Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Λεωφόρος τον οδηγεί στον τελικό!

Ο ΠΑΟ με ηγέτη (δύο ασίστ) πάλι τον Μπεργκ νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ και «βλέπει» πρόκριση

Ο Μάρκους Μπεργκ πήρε από το χέρι, για ακόμα μία φορά, τον Παναθηναϊκό και με δύο ασίστ τον έβαλε στη… λεωφόρο της πρόκρισης. Οι Μολέδο (21′) και Λέτο (83′) πέτυχαν τα γκολ της νίκης (2-0) των «πρασίνων», που ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και απέκτησαν ξεκάθαρο προβάδισμα για να βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου. Κατώτεροι των περιστάσεων εμφανίστηκαν οι «ασπρόμαυροι», που καλούνται πλέον να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ στον επαναληπτικό της 27ης Απριλίου (19.00) στην Τούμπα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να αφήσει εκτός του αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον «Δικέφαλο» (όπου το «Τριφύλλι» ηττήθηκε 3-0) πολλά βασικά στελέχη του. Κι αυτό διότι η ομάδα του έδειξε μεγαλύτερη φρεσκάδα και ενέργεια χθες στον αγωνιστικό χώρο, εγκλωβίζοντας τους «ασπρόμαυρους», παρότι ξεκίνησαν καλά το πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Στο 21′ ο Μολέδο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ ύστερα από ασίστ του Μπεργκ, ενώ στο 29′ ο Ενρίκε έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Οι «πράσινοι» πίεσαν και για δεύτερο γκολ, και το πέτυχαν -αν και ο Γλύκος ήταν σε εξαιρετική βραδιά- με τον Λέτο, έπειτα από πάσα του Μπεργκ, στο 83′. Ο Αργεντινός, ωστόσο, κινδυνεύει με τιμωρία δύο αγωνιστικών (που θα του στερήσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για το… φτύσιμο στον Μάνταλο). Από κει και πέρα, οι δύο ομάδες έχουν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου και των βοηθών του. Μάλιστα, «φωνάζουν» συνολικά για τρία πέναλτι. Ο Παναθηναϊκός για χέρι στο 69′ του Κρέσπο και για χτύπημα του ίδιου στο κεφάλι του Μπεργκ στο 89′, και ο ΠΑΟΚ για χέρι του Χουλτ στο 70′.

Σημειώνεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης, με τους δύο «κομμένους» από την αποστολή (Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδη), παρακολούθησε την αναμέτρηση από την προεδρική σουίτα του «Απόστολος Νικολαΐδης», την οποία παραχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος (βρίσκεται στο εξωτερικό).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (86′ Μολίνς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75′ Λέτο), Μπεργκ (90’+2′ Λουντ).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ (88′ Τσίμιροτ), Ουάρντα, Ενρίκε (58′ Πέλκας), Κάμπος (73′ Κίτσιου), Κουλούρης.

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά τη νίκη με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Ημασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ σήμερα, πετύχαμε δύο τέρματα και μπορούσαμε να σημειώσουμε κι άλλα γκολ. Εκτός από μία φάση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, κοντρολάραμε καλά το παιχνίδι. Ωστόσο, παίζουν δύο μεγάλες ομάδες, έχουμε μεν ένα μικρό προβάδισμα με το σκορ αυτό, αλλά πρέπει να πάμε στην Τούμπα και να παίξουμε ποδόσφαιρο. Στόχος μας πρέπει να είναι να πετύχουμε γκολ και εκτός έδρας, γιατί ο αντίπαλός μας σίγουρα θα προσπαθήσει να αντιδράσει».

Από την άλλη, ο Βλάνταν Ιβιτς δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. «Εγινε το πρώτο παιχνίδι και χάσαμε. Είχαμε δυο τρεις ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι, στην Τούμπα. Ο Μάτος μού είπε ότι ήταν καθαρή φάση και πέναλτι. Είμαι σίγουρος ότι, αν το έβλεπε ο κ. Σιδηρόπουλος, θα το έδινε, δεν έχω αμφιβολία. Εγώ πιστεύω ότι η ανατροπή μπορεί να γίνει και το πιστεύουν και οι παίκτες μου» ήταν τα λόγια του προπονητή του ΠΑΟΚ. 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε τετ α τετ με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρη Μπαλτάκο και δήλωσε: «Θα θωρακίσουμε νομικά το γήπεδο στο Γουδί». Επιπλέον, ο Ηλίας Μιχαλαριάς επιβεβαίωσε την πρόθεση της Alpha Bank να χρηματοδοτήσει το γήπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να εξαγγέλλει εντός της εβδομάδας το σχέδιο: «Και εμείς έχουμε αυτές τις πληροφορίες, ότι θα υπάρξουν εξαγγελίες από πλευράς πρωθυπουργού, και είναι φοβερό το ότι έχουμε μεγάλη στήριξη από τον κόσμο. Ο Ερασιτέχνης, η ΚΑΕ και το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να είμαστε ένα».

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...