Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Δυόμισι ώρες με το πιστόλι στον κρόταφο

Χατζηκυριάκειο: Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στην Πειραιώς, απ’ όπου πήραν τεράστιο χρηματικό ποσό

Επί οκτώ μήνες αναζητούσαν οι αστυνομικοί τα ίχνη των ληστών που χτυπούν τραπεζικές θυρίδες, αλλά αυτοί έδρασαν πάλι ανενόχλητοι στην περιοχή του Πειραιά!

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σε μια ληστεία «καρμπόν» με αυτή σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς τον περασμένο Αύγουστο, εισέβαλαν ξανά σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στην οδό Χατζηκυριακού και κράτησαν ομήρους πελάτες και υπαλλήλους επί δυόμισι ώρες! Στις 2 χθες το μεσημέρι τέσσερα άτομα που φορούσαν μάσκες σιλικόνης μπήκαν σταδιακά στην τράπεζα κρατώντας στα χέρια τους σακβουαγιάζ που περιείχαν εξοπλισμό, όπως οξυγονοκολλήσεις, κόφτες και οξύ καθαρισμού. Με την απειλή πιστολιών και μιας χειροβομβίδας ακινητοποίησαν πέντε υπαλλήλους και τρεις πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο υποκατάστημα και τους υποχρέωσαν να καθίσουν στο πάτωμα.

Οι τρεις από τους ληστές ανάγκασαν τη διευθύντρια να τους οδηγήσει στο υπόγειο, εκεί όπου βρίσκονται οι θυρίδες, τις οποίες άνοιξαν με τη χρήση του κόφτη και της οξυγονοκόλλησης.

4rqwefer

Επί δυόμισι ώρες, οι ληστές άδειαζαν θυρίδες ανυποψίαστων πολιτών. Οταν άρπαξαν μεγάλα χρηματικά ποσά και πολύτιμα αντικείμενα από τις θυρίδες, άδειασαν ακόμη τα ταμεία και τα χρηματοκιβώτια του υποκαταστήματος! Στη συνέχεια ανέβηκαν στο ισόγειο της τράπεζας, όπου ο συνεργός τους έριξε χλωρίνη και οξύ στους χώρους όπου είχαν κινηθεί και ακουμπήσει, προκειμένου το καυστικό υγρό να εξαφανίσει αποτυπώματα και γενετικό υλικό που τυχόν θα άφηναν πίσω τους. Μετά το «καθάρισμα», οι κακοποιοί διέφυγαν από την τράπεζα, μάλλον με αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους, χωρίς να φαίνεται από το εσωτερικό του υποκαταστήματος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Αμέσως η διευθύντρια της τράπεζας πάτησε το μπουτόν του συναγερμού, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να φτάσουν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οπως όλα δείχνουν, πρόκειται πιθανότατα για τους ίδιους δράστες οι οποίοι είχαν εισβάλει στις 9 Αυγούστου 2016 σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς επί της λεωφόρου Κηφισίας, μια ανάσα από το μέγαρο της ΓΑΔΑ! Με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία είχαν αρπάξει από τα ταμεία 60.000 ευρώ και από 70 θυρίδες άγνωστο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.

—-

«Απειλούσαν ότι θα χυθεί αίμα, αν δεν ήμαστε ήρεμοι!»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας (κεντρική φωτό), η οποία ήταν θύμα των αδίστακτων ληστών της τράπεζας στον Πειραιά και περιέγραψε καρέ καρέ στην «Espresso» την αγωνία της κατά τη διάρκεια της ομηρίας της.

«Φόραγαν αποκριάτικες μάσκες σιλικόνης και είχαν τη μορφή γερόντων. Μπήκαν δύο άτομα μέσα και ο ένας φώναξε “ληστεία”. Μας ακινητοποίησαν στο υπόγειο, ήμαστε γύρω στα πέντε άτομα. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, γιατί μας απειλούσαν πως, αν δεν ήμασταν ήρεμοι, θα χυνόταν αίμα!» είπε και πρόσθεσε:

«Κράτησαν τη διευθύντρια και ακόμη ένα άτομο για να τους δίνουν υποδείξεις και να μπορούν να αρπάξουν χρήματα από τα χρηματοκιβώτια. Τους απειλούσαν και αυτούς πως θα χυθεί αίμα! Τους είδα να κρατούν χειροβομβίδα και αυτόματα όπλα, ενώ μας είπαν πως δεν θέλουν τα λεφτά μας, αλλά τα λεφτά της τράπεζας».

Οπως δήλωσε η όμηρος, οι περισσότεροι ληστές μιλούσαν σπαστά ελληνικά. «Ωστόσο, κάποιος από αυτούς μιλούσε ελληνικά και πιθανότατα ήταν Ελληνας. «Εμειναν δυόμισι ώρες μέσα» είπε.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...