Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Αγουρη συμμορία «έστελνε» τα θύματά της στον…

Μπλόκο σε σπείρα ανηλίκων που δρούσε στα Κάτω Πατήσια. Λήστευαν με μαχαίρια εφήβους, οι οποίοι κατέληξαν σε ψυχολόγους για να ξεπεράσουν την τραυματική εμπειρία τους

Στον ψυχολόγο έχουν καταλήξει δεκάδες άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, μετά το άγριο τετ α τετ τους με μια συμμορία επικίνδυνων ανήλικων κακοποιών, οι οποίοι είχαν ως ορμητήριο τα Κάτω Πατήσια και δρούσαν επί περίπου οκτώ μήνες στον Αγιο Παντελεήμονα, στη Νέα Ιωνία και στις γύρω περιοχές! Τέλος στη δράση τους (και μαζί στους… εφηβικούς εφιάλτες) έβαλαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ.

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Η «Espresso» φέρνει στο φως της δημοσιότητας στοιχεία από τη δικογραφία, η οποία αφορά τη δράση της σπείρας ανηλίκων που είχε γίνει φόβος και τρόμος των εφήβων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ηλικίας 15 έως 22 ετών δράστες διέπρατταν από τον περασμένο Σεπτέμβριο ληστείες σε βάρος ατόμων «κυρίως νεαρής ηλικίας με τη χρήση οποιασδήποτε μορφής βίας»!

Οπως περιγράφεται, οι δράστες έστηναν καραούλι σε σημεία με ελλιπή φωτισμό και χωρίς πολύ κόσμο, όπως στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς, διάλεγαν προσεκτικά το θύμα τους, το περικύκλωναν «δημιουργώντας του το αίσθημα ψυχολογικής πίεσης και αποκλείοντας τυχόν διόδους διαφυγής» και, με την επίδειξη μαχαιριών, απαιτούσαν να τους δώσει κυρίως χρήματα και κινητά.Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι νεαροί κακοποιοί «δρούσαν σπανίως μεμονωμένα». Στις επιθέσεις ηγούνταν οι πιο έμπειροι, οι οποίοι ήταν σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα. Συνολικά έχουν βεβαιωθεί 13 ληστείες, ενώ οι δράστες προσποιούνταν τους πελάτες και έμπαιναν σε ταξί, τους οδηγούς των οποίων λήστευαν με τη χρήση βίας.

Πριν από λίγες μέρες η ΟΠΚΕ έβαλε τέλος στη δράση των ανήλικων κακοποιών συλλαμβάνοντας έξι άτομα, ενώ ακόμα ένα διαφεύγει. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, έφτασε στα ίχνη της σπείρας από έναν 22χρονο που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια εγκλήματα και ήταν ελεύθερος με τον όρο να δίνει το «παρών» δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Περιγραφές

Από το προφίλ του στο facebook ανακάλυψαν ότι συνδέεται με άτομα τα οποία ταίριαζαν στις περιγραφές των θυμάτων και διατηρούσαν ενεργά προφίλ με ονόματα όπως Μικρός αλήτης ή Ρασίμ Κορλεόνε! Ετσι, εκτύπωσαν φωτογραφίες τους και τις έδειξαν στα θύματα, τα οποία τους αναγνώρισαν.

Ο ανακριτής Ανηλίκων Αθηνών προφυλάκισε τρεις, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι αστυνομικοί στο έγγραφό τους αποδίδουν ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς στους ανήλικους κακοποιούς, που θεωρούνται «επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, διότι δρουν σε βάρος ευάλωτων και ανυπεράσπιστων ατόμων, όπως είναι οι ανήλικοι και τα άτομα νεαρής ηλικίας». Οπως αναφέρεται, απόρροια των επιθέσεων ήταν να δημιουργηθούν ψυχολογικά προβλήματα στα νεαρά θύματά τους, «που θα λειτουργήσουν ως τροχοπέδη στην ομαλή ενηλικίωσή τους και γενικότερα στην κοινωνικοποίησή τους»!

«Είναι δεδομένο ότι η δράση τους είναι μεγαλύτερη από τις ταυτοποιηθείσες περιπτώσεις, καθώς πολλοί παθόντες, λόγω του τρόμου που βίωσαν, αποφεύγουν να προσέλθουν στις αστυνομικές υπηρεσίες να το καταγγείλουν. Οι δε γονείς προτιμούν να σωπάσουν προς όφελος των παιδιών τους, αρνούμενοι να προσέλθουν στην υπηρεσία μας, θεωρώντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, πως κάτι τέτοιο θα ξυπνά στις μνήμες των παιδιών τους τη στιγμή που έπεσαν θύματα ληστείας» καταλήγει το έγγραφο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...