Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Βασιλική Πλεξίδα: Ηταν σαν να ζω έναν εφιάλτη

Η συγκλονιστική κατάθεση της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα, που επέζησε από την πτώση του ελικοπτέρου Χιούι στην Ελασσόνα

Την ώρα που η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων θρηνεί την τραγική απώλεια των τεσσάρων στρατιωτικών, αρμόδια επιτροπή ερευνά ήδη τα αίτια πτώσης του ελικοπτέρου Χιούι, που κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι αρκετά, αλλά στο Γενικό Επιτελείο του Στρατού φαίνεται ότι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Οι εμπειρογνώμονες της Αεροπορίας του Στρατού αρχικά διαπίστωσαν ότι στην ευρύτερη περιοχή επικρατούσε νέφωση, γεγονός που δυσκόλεψε τον χειριστή του ελικοπτέρου, περιορίζοντας την ορατότητά του. Εκτός από αυτό, το καλώδιο της ΔΕΗ, που ήταν αρκετά κοντά στο σημείο της πρόσκρουσης, ήταν σε υψηλότερο σημείο από αυτό που είχε υπολογιστεί αρχικά. Προς το παρόν, δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες ότι επιχειρήθηκε αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικού προβλήματος, η οποία οδήγησε το Χιούι πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Οι εμπειρογνώμονες, πάντως, έφτασαν την Τετάρτη στην περιοχή, που αποκλείστηκε για να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες έρευνες και να καταφέρουν να φτάσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα στο πόρισμα για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Συγκλονιστική ήταν η πρώτη κατάθεση της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα, η οποία ήταν η μοναδική που επέζησε από την πτώση του ελικοπτέρου. Η περιγραφή της δείχνει να ταιριάζει με τα σενάρια που εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες της Αεροπορίας, αλλά και να τα ενισχύει: «Πετούσαμε χαμηλά. Ο καιρός δεν ήταν καλός, πέσαμε σε ομίχλη και η ορατότητα ήταν χαμηλή έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ. Ολα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου…», είπε περιγράφοντας όσα συνέβησαν τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στο έδαφος.

Παρά το τεράστιο σοκ που βίωσε, θυμάται τη στιγμή που βρήκε ξανά τις αισθήσεις της, λέγοντας: «Ηταν σαν να ζω ένα εφιαλτικό όνειρο, είχα αφόρητους πόνους…»

«Ας μη γίνουμε λιγότεροι»

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία που είχε κάνει σε μια τελετή με ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές ο αδικοχαμένος υποστράτηγος Τζανιδάκης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στη Διοίκηση της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου στις 26 Μαρτίου 2014, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας στον απόηχο της ανείπωτης τραγωδίας: «Η ασφάλεια του προσωπικού και ο μηδενισμός των κάθε μορφής και φύσεως ατυχημάτων θα πρέπει να αποτελέσουν στόχο πρώτης προτεραιότητος. Είμαστε λίγοι. Ας μη γινόμαστε, χωρίς λόγο, λιγότεροι!» ήταν τα λόγια του ταξίαρχου (τότε) διοικητή.

Στη μνήμη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους ενώ επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση λίγο πριν από τις 8.00 το πρωί της Πέμπτης, με την παρουσία του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου και του μητροπολίτη Ελασσόνας Χαρίτωνος.

Μαρτυρία-σοκ: Της σκούπισα τα χείλη γιατί ήταν μέσα στα αίματα

Συνταρακτικές λεπτομέρειες για την εικόνα που αντίκρισε μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου Χιούι έδωσε ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στα συντρίμμια.

Ο τεχνικός της ΔΕΗ Δημοσθένης Χατζηλελέκος βρέθηκε κατά τύχη στο σημείο της πτώσης, καθώς προσπαθούσε να εντοπίσει πού είχε προκληθεί η βλάβη στην ηλεκτροδότηση και ήταν αυτός που βρήκε ζωντανή την αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.

«Είδα μια κοπελίτσα που καθόταν, σαν σε κάθισμα, κάτω στο χώμα και ήταν χτυπημένη. Ηταν σε κατάσταση σοκ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ΔΕΗ που εντόπισε τη Βασιλική μαζί με συναδέλφους του στο δύσβατο σημείο της περιοχής.

Οδηγίες από τους γιατρούς

Ο ίδιος, αφού ειδοποίησε την Αστυνομία, έλαβε οδηγίες από τους γιατρούς με τους οποίους συνομίλησε και έμεινε δίπλα της όση ώρα χρειαζόταν, ώσπου να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες.

«Μου είπαν να της μιλάω κάθε πέντε λεπτά, τη ρώτησα αν θέλει νεράκι, της σκούπισα τα χείλη, γιατί ήταν μέσα στα αίματα. Ηταν πολύ σοκαρισμένη η κοπέλα. Το μόνο που μου είπε ήταν να της σκουπίσω λίγο τα χείλη» περιέγραψε.

g25g5w5gttΟ Δημοσθένης Χατζηλελέκος πρόσθεσε πως βρισκόταν πολύ κοντά στο κύριο τμήμα από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου Χιούι, μέσα στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο οι τέσσερις στρατιωτικοί. «Οι άλλοι ήταν μέσα στα αίματα και κοιτούσα μήπως βγει κάποιος άλλος για να τον βοηθήσω» πρόσθεσε.

Με στρατιωτικές τιμές το ύστατο «χαίρε» στους δύο αξιωματικούς

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκαν χθες οι δύο από τους τέσσερις αδικοχαμένους αξιωματικούς της Αεροπορίας Στρατού, που έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τετάρτης στη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Οι τελετές έγιναν με στρατιωτικές τιμές, παρουσία της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Σ’ αγαπάμε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Σου υπόσχομαι πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μας με αγάπη και αξιοπρέπεια. Σ’ αγαπάω πάρα πολύ…» ήταν τα συγκινητικά λόγια της συζύγου του άτυχου ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα, μετά την εξόδιο ακολουθία που εψάλη στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στη συνοικία Αβέρωφ της Λάρισας. Συντετριμμένος από τον ξαφνικό χαμό του γιου του ήταν και ο πατέρας του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, ενώ τον αδικοχαμένο αξιωματικό αποχαιρέτησαν συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι.

Στις 17.30 της Πέμπτης τελέστηκε στη Φαλάνη Λάρισας η κηδεία του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή από τον Ι.Ν. Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Σήμερα στις 18.00 είναι προγραμματισμένη η κηδεία του άτυχου υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον τόπο καταγωγής του, το Ρέθυμνο.

Η σορός του είναι προγραμματισμένο να μεταφερθεί σήμερα στην Κρήτη με αεροσκάφος C-130. Στις 10 το πρωί θα ψαλεί στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας η εξόδιος ακολουθία για τον συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου.

offer

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...