Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Πώς έμπλεξα με τα ταχύπλοα που μετέφεραν 1,5 τόνο χασίς»

Ξεσπά μέσα από τις φυλακές ένας από τους γιους του «βασιλιά της κασέτας»

Ξεσπά μέσα από τις φυλακές ένας από τους γιους του «βασιλιά της κασέτας»

Λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του ίδιου και του αδελφού του για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα που διακινούσε περισσότερο από ενάμιση τόνο χασίς με ταχύπλοα προς την Ιταλία, ο ένας από τους γιους του πασίγνωστου «βασιλιά της κασέτας» λύνει τη σιωπή του και υποστηρίζει στην «Espresso» ότι έπεσαν σε παγίδα! Οπως ισχυρίζεται, ούτε ο ίδιος ούτε ο αδελφός του έχουν σχέση με τα ναρκωτικά και δηλώνει ότι εκείνος είχε πάρει απλώς εντολή να ελέγξει το ένα από τα σκάφη των λαθρεμπόρων με το όνομα «Deus», προτού το παραλάβει ο μισθωτής.

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου οδηγήθηκε μαζί με τον αδελφό του, μετά την απολογία τους στον α΄ ανακριτή Πειραιώς, ο Φ. Β., γιος του επιχειρηματία που έχει απασχολήσει την εγχώρια showbiz, αλλά πάντοτε κρατούσε χαμηλούς τόνους, αρνείται τον ρόλο του «βαρόνου» στην υπόθεση του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά με τεράστιας ιπποδύναμης φουσκωτά: «Δεν μπορώ να χωνέψω αυτό που μας συνέβη.

Εχω πέσει από τα σύννεφα! Δραστηριοποιούμαι εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο των σκαφών αναψυχής, καθώς έχω εταιρία που κάνει βελτιώσεις και ναυλομισθώσεις. Μπλέχτηκα στην υπόθεση πέντε μέρες προτού εξαρθρωθεί το κύκλωμα, όταν κλήθηκα από την πλοιοκτήτρια εταιρία των δύο Αλβανών, που επίσης συνελήφθησαν, να κάνω σέρβις στο ταχύπλοο και κάποιους δοκιμαστικούς πλόες, ώστε να είναι αξιόπλοο. Το σκάφος ήταν καινούργιο και θεώρησα λογικό να θέλουν έναν άνθρωπο να το δοκιμάσει» αναφέρει στην «Espresso» o Φ. Β., ο οποίος υποστηρίζει πως ούτε ο αδελφός του, A. B., έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση και δεν γνώριζε τους υπόλοιπους εμπλεκομένους:

«Αν γνώριζα ότι ένα σκάφος έχει κατηγορία για μεταφορά ναρκωτικών, θα έπαιρνα μαζί μου τον αδελφό μου, ο οποίος έχει δύο παιδιά; Εκείνος δεν έχει ούτε μία τηλεφωνική κλήση, δεν έχει δει κανέναν από τους κατηγορουμένους και βρέθηκε μπλεγμένος» τονίζει.
Οπως ισχυρίζεται ο Φ. Β., δεν ισχύει ότι το πάρκινγκ σκαφών, όπου φυλάσσονταν δύο από τα ταχύπλοα του κυκλώματος, ήταν ιδιοκτησίας τους και αποκαλύπτει πως συνελήφθησαν πάνω σε ένα δικό τους σκάφος, το οποίο είναι απολύτως νόμιμο. Σύμφωνα με τον 42χρονο γιο του «βασιλιά της κασέτας», η γνωριμία του με τους δύο Αλβανούς ιδιοκτήτες – διαχειριστές του σκάφους έγινε μέσω του δικηγόρου που είχε αναλάβει τη μεταβίβασή του σε offshore εταιρία:

«Γνώριζα τον δικηγόρο»

«Με βρήκαν μέσω του δικηγόρου που προφυλακίστηκε, επειδή έμαθαν πως είμαι ειδικός στα σκάφη. Τον δικηγόρο τον γνώριζα, επειδή ειδικεύεται σε ναυτικά θέματα. Μου έχει συστήσει πελάτες, όπως κι εγώ. Ομως, δεν πιστεύω ότι εμπλέκεται»!
Ο επιχειρηματίας λέει ότι δεν τον έβαλε σε σκέψεις το γεγονός πως το επίδικο ταχύπλοο αναπτύσσει πολύ υψηλές ταχύτητες, αφού έχει περισσότερους από 50 πελάτες με σκάφη με μεγαλύτερη ιπποδύναμη και περιγράφει πόσο δύσκολες ήταν οι πρώτες μέρες στη φυλακή: «Είναι πολύ δύσκολη η φυλακή για ανθρώπους με λευκό ποινικό μητρώο, όπως εγώ κι αδελφός μου»!

Το διεθνές κύκλωμα, στο οποίο κατηγορούνται ότι εμπλέκονται τα δύο αδέλφια, εξαρθρώθηκε στις 7 Απριλίου, όταν τρία μέλη του, αλβανικής καταγωγής, εντοπίστηκαν ενώ ξεφόρτωναν στις ιταλικές ακτές το φορτίο ενάμιση τόνου κάνναβης και συνελήφθησαν ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη νότια του Ταινάρου, στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ του Λακωνικού και του Μεσσηνιακού Κόλπου. Οπως εκτιμούν οι ιταλικές Αρχές, η αξία της… πραμάτειας τους αγγίζει τα 10.000.000 ευρώ!

«Κατανοούμε απολύτως τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε από τον κ. ανακριτή και τον κ. εισαγγελέα το ακραίο δικονομικό μέτρο της προσωρινής κράτησης. Θεωρούμε, όμως, εξαιρετικά πιθανό η πορεία της έρευνας και της ανακριτικής διαδικασίας να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς των εντολέων μου και να ισχυροποιήσει τη θέση τους ότι δεν είχαν καμία γνώση για τη μεταφορά των ναρκωτικών» δήλωσε ο συνήγορος των δύο κατηγορούμενων αδελφών Χρήστος Μαυρομάτης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...