Δέος! Φωτιά πάνω στην Αγία Τράπεζα

Απίστευτο περιστατικό σε εκκλησία της Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης το βράδυ της Ανάστασης

Απίστευτο περιστατικό σε εκκλησία της Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης το βράδυ της Ανάστασης

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν όσοι παρακολουθούσαν την αναστάσιμη λειτουργία στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης, όταν είδαν έκπληκτοι τον ιερέα να βάζει… φωτιά στην Αγία Τράπεζα, να ανάβει από αυτήν το κερί του και να καλεί τους πιστούς να πάρουν το Αγιο Φως ψάλλοντας το «Δεύτε λάβετε φως»!

Από τον Νίκο πιτσιακιδη

Οσα έγιναν το βράδυ της Ανάστασης στο εκκλησάκι καταγράφηκαν σε ένα εντυπωσιακό βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της εκκλησίας στο facebook και κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας έκπληξη αλλά και κάποιες αντιδράσεις. Στο μακροσκελές κείμενο που συνοδεύει το βίντεο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.

«Με θαυμαστό τρόπο»

«Ολοι γνωρίζουμε από παιδιά ότι το Αγιο Φως στα Ιεροσόλυμα βγαίνει με θαυμαστό τρόπο από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Αυτό, λοιπόν, κάνουμε κι εμείς. Η Αγία Τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού. Οταν είναι να βγάλουμε το Αγιο Φως, βγάζουμε πάνω από την Αγία Τράπεζα το Ευαγγέλιο. Τα καλύμματα της Αγίας Τράπεζας και ο Επιτάφιος είναι καλυμμένα με τζάμι. Πάνω του ρίχνουμε με προσοχή οινόπνευμα και αμέσως ανάβουμε από το Αγιο Φως που έχουμε πάρει από τα Ιεροσόλυμα. Από εκεί ανάβω τις λαμπάδες μου και το δίνω στον κόσμο. Κάθε Αγία Τράπεζα συμβολίζει τον Τάφο του Χριστού μας» εξηγεί χαρακτηριστικά ο ιερέας του ναού.

Στο κείμενο δίνεται απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού από τους ιερείς.
«Δεν έχουμε τέτοιο σκοπό. Και πέρυσι το αναρτήσαμε, απλά δεν έγινε τόσο γνωστό, ενώ το ίδιο κάνουμε στον ναό μας από το 2014» επισημαίνουν οι ιερείς της εκκλησίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ