Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

«Δεν κρίνω τη Φουρέιρα που ήθελε να κρύψει την καταγωγή της»

Η όμορφη Λιντίτα Χαλίμι, που θα εκπροσωπήσει τη γείτονα χώρα στη Eurovision, μίλησε στην «Εspresso» με ιδιαίτερο θαυμασμό για την Παπαρίζου

2 1Λατρεύει την Ελενα Παπαρίζου και θα ήθελε να τραγουδήσει μαζί της, ερμηνεύει σε 10 γλώσσες, εμφανίστηκε στην ίδια σκηνή με τον Στίβι Γουόντερ και τους Backstreet Boys και φέτος ήταν η τρίτη και τυχερή συμμετοχή στον αλβανικό εθνικό τελικό για τη Eurovision. Η γλυκύτατη Λιντίτα Χαλίμι ήρθε στην Ελλάδα ως προσκεκλημένη του OGAE Greece και μίλησε στην «Espresso» για την πλούσια καλλιτεχνική ζωή της.

APO THN
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Φορώντας λευκά και χαμογελώντας, η 27χρονη φωτογραφήθηκε με τους Ελληνες και τους Αλβανούς fans του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού, φορώντας το δαχτυλίδι που της έκαναν δώρο. «Η Ελλάδα είναι η πρώτη στάση του τουρ μου κι είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Νιώθω πιο κοντά στους αρχαίους θεούς, αισθάνομαι την Ιστορία της χώρας, νιώθω πολύ διαφορετική εδώ» μας λέει η τραγουδίστρια, που κατάγεται από το Κόσοβο και από το 2013 ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ. «Μου λείπει ο τόπος μου. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως εδώ νιώθω σαν στο σπίτι μου» δηλώνει η Λιντίτα, που στις 9 Μαΐου θα ερμηνεύσει το κομμάτι «World» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Κιέβου, στον πρώτο ημιτελικό του 62ου διαγωνισμού τραγουδιού.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί η ερμηνεύτρια επέλεξε να τραγουδήσει τελικά στα αγγλικά, θεωρώντας πως η πρώτη εκτέλεση ήταν καλύτερη. «Ενδεχομένως, επειδή τα αλβανικά είναι η μητρική μου γλώσσα, να τα απέδωσα καλύτερα. Φυσικά, καθένας έχει προτίμηση. Επέλεξα τα αγγλικά γιατί ήθελα να είμαι σίγουρη πως, ακόμη κι εκείνοι που δεν μιλούν τη γλώσσα μου, θα καταλάβουν το νόημά του. Το κομμάτι ονομάζεται “World” κι έχει παγκόσμιο μήνυμα» υποστηρίζει η ίδια, που τραγουδά στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα αλβανικά, στα τουρκικά, στα σερβικά, στα ιταλικά, στα γαλλικά, στα σουηδικά, στα ρωσικά και στα πορτογαλικά, ενώ έχει σπουδάσει 12 χρόνια όπερα και πιάνο. Τη ρωτάμε, φυσικά, ποια από τα φετινά, συνυποψήφια τραγούδια της Eurovision της αρέσουν: «Υπέροχα είναι του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, αλλά μ’ αρέσει και της Demy. Δεν είχα την ευκαιρία να τη συναντήσω ακόμη, αλλά θεωρώ πως είναι απίστευτα ταλαντούχα, έχετε μια καταπληκτική τραγουδίστρια. Ωραίο τραγούδι έχει και η Αυστρία, δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω».

3 2

Οσο για το ποια ήταν η αγαπημένη της ελληνική συμμετοχή; «You ’re my lover undercover!» αρχίζει να τραγουδά. «Η Ελενα Παπαρίζου είναι η αγαπημένη μου». Στην κουβέντα παρεμβαίνει ο επίτιμος πρόεδρος του OGAE Greece Γιώργος Οικονόμου, αποκαλύπτοντας πως στο ταξί τραγουδούσε την πρώτη συμμετοχή της Ελενας στον διαγωνισμό, με τους Antique, το «(I would) Die for you». «Την αγαπώ. Είναι καταπληκτική, εξαιρετική περφόρμερ, είναι τόσο κεφάτη πάνω στη σκηνή». Φυσικά, η ερώτηση με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελε να συνεργαστεί ήταν… περιττή: «Με την Ελενα, είναι εκπληκτική! Επίσης, μεγάλο όνειρό μου είναι να δουλέψω με την Beyonce! Μαζί με τη Mariah Carey είναι οι αγαπημένες μου».

Η εμφάνιση με τον Γουόντερ

Βέβαια, η γλυκιά Λιντίτα έχει ήδη στο βιογραφικό της συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής. «Με τον Στίβι Γουόντερ συνεργαστήκαμε… κατά λάθος! Θα τραγουδούσα στο Χόλιγουντ με τους Funk Brothers της Motown Records τη μέρα που θα αποκτούσαν το αστέρι τους στο Walk of Fame. Ο Στίβι Γουόντερ μπήκε στο κτίριο κι ανέβηκε και τραγούδησε μαζί μου για μία ώρα. Ηταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τρελάθηκα! Ηταν η καλύτερη εμπειρία που είχα» μας αποκαλύπτει και συνεχίζει: «Ημουν καλεσμένη να τραγουδήσω στο Λας Βέγκας, με την μπάντα μου, και οι Backstreet Boys είχαν πρεμιέρα και μας προσκάλεσαν να τραγουδήσουμε. Το μάθαμε, βέβαια, τελευταία στιγμή. Οταν μου είπαν “απόψε τραγουδάς με τους Backstreet Boys”, απάντησα: “Γιατί δεν μου το είπατε νωρίτερα, έπρεπε να προετοιμαστώ περισσότερο!”».

«Δεν κρίνω τη Φουρέιρα που ήθελε να κρύψει την καταγωγή της»

Το τραγούδι της «World» έχει ως κύριο μήνυμα πως, αν και διαφορετικοί, είμαστε όλοι ίσοι. Βρίσκουμε αφορμή να τη ρωτήσουμε για τους καλλιτέχνες αλβανικής καταγωγής που διαπρέπουν στη χώρα μας, οι οποίοι έκρυψαν αρχικά τις ρίζες τους. Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελένη Φουρέιρα.

«Νιώθω πως καθένας έχει τους λόγους του που κρύβει την εθνικότητά του, εγώ, στ’ αλήθεια, δεν έκρυψα ποτέ ότι προέρχομαι από έναν μικρό τόπο που λέγεται Κόσοβο. Δεν θα κρίνω γιατί το έκανε, ίσως είχε τους λόγους της. Ο,τι λειτουργεί καλύτερα για εκείνη, της εύχομαι να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Αισθάνομαι άσχημα που κάποιος πρέπει να κρύβεται εξαιτίας των διακρίσεων. Είμαστε όλοι ίσοι και δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό» υποστηρίζει.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...