Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Στάθη πολύ κωλόπαιδο ο Χάρος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗ
► Ο πόλεμος από συναδέλφους του, το ξύλο πάνω στη σκηνή και οι δωρεές μακριά από τα φλας
► Υπήρξε μέγας γυναικοκατακτητής! Οι τρεις γάμοι του, ο αρραβώνας με τη Φίνου και τα πολλά ειδύλλια

g436g4ye54Κούλα, ακούς; Ο Στάθης Ψάλτης έφυγε για πάντα

Ο αγαπημένος καμικάζι της έβδομης τέχνης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, δημοσία δαπάνη, από τον Δήμο Ζωγράφου

Αυτή η βόλτα του αγαπημένου καμικάζι της μεγάλης οθόνης δεν θα έχει επιστροφή. Κούλα, ακούς; Ο Στάθης Ψάλτης έφυγε για πάντα. Ο σπουδαίος κωμικός, που μας πρόσφερε άφθονο γέλιο μέσα από τις ταινίες του αλλά και τις θεατρικές εμφανίσεις του, θα ζει από δω και πέρα μόνο στις καρδιές μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Χθες, στις 14.25, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 66 χρόνων, στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπου νοσηλευόταν επί σχεδόν πέντε εβδομάδες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ήταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη από τον Δήμο Ζωγράφου την ερχόμενη Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο της περιοχής.

esr 2103 001 cmyk 3Οπως αποκάλυψε πρώτη η «Espresso» με το πρωτοσέλιδό της «Αγωνία για τον Στάθη Ψάλτη» στις 21 Μαρτίου, όλα άρχισαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο ηθοποιός βρισκόταν στην Πτολεμαΐδα για να παίξει μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του στην επιθεώρηση «Ολοι μαζί… τη φάγαμε», στο πλαίσιο μιας μεγάλης περιοδείας. Εκεί αισθάνθηκε αδιαθεσία και επισκέφθηκε το τοπικό νοσοκομείο.

«Ετρεχε αίμα από τη μύτη του και τον πήγαμε στο νοσοκομείο της περιοχής» μας είχε δηλώσει τότε πηγή από τον θίασο, τονίζοντας: «Οι γιατροί τού συνέστησαν να σταματήσει την περιοδεία που έκανε και να ασχοληθεί σοβαρά με την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που του διέγνωσαν».

Ωστόσο ο ηθοποιός, που αγαπούσε πολύ τη δουλειά του και μάλλον δεν έδινε μεγάλη σημασία στα συμπτώματα, τα οποία έδειχναν πως κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του, καθυστέρησε αρκετά να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημά του και να απευθυνθεί στους κατάλληλους γιατρούς.

Ο Στάθης Ψάλτης μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όταν η κατάσταση της υγείας του ήταν πια πολύ βεβαρημένη, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ώστε να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο, που είχε κάνει μεταστάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», που εκδόθηκε αμέσως μετά τον θάνατό του, ο αγαπημένος ηθοποιός νοσηλευόταν από τις 16 Μαρτίου και «έπασχε από γενικευμένη καρκινωμάτωση, αγνώστου πρωτοπαθούς αιτίας». Σε όλο το διάστημα της νοσηλείας του στο πλευρό του βρίσκονταν η τελευταία σύζυγός του Χριστίνα, αλλά και η πρώτη γυναίκα του Κάτια, η κόρη τους Μαίρη, καθώς και ο αδελφός του -επίσης ηθοποιός- Γιάννης Ρώτας.

qartgeartΤι δήλωσαν φίλοι του

Στενοί συνεργάτες αλλά και άνθρωποι που έζησαν τον σπουδαίο ηθοποιό εκτός σκηνής και κινηματογραφικών πλατό μίλησαν συγκλονισμένοι στην «Εspresso» για τον χαμό του Στάθη Ψάλτη.

Γιάννης Σμαραγδής (φωτό πάνω): «Πάντα ήθελα να βρω έναν τρόπο να συνεργαστούμε. Το παράξενο παιχνίδι της ζωής έφερε τελικά αυτή συνεργασία στην ταινία “Καζαντζάκης”, που είναι στην ουσία και το ύστατο αποτύπωμά του ως ηθοποιού. Μετά το πέρας των γυρισμάτων, έχοντας ζήσει την απίστευτη υποκριτική δεινότητα του Στάθη, έκλαιγα από μεγάλη χαρά. Τότε με έβαλε στην αγκαλιά του και με αυτή την αγκαλιά θέλω να μείνω και να κρατήσω στη μνήμη μου».

 Καίτη Φίνου: «Είμαι συγκλονισμένη. Δεν μπορώ να πω το παραμικρό. Είναι δύσκολες στιγμές».

 Γιώργος Κωνσταντίνου: «Ξεκουράσου, φίλε μου».

 Ομηρος Ευστρατιάδης (φωτό κέντρο): «Νιώθω ότι έφυγε ένα κομμάτι από τον εαυτό μου. Ετοιμάζαμε μια τηλεοπτική σειρά με τίτλο “Οι Αστεγοι”, όπου θα έπαιζε με τον Δημήτρη Πιατά. Οταν πήγα στο νοσοκομείο, μου έκανε νοήματα με το χέρι να τον περιμένω να βγει για να ξεκινήσουμε».

 Βάσια Τριφύλλη: «Είμαι πάρα πολύ χάλια για να κάνω δηλώσεις. Θέλω να πεθάνω».

■ Μάκης Κωστίνης (φωτό κάτω): «Είχε κάνει δωρεά 100.000 δρχ. το 1986, τα οποία μοιράστηκαν σε φτωχές οικογένειες στο Αιτωλικό, και είναι επίτιμος δημότης. Είχε έρθει πολλές φορές και ο κόσμος τον αγαπούσε. Εχουν σπάσει τα τηλέφωνα από όλη την Ελλάδα, επειδή κάναμε παρέα και ζήσαμε μαζί 30 χρόνια. Δεν μπορώ να το πιστέψω πως έφυγε. Μου κόπηκαν τα πόδια την ώρα που το έμαθα».

 Γιούλη Ηλιοπούλου: «Καλό ταξίδι, αγαπημένε φίλε. Υπέροχε άνθρωπε, μοναδικά ταλαντούχο πλάσμα, η πολύτιμη παιδικότητά σου, οι ξεχωριστές ερμηνείες σου, το θεραπευτικό γέλιο που πρόσφερες απλόχερα μένουν στην ψυχή καθενός μας».

Οι γυναίκες της ζωής του μέχρι το «Χριστινάκι» 

Τρεις γάμοι, ένας αρραβώνας που έγινε με γαμήλια επισημότητα και πολλά ειδύλλια! Ο Στάθης Ψάλτης εκτός από μέγας κωμικός ήταν και μέγας γυναικοκατακτητής! Από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του συνέδεσε το όνομά του με νεαρές καλλονές, κυρίως από τον χώρο της showbiz.

g45w45t5w5rΟ πρώτος γάμος του ήταν στα 17 του χρόνια με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Κάτια Κυβέλου, με την οποία απέκτησε τη μονάκριβη κόρη του Μαρία. «Ηταν μια νεανική τρέλα, αλλά μου άφησε τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου, την κόρη μου» θα δηλώσει ο ίδιος για την πρώτη γαμήλια εμπειρία του, που δεν κράτησε πολύ.

Ερωτας

Αρραβώνας που δεν είχε γαμήλια κατάληξη ήταν αυτός με την Καίτη Φίνου, η οποία υπήρξε παρτενέρ του σε πολλές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι ήταν ταιριαστό ζευγάρι σε όλα του. Ο έρωτάς τους απασχόλησε έντονα τα έντυπα της εποχής. Σταρ και οι δύο, ήρθαν πολύ κοντά και βίωσαν ένα φλογερό ειδύλλιο. Τόσο φλογερό που η Καίτη είχε φτάσει στο σημείο να συγχωρεί και κάποιες απιστίες του.

«Ηταν πάθος με τον Στάθη… Οταν τον γνώρισα ήταν 32 χρόνων, ήταν πολύ φυσιολογικό να πέσουν όλες οι γυναίκες πάνω του. Εφαγα το κέρατο της ζωής μου. Πολλές φορές τον είχα πιάσει να φιλιέται με χορεύτριες» έχει αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξή της. Παρότι ζούσαν στο ίδιο σπίτι, δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Μόνο αρραβωνιάστηκαν. Οταν τελικά εξατμίστηκε το πάθος τους, χώρισαν και παρέμειναν φίλοι. Ο Στάθης, μάλιστα, τη βοήθησε αργότερα, μια εποχή που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Από το 1986, οπότε χώρισαν, παρέλασαν από την καρδιά του Στάθη πολλές νεαρές ηθοποιοί που έκαναν τα πρώτα βήματά τους μαζί του.

Ο δεύτερος γάμος του ήταν με την Τάρια Μπούρα, μία από τις πιο εντυπωσιακές κοπέλες της δεκαετίας του ’80.

Η όμορφη ξανθιά, η οποία είχε διακριθεί στα καλλιστεία και στη δεκαετία του ’90 παρουσίαζε επί πολλά χρόνια τη μόδα στον «Πρωινό καφέ», έκανε με τον Στάθη, ο οποίος ήταν τότε στο απόγειο της καριέρας του, έναν γάμο-αστραπή.

Προτού, όμως, ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας είχαν κάνει αρραβώνα σε γνωστό κοσμικό ρεστοράν, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Θυμίζουμε ότι τη συγκεκριμένη βραδιά η Τάρια είχε φορέσει μαύρο πέπλο, κάτι που είχε σχολιαστεί περίεργα από τον Τύπο της εποχής…

Ευτυχισμένος

Στη δεκαετία του 2000 ο Στάθης Ψάλτης γνώρισε τη νεαρή Χριστίνα Φιτσάκη και, παρά τη διαφορά των 30 χρόνων μεταξύ τους, έγινε η τρίτη κατά σειρά σύζυγός του. Το 2008 ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στην «Espresso» είχε μιλήσει με λόγια που έσταζαν έρωτα για το «Χριστινάκι» του, όπως αποκαλούσε την τελευταία γυναίκα της ζωής του: «Αν και δεν ήμουν ο ζεν πρεμιέ, έζησα πολύ έντονα, τα έκανα όλα και δεν έχω να ζηλέψω τίποτα από κανέναν. Το Χριστινάκι μου είναι ο έρωτάς μου. Το έστειλε ο Θεός για να με κάνει στα τελευταία χρόνια της ζωής μου να είμαι ευτυχισμένος!»

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ (ΣΤΑ 13 ΤΟΥ) ΜΠΑΡΚΑΡΕ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ

O Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε το 1951 στο Βέλο Κορινθίας. Τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα στο Αιγάλεω, όπου μεγάλωσε. Οι γονείς του ήταν πολύ φτωχοί και χώρισαν, όταν εκείνος ήταν 10 χρόνων.

«Είχα έναν υπέροχο πατέρα από το Φανάρι. Μιλούσε δέκα γλώσσες, ήταν πολύ μορφωμένος άνθρωπος. Ο πατέρας μου, ο παππούς και ο προπάππους μου έψελναν στην Αγία Σοφία. Εξ ου και το όνομα Ψάλτης! Η μητέρα μου καταγόταν από τη Σέριφο, από καλή οικογένεια. Βέβαια, το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης του πολιτισμού του Βυζαντίου με τις Κυκλάδες δεν ήταν τόσο… στέρεο. Κάποια στιγμή χώρισαν. Τότε σκέφτηκα: “Αφού η μάνα μου με εγκατέλειψε, πώς θα μπορούσε ένας άλλος άνθρωπος να με αγαπήσει;” Τότε ήταν που έβγαλα το ναυτικό φυλλάδιο…» έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Νωρίτερα, για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του δούλευε στην οικοδομή, σε τσαντάδικο και σε άλλα καταστήματα. Κι όλα αυτά μέχρι τα δεκατρία του, οπότε είπε μέσα του «θα αρπάξω τη ζωή από τα μαλλιά» και έβγαλε το ναυτικό φυλλάδιο για να μπαρκάρει. Κατά βάθος ήθελε να ξεφύγει από την ελληνική πραγματικότητα που τον καταπλάκωνε και με ένα εμπορικό πλοίο ταξίδεψε σε όλες τις θάλασσες του κόσμου.

Σε συνεντεύξεις του είχε θυμηθεί πολλές φορές τη ζωή του ως ναυτάκι. «Ταξίδευα τρία χρόνια. Αρχικά ήμουν καμαρότος -δούλευα περίπου 20 ώρες το 24ωρο- και στη συνέχεια παρακάλεσα τον καπετάνιο να μου αλλάξει θέση. Ετσι έγινα βοηθός λαδά στις μηχανές του πλοίου. Εμπαινα σε ένα τούνελ 200 μέτρων και έπρεπε να λαδώνω τον άξονα της προπέλας. Βρισκόμουν εκατό μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας! Γνώρισα τη φτώχεια στην Καζαμπλάνκα και στις Ινδίες, τον πολύ μεγάλο πλούτο στην Αμερική, την ανάπτυξη της Ιαπωνίας. Γύρισα όλον τον κόσμο. Είχα όμως διαμορφώσει τον Στάθη τόσο δυνατό που δεν τον άγγιζε τίποτα» είχε δηλώσει.

Η περιπέτειά του στη θάλασσα τελείωσε σε μια άδειά του από το πλοίο, που ήταν δεμένο στο Πέραμα, ενώ εκείνος είχε πάει να δει τον πατέρα του. «Οταν έφτασε η μέρα να φύγω, θυμάμαι, βγήκα έξω από το σπίτι και περίμενα το λεωφορείο. Κάθισα πάνω στη βαλίτσα μου και άρχισα να σκέφτομαι. Αφησα να περάσουν έξι λεωφορεία μέχρι τη στιγμή που ένιωσα το χέρι του πατέρα μου να με ακουμπάει. Και τότε, με δακρυσμένα μάτια, μου είπε: “Παιδί μου, εσύ θα τρως την ελιά κι εγώ το κουκούτσι”. Υστερα από αυτό άφησα τη θάλασσα και πήγα στο επτατάξιο νυχτερινό σχολείο, ενώ τη μέρα δούλευα» ανέφερε ο Στάθης σε συνέντευξή του.

Ξέρετε ότι…

Πολλές φορές ο Στάθης Ψάλτης έκανε δωρεές σε συνανθρώπους του που είχαν ανάγκη, κρατώντας τις κινήσεις φιλανθρωπίας του μακριά από τη δημοσιότητα.

Ως οπαδός της ΑΕΚ ο Στάθης Ψάλτης, έδινε κατά καιρούς το «παρών» στα παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων». «Αγαπούσε με αγνότητα και σεμνότητα την ομάδα μας, πανηγύρισε μαζί μας την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου μας, ήταν ένας από όλους εμάς και θα τον θυμόμαστε για πάντα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: 

Η ζήλια και το ξύλο από παλιούς συναδέλφους του

Ο Στάθης Ψάλτης είχε περάσει στο Εθνικό Θέατρο πρώτος στα ταλέντα! Ο πόλεμος στο ξεκίνημα της μεγάλης καριέρας του και οι τρεις «προστάτες» του

offer


{{-PCOUNT-}}46{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...