Πού κρύβεται το μυστικό για την αιώνια νεότητα?

Στο πείραμα οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πλάσμα αίματος από νέους και ηλικιωμένους ανθρώπους. Αναζητώντας το συστατικό που θα…

Στον ομφάλιο λώρο μπορεί να κρύβεται το μυστικό για την αιώνια νεότητα, σύμφωνα με επιστήμονες του πανεπιστημίου Στάνφορντ στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές χορήγησαν σε γερασμένους ποντικούς πρωτεΐνη από το αίμα του ανθρώπινου ομφάλιου λώρου, καταφέρνοντας να κάνουν τον εγκέφαλό τους πιο νεανικό και πιο έξυπνο, βελτιώνοντας την ικανότητα μάθησης και τη μνήμη τους.

Στο πείραμα οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν πλάσμα αίματος από νέους και ηλικιωμένους ανθρώπους. Αναζητώντας το συστατικό που θα ξανάνιωνε τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων ποντικών οι ερευνητές απομόνωσαν την πρωτεΐνη ΤΙΜΡ2, που παράγεται στην αρχή της ανθρώπινης ανάπτυξης. Παρατήρησαν ότι η ΤΙΜΡ2 έκανε πιο νεανικό κυρίως τον ιππόκαμπο του εγκεφάλου των πειραματόζωων. Οπως επισήμαναν οι ερευνητές, το αίμα του ομφάλιου λώρου περιέχει και άλλες σημαντικές πρωτεΐνες, όπως η GDF11, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντιγηραντικά «όπλα» στο μέλλον.

Είναι η πρώτη φορά που μια ανθρώπινη πρωτεΐνη δίνει αυτό το αποτέλεσμα και, όπως γράφουν στο περιοδικό «Nature» που φιλοξενεί την έρευνα, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη αντιγηραντικών θεραπειών για τον ανθρώπινο εγκέφαλο ή για νευροεκφυλιστικές παθήσεις, εφόσον οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους αποδείξουν πως η θεραπεία «δουλεύει» εξίσου καλά στο ανθρώπινο σώμα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ