Βράβευσαν τον αστυνομικό που πήρε αγκαλιά προσφυγόπουλο

Η σκηνή ενός Ελληνα αστυνομικού που αγκάλιαζε ένα προσφυγόπουλο στην Ειδομένη και έπαιζε μαζί του δεν ήταν συνηθισμένη

Η σκηνή ενός Ελληνα αστυνομικού που αγκάλιαζε ένα προσφυγόπουλο στην Ειδομένη και έπαιζε μαζί του δεν ήταν συνηθισμένη. Ηταν μια διαφορετική εικόνα, που έκανε τον γύρο του κόσμου και αναδείκνυε ότι συχνά πίσω από την απρόσωπη στολή βρίσκονται άνθρωποι με συναισθήματα και συμπόνια.

Ηταν Μάρτιος του 2016 και στον λασπότοπο στον οποίο είχε μετατραπεί η Ειδομένη υπήρχαν αμέτρητα αντίσκηνα μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι περίμεναν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Εκεί βρισκόταν για υπηρεσία ο αστυνομικός του Τμήματος Νέας Ιωνίας Βόλου Κωνσταντίνος Μακρής.

Συγκίνηση

Ξαφνικά μέσα στο πλήθος βλέπει ένα παιδάκι να κλαίει. Το πλησιάζει, το παίρνει στην αγκαλιά του και του δίνει κάτι να φάει για να ηρεμήσει. Τη σκηνή αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός και η εικόνα ταξίδεψε σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η πράξη του, την οποία ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μακρής θεωρεί αυτονόητη, προκάλεσε διεθνή συγκίνηση. Μάλιστα, η Διεθνής Ενωση Αστυνομικών και η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας τον βράβευσαν πρόσφατα γι’ αυτή.

Οπως εξήγησε ο ίδιος ο αστυνομικός (με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη) στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος», το παιδάκι ήταν από οικογένεια Σύρων προσφύγων: «Εντελώς ξένοι, με άλλη κουλτούρα, διαφορετικά ήθη και έθιμα, η οικογένειά του ήθελε να ταξιδέψει στη Γερμανία. Ωστόσο, οι Σκοπιανοί έκλειναν τα σύνορα. Οι άνθρωποι απελπίζονταν… Γι’ αυτό αγκάλιασα το παιδάκι και του έδωσα κάτι να φάει. Θα το έκανε ο καθένας!» λέει σεμνά ο αστυνομικός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ράβεται για τις χαρές του αδελφού της

«Μοδίστρες και κομμώτριες», που λέει και το τραγουδάκι, «θα 'ρθουν να...

Εργοδότης αποζημιωνει υπάλληλο του λόγω εργασιακού στρες!

Ο εργοδότης έχει την ευθύνη να διασφαλίζει την ψυχική υγεία των...

Κανένα πρόβλημα υγείας για τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6»!

Σε μεγαλοπρεπές φιάσκο κατέληξε ο συναγερμός που σήμανε τη Δευτέρα στις...

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...