Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το τελευταίο «αντίο» στον Στάθη Ψάλτη

Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρέτησαν χθες το μεσημέρι τον αγαπημένο ηθοποιό. Τραγικές φιγούρες, η σύζυγός του Χριστίνα αλλά και η κόρη του Μαρία

getgrt 15Λαοθάλασσα συναδέλφων, φίλων και θαυμαστών συνόδευσε τον Στάθη Ψάλτη στην τελευταία κατοικία του χθες το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου. Παρούσες ήταν όλες οι σημαντικές γυναίκες στη ζωή του! Η Χριστίνα Φιτσάκη και η κόρη του Μαρία συντετριμμένες τον αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ
Φωτό: Χρήστος Ζήνας & Δημήτρης Γκολφομήτσος 

Εκεί ήταν και η πρώτη σύζυγός του, η Κάτια Κυβέλου, η οποία κατάφερε να αποφύγει τα φλας, καθώς και η Καίτη Φίνου, παρτενέρ του Στάθη σε δεκάδες ταινίες και παραστάσεις, η οποία ήταν ψυχολογικό ράκος. «Αντίο, σπάνιε φίλε!», «Καλή αντάμωση, η “Κούλα” σου», «Καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων» και πολλά άλλα μηνύματα από καρδιάς, γραμμένα στα δεκάδες στεφάνια που είχαν σταλεί, ήταν το τελευταίο κατευόδιο σε έναν σπουδαίο κωμικό, ο οποίος έφυγε νωρίς και με το παράπονο ότι ήταν κομμένος από τα τηλεοπτικά πράγματα. «Τώρα εκθειάζουν το ταλέντο του, αλλά τόσα χρόνια τού είχαν κλείσει τις πόρτες στην τηλεόραση» δήλωσε εκνευρισμένη στην «Espresso» η Ελένη Φιλίνη βγαίνοντας από την εκκλησία, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση των επικήδειων που εκφώνησαν τουλάχιστον έξι συνάδελφοί του. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος επισήμανε ότι ο Στάθης Ψάλτης ευτύχησε να ξεκινήσει με έναν σπουδαίο τηλεοπτικό ρόλο, στη σειρά «Συμβολαιογράφος», και να τελειώσει την καριέρα του με τη συμμετοχή του στην ταινία που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης για τον Νίκο Καζαντζάκη.

Συνάντηση

Από τους συναδέλφους του εκλιπόντος που μίλησαν γι’ αυτόν ξεχώρισε ο Κώστας Πρέκας, με τον γνώριμο στομφώδη λόγο του.

getgrt 4

Μάλιστα, την ώρα που μιλούσε για τον φίλο και συνάδελφό του Στάθη, στην εκκλησία μπήκε ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος τράβηξε επάνω του τα βλέμματα, κυρίως γιατί επρόκειτο για τη συνάντηση δύο… άσπονδων φίλων!

getgrt 10

Ο κατάλογος όσων έδωσαν το «παρών» στην κηδεία είναι μακρύς! Η πλειονότητα ήταν αυτοί που δούλεψαν μαζί του στη δεκαετία του ’80, όταν γύρισε τις θρυλικές ταινίες του.

getgrt 7

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τον Γιάννη Βογιατζή, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, την Κατερίνα Γιουλάκη, τη Μάρθα Καραγιάννη, τον Δημήτρη Πιατά, τον Γιάννη Βούρο, τους θεατρικούς επιχειρηματίες Ηλία Μαροσούλη και Μάρκο Τάγαρη και τους τραγουδιστές Αντζελα Δημητρίου, Λευτέρη Πανταζή και Γιώργο Τσαλίκη. Ο Κώστας Βουτσάς, που, ως γνωστόν, δεν πηγαίνει σε κηδείες, είχε στείλει στεφάνι.

getgrt 14

Λιποθυμίες λίγο πριν την ταφή

Πολύ εκδηλωτικές ήταν οι αντιδράσεις των εκατοντάδων θαυμαστών και θαυμαστριών του Στάθη, οι οποίοι παρέστησαν στο τελευταίο «αντίο» του. Ενα 17χρονο αγόρι έπεσε λιπόθυμο, λίγο πριν από την ταφή, μια νεαρή κοπέλα που ακολουθούσε πίσω από το φέρετρο θρηνούσε με σπαραγμό και μια getgrt 11κυρία, η οποία κρατούσε μια φωτογραφία του-αυτόγραφο, ακολουθούσε τη νεκρική πομπή ψιθυρίζοντας «Καλό ταξίδι, Σταθάκο μου»! getgrt 3Ο πόνος ήταν ζωγραφισμένος στο πρόσωπό της και, όταν τη ρωτήσαμε για τη σχέση της με τον αείμνηστο Στάθη, μας αποκάλυψε ότι ονομάζεται Αφροδίτη Κουλούρη και ότι με τον εκλιπόντα είχε αναπτύξει στενή φιλική σχέση.

«Γνωριστήκαμε το 1996, όταν έπαιζε στην επιθεώρηση “Σημιτιτανικός” και από τότε πήγαινα συχνά στο καμαρίνι του, όπου με συμβούλευε σαν καλός φίλος για διάφορα οικογενειακά μου θέματα» μας είπε, προσθέτοντας πως αγαπάει πολύ τους καλλιτέχνες. Η κυρία Αφροδίτη (φωτό αριστερά) είχε παλιά ρόλο κομπάρσου σε ταινία με τον Φραγκίσκο Μανέλλη και είχε μαζί της τον εγγονό της Νικόλα (φωτό δεξιά), που κρατούσε κι εκείνος τη φωτογραφία του Στάθη Ψάλτη.

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...