Συνελήφθη 48χρονη δικηγόρος που πήρε με απάτη από ιερέα πάνω από 600.000 ευρώ

Είχε γνωριστεί με τον κληρικό και τον εκβίαζε, απειλώντας τον με αποκαλύψεις για δήθεν ευαίσθητες προσωπικές υποθέσεις του, που θα κλονίσουν το ιερατικό λειτούργημά του.

Με χειροπέδες βρέθηκε μια γνωστή δικηγόρος των Αθηνών, η οποία είχε «μαδήσει» έναν ιερέα, με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβούσε σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για να «θάψει» το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος του! Μόλις παρέλαβε από τον ιερωμένο 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη.

Η 48χρονη δικηγόρος είχε διαγραφεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το 2006, την περίοδο δηλαδή που βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα. Τότε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε γνωριστεί με τον κληρικό και τον εκβίαζε, απειλώντας τον με αποκαλύψεις για δήθεν ευαίσθητες προσωπικές υποθέσεις του, που θα κλονίσουν το ιερατικό λειτούργημά του. Ετσι, του αφαίρεσε σταδιακά ποσό που υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ!

Πριν από δύο εβδομάδες, η δικηγόρος και ο Μεσσήνιος σύζυγός της, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός, πλησίασαν ακόμη μία φορά τον ιερέα και τον «ενημέρωσαν» ότι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Οπως του είπαν, άτομο που έχει σχέση με την εκκλησία στην οποία ιερουργεί, του είχε κάνει μήνυση στην Εισαγγελία, καταγγέλλοντας ότι ο ιερέας δεν του «κολλάει» ένσημα στο ΙΚΑ! Μάλιστα, η 48χρονη ισχυρίστηκε ότι ο εισαγγελέας είχε διαπιστώσει το βάσιμο της καταγγελίας και είχε διατάξει τη σύλληψή του ιερέα με ένταλμα εις βάρος του από τον ανακριτή.

Στη συνέχεια, η δικηγόρος πέρασε στο «ψητό», λέγοντας στον αναστατωμένο ιερέα ότι η ίδια και ο σύζυγός της μπορούσαν με τις γνωριμίες που διαθέτουν να μεσολαβήσουν σε αξιωματικούς που υπηρετούν στη ΓΑΔΑ, για να μην εκτελεστεί ποτέ το ένταλμα! Ομως, για να γίνει αυτό, ζήτησε από τον ιερέα να τους δώσει άμεσα το ποσό των 4.000 ευρώ.

Καταγγελία

Ο κληρικός κατάλαβε ότι η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και απευθύνθηκε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, όπου κατήγγειλε τον εκβιασμό και παράλληλα αποκάλυψε ότι το ζευγάρι τού είχε αποσπάσει στο παρελθόν περισσότερα από 600.000 ευρώ!

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν το ποσό των 2.000 ευρώ και συνέλαβαν τη δικηγόρο όταν συναντήθηκε με τον ιερέα, σε μια καφετέρια απέναντι από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και πήρε στα χέρια της τα χρήματα. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος της για εκβίαση περιλαμβάνεται και ο σύζυγός της.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ