάσεις» μας λέει από το Βαλτεσινίκο Γορτυνίας, όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες για να γιορτάσει το Πάσχα.

«Επειτα θα πάμε στο Αγρίνιο για δουλειά. Μετά το Πάσχα ξεκινάμε σχεδόν σε καθημερινή βάση τα πανηγύρια και συνεχίζουμε ακόμη και έως αρχές Οκτωβρίου, με δουλειά σε χειμερινό μαγαζί» καταλήγει και, ευχαριστώντας μας, στέλνει τις ευχές της για καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....