Ο «ειδικός» στην εναλλακτική ιατρική ήταν τελικά «μαϊμού»

Πολλές ελπίδες για τη μελλοντική θεραπεία της ύπουλης νόσου με τη χρήση κορτιζόλης

«Λαβράκι» φαίνεται ότι έβγαλε κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώνοντας έπειτα από έρευνα ότι ο αυτοσυστηνόμενος σε ΜΜΕ και εκδηλώσεις ως γιατρός ειδικός στην εναλλακτική ιατρική δεν έχει ούτε τίτλους σπουδών ούτε και άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος!

Ο Μ. Κ. εμφανίζεται εδώ και αρκετό καιρό να δίνει συνεντεύξεις για διάφορα θέματα, όπως τα παιδικά εμβόλια, ή να συμμετέχει σε διαλέξεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως αυτή που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Χανίων. Οι επιθεωρητές αναζήτησαν πληροφορίες ύστερα από πληροφοριακό δελτίο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πραγματοποιεί εκπομπές σε ΜΜΕ παριστάνοντας τον γιατρό, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει πτυχίο».

Επιστολή

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών, Πιερίας (τόπος κατοικίας του) και Λασιθίου, στους οποίους απευθύνθηκε το ΣΕΥΥΠ, απάντησαν ότι δεν έχουν μέλος με αυτά τα στοιχεία. Παράλληλα, όταν οι ιατρικοί σύλλογοι του ζήτησαν να προσκομίσει στοιχεία, εκείνος δεν το έκανε. Ο ίδιος με επιστολή του προς το ΣΕΥΥΠ παρουσίασε τίτλους του εξωτερικού, οι οποίοι θα ελεγχθούν ως προς τη γνησιότητά τους.

Είναι όμως άσχετοι με το ιατρικό επάγγελμα, όπως Φιλοσοφίας, Θεολογίας, Μάστερ στη Γνωστική Νευροεπιστήμη, πτυχίο Φυσικών Επιστημών και Μάστερ Αστροβιολογίας… Αρνείται, επίσης, ότι άσκησε ιατρικό επάγγελμα, όμως οι επιθεωρητές γνωρίζουν ότι αυτοχαρακτηριζόταν ως γιατρός σε ομιλίες και στο διαδίκτυο. Μάλιστα, έχουν στα χέρια τους βίντεο με ομιλίες του, όπως στο Κιάτο, όπου εμφανίζεται να ρωτά το κοινό «αν υπάρχουν συνάδελφοι ιατροί»! 

Συμπερασματικά, το ΣΕΥΥΠ παραπέμπει την υπόθεση στις εισαγγελικές Αρχές της Κατερίνης, καθώς για το συγκεκριμένο πρόσωπο, όπως αναφέρει στην έκθεσή του, δεν προκύπτει ότι ασκεί επισήμως κάποιο ιατρικό επάγγελμα και δεν εμπίπτει στην ευθύνη του για έρευνα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ