Πλωτά κελιά αλά «Game of Thrones» για φοροφυγάδες των Panama Papers

Η ζωή μιμείται την τέχνη, όπως δείχνουν τα σχέδια της φυλακής των Panama Papers

Η ζωή μιμείται την τέχνη, όπως δείχνουν τα σχέδια της φυλακής των Panama Papers. Αρχιτέκτονες σχεδίασαν ειδικές φυλακές σε πλοίο για τους φοροφυγάδες των Panama Papers, με κελιά αλά «Game of Thrones»!

Οι φυλακές θα κατασκευαστούν από χαρτί και θα τοποθετηθούν, αντί ιστίων, πάνω σε ένα τεράστιο φορτηγό πλοίο που θα πλέει στα διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Παναμά, και θα φέρει το όνομα «Panama Papers Jail». Κάθε κολοσσιαίο «ιστίο» θα έχει μήκος 350 μέτρα και ύψος 100 μέτρα.

Θα έχουν χωριστές πτέρυγες για άντρες και γυναίκες και τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν συνολικά έως και 3.300 φοροφυγάδες στα κελιά τους, έκτασης 9 τ.μ. έκαστο.

Στα «ιστία» θα φιλοξενείται το γραφείο πλοιάρχου, ένα κέντρο διοίκησης και μια αίθουσα αναψυχής. Το ανώτερο κατάστρωμα θα είναι αφιερωμένο στη γεωργία, ενώ στην πλώρη του σκάφους θα υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις.
Τέλος, στα αμπάρια του πλοίου θα λειτουργούν μια μονάδα επεξεργασίας θαλασσινού νερού, εργαστήρια, γυμναστήριο κ.ά.

Η αφορμή

Μπορεί έμπνευση για τους αρχιτέκτονες Axel de Stampa, Sylvain Macaux και Guillaume Devaux να ήταν η δημοφιλής σειρά και τα κελιά που φιλοξένησαν τον «Τίριον Λάνιστερ», αφορμή ωστόσο για τον σχεδιασμό τους ήταν το σκάνδαλο των 11.000.000 χρηματοπιστωτικών εγγράφων που διέρρευσαν πέρυσι από δικηγορικό γραφείο του Παναμά, τα περίφημα Panama Papers, που αποκάλυπταν πώς οι πλούσιοι και ισχυροί του κόσμου κατέφευγαν σε φορολογικούς παραδείσους για να κρύψουν τον πλούτο τους.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ