Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εξώδικη δήλωση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso»

Με εξώδικη δήλωση που απέστειλαν στην εφημερίδα «Espresso» και...

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

«Ναυμαχία» στο Λιμάνι!

► Αποφασισμένοι να κάνουν το πρώτο βήμα στον Πειραιά, με τον Λεμονή να περιμένει πολλά από τον Μάριν
► Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Χιμένεθ το σχήμα που θα παρατάξει! «Οπλο» ο Αραούχο στις αντεπιθέσεις

Από τον
Χάρη Δάντση

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε (19.30 Cosmote Sport 3) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», εκεί όπου θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση Ολυμπιακού – ΑΕΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τη μάχη αυτή δεν θέλει να τη χάσει κανείς στον Πειραιά και οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» είναι αποφασισμένοι να κάνουν το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για πρόκριση στον τελικό.

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος περιμένει να βγουν μπροστά οι μεγάλες προσωπικότητες της ομάδας. Μία από αυτές είναι ο Μάρκο Μάριν.

Ανοδική πορεία

Ο τεχνικός του πειραϊκού συλλόγου αλλά και ο κόσμος περιμένουν πολλά από τον Γερμανό μεσοεπιθετικό, που βρίσκεται σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα.

Εξάλλου, ο 28χρονος «ζογκλέρ», σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες-κλειδιά, μπορεί να δώσει κάτι το απρόβλεπτο στο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά, λόγω της ποιότητάς του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάρκο Μάριν δεν είχε αγωνιστεί ούτε στο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 3-0) κόντρα στην «Ενωση», αλλά ούτε και σε εκείνο του ΟΑΚΑ (1-0 νίκησε η ΑΕΚ).

Πάντως, πολλές είναι οι απαιτήσεις του «Sir Takis» και από τον Φορτούνη. Τέτοια ντέρμπι, εξάλλου, κρίνονται κυρίως από την απόδοση και των Ελλήνων παικτών, που καταλαβαίνουν την κρισιμότητα.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να πιάσει υψηλή απόδοση σε αυτά τα παιχνίδια Κυπέλλου, αλλά δεν έδειξε στις προπονήσεις να έχει επηρεαστεί από την πίεση. Αντίθετα, ήταν πολύ ήρεμος και απόλυτα συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φαληρικό γήπεδο θα βρεθούν εκπρόσωποι αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά σήμερα θα βρεθούν στον Πειραιά άνθρωποι των Μάλαγα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χέρτα, Βόλφσμπουργκ, Βέρντερ και Σασουόλο.

—-

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου θέλει να κάνει απόψε η ΑΕΚ στο Καραΐσκάκη, στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό (19.30). Ο Μανόλο Χιμένεθ θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για την ενδεκάδα αλλά και τη διάταξη για το παιχνίδι.

Ο Ισπανός δείχνει να το σκέφτεται ακόμα για κάποια πρόσωπα, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Αϊντάρεβιτς, αλλά και για την ετοιμότητα του Τσιγκρίνσκι, οπότε δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Ωστόσο, από τις επιλογές του στην αποστολή φαίνεται να ξεκαθαρίζει τουλάχιστον η άμυνα.

Ολα δείχνουν, λοιπόν, ότι πάμε με αμυντική τετράδα. Το γεγονός ότι δεν έχει πάρει στη 19άδα άλλα ακραία μπακ, εκτός των Γκάλο – Ντίντακ που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι, σε συνδυασμό με τα τρία (διαθέσιμα) στόπερ, δείχνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο (έως απίθανο) να δούμε και τους πέντε διαθέσιμους αμυντικούς στην ενδεκάδα.

Οσο για το αν προκύψει πρόβλημα στα άκρα της άμυνας, αυτές τις θέσεις μπορεί να τις καλύψουν κατά συνθήκη τόσο ο Βράνιες όσο και ο Κολοβέτσιος, που έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν. Στην επίθεση, φυσικά, το βαρύ χαρτί ακούει στο όνομα Αραούχο. Η «Ενωση» θα παίξει με αντεπιθέσεις και ο Αργεντινός παικταράς είναι το κλειδί για να φύγει η ΑΕΚ με θετικό αποτέλεσμα.

Λαμπρόπουλος 2020

Από εκεί και πέρα, ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ τουλάχιστον έως το 2020 θα είναι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, με την «Ενωση» να κάνει πράξη την προσωπική εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση, στον προπονητή μου και στους συμπαίκτες μου που χάρηκαν αυτή την ανανέωση πιο πολύ και από εμένα. Είναι λογικό να με έχει αγγίξει συναισθηματικά αυτή η πρωτόγνωρη στήριξη στο πρόσωπό μου και θα το ανταποδώσω» δήλωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Εως το 2019 θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ και ο Μιχάλης Μπακάκης.

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...