Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Σκηνές «Survivor» σε σχολεία με ατυχήματα μαθητών

Σοκ με 10χρονο στην Πάτρα που τραυματίστηκε προσπαθώντας να αναπαραστήσει τους «άθλους» των τηλεοπτικών «ηρώων» του

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η… «εισβολή» του «Survivor» ακόμη και στα δημοτικά σχολεία, όπου ανήλικοι μαθητές μετατρέπουν τα προαύλια σε στίβο μάχης, μιμούμενοι τους αγαπημένους τους «Μαχητές» και «Διάσημους» του δημοφιλούς ριάλιτι!

Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Πριν από μερικές μέρες, μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στην Πάτρα αναστατώθηκαν, όταν ένας 10χρονος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να αναπαραστήσει τους «άθλους» των τηλεοπτικών «ηρώων» και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 10χρονο παιδί έστησε εμπόδια στην αυλή του σχολείου με τη βοήθεια των συμμαθητών του και άρχισε να περνά πάνω από αυτά, όπως οι πρωταγωνιστές του reality. Ολοι διασκέδαζαν, όμως το κακό δεν άργησε να συμβεί… Ξαφνικά το μικρό αγόρι έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να… προσγειωθεί ανώμαλα στο έδαφος και να βάλει τα κλάματα!

Ετρεξαν να τον βοηθήσουν

Τρομαγμένοι οι συμμαθητές του έτρεξαν για να τον βοηθήσουν, ενώ κοντά του έσπευσαν και οι δάσκαλοι. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν αμέσως και οι γονείς του μαθητή, που μετέβησαν στο σχολείο για να δουν αν είναι καλά. Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, ο 10χρονος είχε υποστεί κάποιες εκδορές και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πήγε σπίτι του.

Ωστόσο, ο τραυματισμός του, όπως είναι εύλογο, προκάλεσε σοκ σε όλους τους γονείς που έμαθαν από τα ίδια τα παιδιά τους το τι ακριβώς συνέβη εν ώρα διαλείμματος. Και αυτό διότι ποτέ δεν περίμεναν ότι θα έφταναν στο σημείο να μιμούνται τα όσα παρακολουθούν να γίνονται στο reality. Το φαινόμενο, μαθητές να μετατρέπουν το προαύλιο σε στίβο μάχης, φέρεται ότι έχει παρατηρηθεί και σε άλλα σχολεία, προκαλώντας ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η άποψη του ψυχιάτρου

«Τα δρώμενα είναι τόσο αληθοφανή, ώστε εύκολα γίνεται ταύτιση. Ο καθένας -κυρίως τα νεαρά άτομα- μπορεί να πεισθεί ότι θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί και να κάνει το ίδιο. Σε αυτό παίζει ρόλο και η αμεσότητα του παιχνιδιού, ότι είναι ένα θέαμα ζωντανό και συναρπαστικό, καθώς και ότι ταιριάζει πολύ στην εποχή…» εξηγεί στην «Espresso» ο ψυχίατρος και πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχολογικής – Ψυχιατρικής Ενήλικου και Παιδιού Γιάννης Κούρος.

Οσα διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες στις παραλίες του Αγίου Δομίνικου μονοπωλούν τις συζητήσεις και οι παρέες κάνουν προβλέψεις για το ποια ομάδα θα επικρατήσει! Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι ότι οι μικροί φαν του ριάλιτι-φαινόμενο δεν περιορίζονται σε συζητήσεις, αλλά μεταφέρουν όλο πιο συχνά σε… συνθήκες πόλεως όσα βλέπουν να διαδραματίζονται στις αμμουδερές παραλίες του εξωτικού προορισμού! Ο κ. Κούρος συμπληρώνει ότι είναι δύσκολο να εξηγήσεις σε ένα παιδί ότι δεν πρέπει να παρακολουθεί τέτοιου είδους εκπομπές:

«Στη σημερινή εποχή είναι δύσκολο να περιορίσεις ένα παιδί ή, τουλάχιστον, δεν μπορείς να το κάνεις συστηματικά. Τα παιδιά θα βρουν τρόπο πηγαίνοντας, για παράδειγμα, στο σπίτι ενός φίλου τους, όπου θα παρακολουθήσουν μαζί το ριάλιτι. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένα τέτοιο παιχνίδι δεν πρέπει να γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας. Η ζωή μας είναι για άλλα, πιο ουσιαστικά πράγματα»!

Κάποια παιδιά, μάλιστα, έχουν μπει τόσο πολύ στο πετσί του παιχνιδιού, ώστε έχουν φτάσει στο σημείο να δείχνουν προτίμηση σε συγκεκριμένα φαγητά, τα οποία κερδίζουν υπό τη μορφή «επάθλου» οι ομάδες!

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...