Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Το μυστικό που έκρυβε ο πα-τέρας της Στέλλας

Το μυστικό του παιδοκτόνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο αποκάλυψε στην ανακρίτρια λίγο πριν κριθεί προφυλακιστέος

Το μυστικό του παιδοκτόνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο αποκάλυψε στην ανακρίτρια λίγο πριν κριθεί προφυλακιστέος

Το ένοχο μυστικό που ισχυρίζεται ότι κουβαλούσε από την παιδική του ηλικία, αλλά δίσταζε να το μοιραστεί με την οικογένεια και τον περίγυρό του, φέρεται ότι αποκάλυψε χθες στην ανακρίτρια ο 61χρονος παιδοκτόνος από την Αγία Βαρβάρα, ο οποίος λίγο προτού κριθεί προφυλακιστέος άφησε να εννοηθεί πως σε ηλικία έξι ετών έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης!

Από τους Μίλτο Σακελλάρη,
Μαρία Μεϊμάρη

Ο 61χρονος Γιάννης Εικοσπεντάκης, που προκάλεσε ρίγη ανατριχίλας σε όλη τη χώρα όταν ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 6χρονη κορούλα του Στέλλα και πέταξε το άψυχο κορμάκι της στα σκουπίδια, οδηγήθηκε με σκυμμένο κεφάλι στο κτίριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας.

Εντονες αποδοκιμασίες

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης έγινε δεκτός με βρισιές και έντονες αποδοκιμασίες από πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στα δικαστήρια για δικές τους υποθέσεις: «Σατανά», «δολοφόνε», «ξεφτιλισμένε» ήταν μόνο μερικά από τα επίθετα με τα οποία το συγκεντρωμένο πλήθος «στόλισε» τον παιδοκτόνο, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της απολογίας του ο συνταξιούχος αστυνομικός ήταν ανέκφραστος, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, στην οποία παρέδωσε μέσω του συνηγόρου του το απολογητικό υπόμνημά του.
«Δεν απαντώ…» έλεγε όλες τις φορές που ρωτήθηκε σχετικά με το έγκλημα, με αποτέλεσμα να πάρει τον δρόμο για τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ωστόσο, στο απολογητικό υπόμνημά του αποκάλυψε ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του, καθώς ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και πως είχε χάσει την αίσθηση του… χωροχρόνου και τη συνειδητότητά του κατά 100% την ώρα που έκοβε το νήμα της ζωής της εξάχρονης κόρης του! Παράλληλα, επιχείρησε να εμφανιστεί ως θύμα, αποκαλύπτοντας το μυστικό από το παρελθόν του:

«Η οικογένειά μου ήταν πολυμελής και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσα ιδιαίτερα αντίξοες. Στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου, περίπου 6-7 ετών, εξαπατήθηκα από συντοπίτη μου ενήλικα, ο οποίος με παρέσυρε σε απομονωμένο χώρο και διέπραξε εις βάρος μου ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί πάνω στη σωματική μου, ψυχική μου, πνευματική μου ακεραιότητα. Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιονδήποτε, με ό,τι φοβέρες συνέπειες αυτό συνεπάγεται» αναφέρει στο υπόμνημά του.
Ο 61χρονος υποστηρίζει ακόμη ότι σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για την κατάθλιψή του ο χωρισμός του από την Ελληνοκαναδή πρώτη σύζυγό του, με την οποία απέκτησε δύο ενήλικα πλέον παιδιά.

Ψυχολογικά προβλήματα

Σε άλλα σημεία ζητεί να εξεταστεί από ειδικούς ψυχιάτρους, αναφέρει πως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στα κρατητήρια και εξαπολύει επίθεση εναντίον της τωρινής συζύγου του: «Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα ΡΙΝ και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου με αυτά να πληρώσει τον δικηγόρο. Τι εύκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω»!

«Η οικογένεια του θύματος βρίσκεται απέναντι στον δράστη. Η μητέρα δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό δικό της και του άλλου παιδιού της που βρίσκεται στη ζωή. Επιθυμία της είναι να αποκλειστεί ο δράστης από το κοινωνικό σύνολο και το κάνει ως ηθικό χρέος προς τα παιδιά της -την 6χρονη Στέλλα και τον δίδυμο αδελφό της- και τελευταία προς τον εαυτό της για την ψυχική της οδύνη» δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος της Καλλιόπης Εικοσπεντάκη, Σπύρος Δημητρίου, συμπληρώνοντας ότι ο 61χρονος είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

Ράκος στην κηδεία η μαμά της Στέλλας

Φανερά καταβεβλημένη από το σοκ και σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, η μητέρα της άτυχης Στέλλας αποχαιρέτησε για πάντα το παιδί της στην ιδιαίτερή της πατρίδα, τη Σαντορίνη, μαζί με άλλους συγγενείς και φίλους. Η Καλλιόπη Εικοσπεντάκη έδειχνε απαρηγόρητη και έτοιμη να καταρρεύσει, καθώς πλέον μπροστά της ανοίγεται ένας γολγοθάς.

Θα αναλάβει ολομόναχη την ανατροφή του γιου της, προσπαθώντας ταυτόχρονα να του απαλύνει τον πόνο από την απώλεια της αδελφής του. Το πρόσωπό της ήταν γεμάτο δάκρυα και οι συγγενείς της προσπαθούσαν να της δώσουν κουράγιο. Στην κηδεία της μικρούλας βρέθηκαν αρκετοί συμμαθητές της από το σχολείο μαζί με τους γονείς τους, οι οποίοι προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν, όσο πιο ανώδυνα γινόταν, γιατί δεν θα ξανάβλεπαν τη φίλη τους!

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως η αγαπημένη τους Στέλλα έφυγε τόσο σύντομα και άδικα από τη ζωή και μάλιστα από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα, ο οποίος «έσπασε» το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ύστερα από πολύωρη ανάκριση, και ομολόγησε τη δολοφονία του παιδιού του.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...