Σαρώνει το «αέριο του γέλιου»

Το επικίνδυνο ναρκωτικό, που έκανε θραύση πέρυσι το καλοκαίρι στους top ελληνικούς προορισμούς, διοχετεύεται μαζικά σε μπαρ!

Το επικίνδυνο ναρκωτικό, που έκανε θραύση πέρυσι το καλοκαίρι στους top ελληνικούς προορισμούς, διοχετεύεται μαζικά σε μπαρ! 

Μετά τα Μάλια στην Κρήτη, τον Κάβο στην Κέρκυρα και τον Λαγανά της Ζακύνθου, το ναρκωτικό «hippy crack» ή, αλλιώς, «αέριο του γέλιου», που έκανε θραύση πέρυσι το καλοκαίρι στους top ελληνικούς προορισμούς, έφτασε φέτος και στο Φαληράκι της Ρόδου!

Από την Εύα Παπαδάτου 

Στις Αρχές και στον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει προβληματισμό η θεαματική αύξηση των Ελλήνων χρηστών του νέου, φθηνού και επικίνδυνου ναρκωτικού, που είναι διαδεδομένο στη Βρετανία και που οι Βρετανοί τουρίστες το έχουν φέρει στα νησιά μας.
Ουσιαστικά πρόκειται για εισπνοή αερίου από ένα μπαλόνι, η οποία προκαλεί ευφορία και ταυτόχρονα χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και τις αισθήσεις. Ομως κάθε άλλο παρά αθώο είναι το νέο «παιχνίδι» που σαρώνει, αφού στέλνει στο νοσοκομείο Ελληνες και ξένους τουρίστες.

Ευφορία

Λόγω του γεγονότος ότι η χρήση του γίνεται απλώς με ένα μπαλόνι, έχει γίνει ανάρπαστο στη νεολαία, η οποία δεν γνωρίζει τους κινδύνους που κρύβει το υποξείδιο ή πρωτοξείδιο του αζώτου. Το άχρωμο και άφλεκτο αέριο έχει γλυκιά μυρωδιά και γεύση, που προκαλούν ολιγόλεπτη ευφορία και μπορεί να προκαλέσουν αυθόρμητο γέλιο.

Ομως οι ειδικοί χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου, καθώς μπορεί να προκαλέσει από παραισθήσεις ως ασφυξία, ίλιγγο, εμφράγματα, ακόμα και κρίσεις επιληψίας σε κάποιες περιπτώσεις! Τελευταία έχει κάνει την εμφάνισή του και στο νησί των ιπποτών, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, διοχετεύεται μαζικά σε μπαρ και το καταναλώνουν άτομα τα οποία έχουν προηγουμένως καταναλώσει αλκοόλ. Κάποιοι, μάλιστα, το χαρακτηρίζουν «νέο LSD»!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το αέριο αγοράζεται σε μεταλλικό δοχείο και κατόπιν μεταφέρεται σε ένα μπαλόνι που πρόκειται να εισπνευστεί. Οπως είχε γράψει τον περασμένο Ιούλιο η «Espresso», η χρήση του «κόβει» στιγμιαία το οξυγόνο από τους πνεύμονες των χρηστών, γεγονός που επιφέρει βαριά σύγχυση. Ειδικοί είχαν αναφέρει ότι το «αέριο του γέλιου» έχει συνδεθεί με θανάτους σε Αγγλία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, αλλά ευτυχώς δεν έχουν καταγραφεί θανατηφόρα κρούσματα στην Ελλάδα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ