Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Αγωγή-μαμούθ (!) κατά του «Mr Αρης»

Λετονός επιχειρηματίας διεκδικεί 97.280.590 ευρώ από τον Νίκο Λάσκαρη και τη σύζυγό του Γεωργία

Στα άκρα οδηγείται η διαμάχη του διοικητικού ηγέτη του μπασκετικού Αρη Νίκου Λάσκαρη και της συζύγου του Γεωργίας Ευσεβίου με τον Λετονό επιχειρηματία Μιχαήλ Σουμπότινς, ο οποίος οδηγεί εκ νέου στα δικαστήρια το ζευγάρι, με την αγωγή που κατέθεσε στις 31 Μαρτίου 2017, μέσω της οποίας διεκδικεί 97.280.590 ευρώ!

Από τη
Νικολία Σιμονέτη

Ο κ. Σουμπότινς, που δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία χρυσού μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και είναι νόμιμος εκπρόσωπος της αλλοδαπής εταιρίας MD7 Trade Ltd, εμπλέκει το ζεύγος Λάσκαρη σε υπόθεση απάτης «μαμούθ», υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Το «παζλ» της υπόθεσης συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύστημα υπεράκτιων εταιριών, απειλές, εκβιασμοί, 915 κιλά χρυσού και 57.000.000 ευρώ! Μάλιστα, ο ενάγων κατηγορεί το ζευγάρι ότι χρησιμοποίησε χρήματα κλεμμένα από εκείνον για να αγοράσει μετοχές της ΚΑΕ Αρης!

Ωστόσο, οι δικαστικοί μπελάδες για τον 48χρονο επιχειρηματία ξεκίνησαν νωρίτερα, με την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του από τον Λετονό. Λίγο αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου 2017, εκδόθηκε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του κ. Λάσκαρη στην Ελλάδα έως το ύψος των 60.000.000 ευρώ.

Το πρόβλημα του Σουμπότινς

Η αρχή της ιστορίας βρίσκεται πίσω στο 2014, όταν ένας αδελφικός φίλος του Σουμπότινς τού σύστησε το ζευγάρι: Ο Λετονός επιχειρηματίας τούς εκμυστηρεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με μια εταιρία στο Ντουμπάι, μέσω της οποίας διέθετε τις ποσότητες χρυσού που εμπορευόταν η δική του εταιρία με έδρα τη Βουλγαρία, και εκείνοι εμφανίστηκαν ως σωτήρες.

Η πειθώ και ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο παρουσίαζαν τους εαυτούς τους έκαναν τον Σουμπότινς να τους εμπιστευθεί και να μεταφέρει 297 κιλά χρυσού στο όνομα της συζύγου του Νίκου Λάσκαρη. Ακολούθησαν συμβάσεις και άλλες μεταφορές χρηματικών ποσών, πάντα χωρίς παραστατικά, λόγω της εμπιστοσύνης που έδειχνε ο Σουμπότινς. Ηταν πια Ιανουάριος του 2016, όταν ανακάλυψε ότι κάτι συμβαίνει, και ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη.

Σε επικοινωνία που είχε η «Espresso» με την πλευρά Λάσκαρη, επιβεβαίωσε την κατάθεση αγωγής σε βάρος της, αλλά επιμένει στις προσπάθειες για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

«Υπάρχουν συζητήσεις και περιθώριο 100 ημερών για να οδηγηθούμε σε συμβιβασμό. Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Σουμπότινς αποτελεί την απαρχή ενός διαλόγου» υποστηρίζει το περιβάλλον του κ. Λάσκαρη.

Το τετραήμερο της χλιδής για τον θρησκευτικό γάμο του ζευγαριού στην Τζια

2 2

Ο Νίκος Λάσκαρης είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης τον Ιούλιο του 2015, όταν έκανε στην Τζια θρησκευτικό γάμο με την κυπριακής καταγωγής δικηγόρο Γεωργία (Τζώρτζια) Ευσεβίου.

Για τέσσερα μερόνυχτα, το νησί ζούσε στον ρυθμό του γάμου του ζευγαριού και οι κάτοικοι μετρούσαν πολυτελείς θαλαμηγούς, μαύρα τζιπ και φορτωμένα κοντέινερ, που πηγαινοέρχονταν στους δρόμους και στις πλαζ!

Παραλίες μετατράπηκαν σε συναυλιακούς χώρους για να φιλοξενήσουν τον Αντώνη Ρέμο, τις Melisses και άλλα συγκροτήματα, χρυσά μαχαιροπίρουνα έλαμπαν πάνω σε ροτόντες, πασίγνωστοι σεφ ανέλαβαν να ικανοποιήσουν τον… ουρανίσκο των υψηλών προσκεκλημένων.

Επίσης, ναυλώθηκε και ελικόπτερο για να μεταφέρει τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στο νησί προκειμένου να τελέσει τον γάμο του Νίκου Λάσκαρη με τη Γεωργία Ευσεβίου!

H τετραήμερη πανδαισία είχε ξεκινήσει με πριβέ πάρτι στην κατοικία των νεονύμφων, όπου, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγείρεψε για τους εκλεκτούς καλεσμένους του ζευγαριού στην παραλία. Το πάρτι κορυφώθηκε με τη συναυλία, για την οποία στήθηκε ολόκληρη σκηνή στην άκρη του κόλπου στο Βουρκάρι.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...