Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Που χάθηκε η Μαρούσα Στρογγυόγλου

Οι ρόλοι στα σίριαλ και η συνεργασία της στην τηλεόραση με τον Γιάννη Μπέζο
Το όμορφο «ταξίδι» στο θεατρικό σανίδι και το πάθος της για γιόγκα και χορό

Δεκάξι χρόνια πέρασαν από την εποχή που η Μαρούσα Στρογγυόγλου υποδύθηκε την τηλεοπτική κόρη του Γιάννη Μπέζου και της Ναταλίας Τσαλίκη στο σίριαλ «Ακρως οικογενειακόν» του ΑΝΤ1! Η επαναστάτρια κόρη των Θεοτοκάτων, στην κωμική σειρά που άφησε εποχή, μεγάλωσε, παντρεύτηκε, έγινε μαμά και παράλληλα ασχολείται με το τραγούδι!

Από τη ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Το αγοροκόριτσο με τα κοντοκουρεμένα μαλλιά, τη βαριά σχολική τσάντα, τις κοπάνες και τις διαφωνίεςsimera με τον δίδυμο αδερφό της Ερμή (Χρήστος Σπανός) «μεταμορφώθηκε» σε μια όμορφη σαραντάχρονη γυναίκα, που έριξε το καλλιτεχνικό βάρος της στο θέατρο και παράλληλα ανέδειξε ακόμη ένα ταλέντο της, αυτό του τραγουδιού.

«Το είχα απωθημένο από μικρή, αλλά ποτέ δεν το τολμούσα. Από μικρή τραγουδούσα, άκουγα μουσική. Ξαφνικά είπα ότι θα το κάνω γιατί μου αρέσει και προχωράει καλά. Δεν ξέρω πώς έγινε, γιατί στη σχολική χορωδία με είχαν “κόψει”, οπότε όταν τα παιδιά του γκρουπ, ύστερα από πέντε πρόβες, μου είπαν “ξεκινάμε” δεν το πίστευα!» είχε αναφέρει η ηθοποιός σε παλαιότερη συνέντευξή της, που είναι πλέον μέλος των Canto Liba. Το όνομα της μπάντας δεν είναι τυχαίο, αφού προέρχεται από την ιταλική λέξη cantο, που σημαίνει τραγούδι, και το γνωστό… λίμπα, αφού παίζουν και τραγουδούν από λαϊκά και έντεχνα μέχρι ρεμπέτικο, μπαλάντες, ρετρό και πιο σύγχρονα κομμάτια. Η ίδια αγαπά τη γιόγκα, τους παραδοσιακούς χορούς και χορεύει εξαιρετικά κρητικούς χορούς αλλά και σάλσα.

Η Μαρούσα γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1977 στην Αθήνα και έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο (1994) άρχισε να σπουδάζει στη Σχολή Δραματικής Τέχνης Θεάτρου «Τζένη Καρέζη». Kατόπιν γράφτηκε στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Πειραϊκού Συνδέσμου.

Σε ταινία του Κολλάτου

Σε ηλικία μόλις 19 ετών πήρε τον πρώτο ρόλο της στην κινηματογραφική ταινία «Αλέξανδρος και Αϊσέ» του Δημήτρη Κολλάτου, με πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Κολλάτο, Λυκούργο Καλλέργη, Ανδρέα Μπάρκουλη, Τασσώ Καββαδία και Γιάννη Ζουγανέλη. Στις αρχές του 2000 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Για μια θέση στον ήλιο» και ύστερα ανέλαβε ρόλο παρουσιάστριας στην απίθανη παιχνιδοπαρέα της παιδικής εκπομπής «Disney Club». Ακολούθησε η κωμική οικογενειακή σειρά «Ακρως οικογενειακόν», που την έκανε γνωστή στο πανελλήνιο.

«Μέχρι και σήμερα με φωνάζουν Αφροδίτη, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου. Το έχω αποδεχτεί πως μέχρι να βγω στη σύνταξη –που δεν θα γίνει ποτέ αυτό στην Ελλάδα- και να γίνω γριά ζαρωμένη ο κόσμος θα συνεχίσει να με αποκαλεί με αυτό το όνομα» λέει. Ακολούθησαν κάποιες γκεστ εμφανίσεις στις σειρές «Εντιμότατοι κερατάδες» και ο ρόλος της γιατρού, πάλι με τον Γιάννη Μπέζο, στο «Ηρθε και έδεσε». Επειτα το τηλέφωνό της δεν χτύπησε ξανά από τηλεοπτικούς παραγωγούς. «Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι έχει γίνει. Πάντα υπήρχε κρίση στο επάγγελμα του ηθοποιού, γιατί είμαστε πολλοί, αλλά πιστεύω τελικά πως υπάρχουν κάποιοι που το κυνηγάνε πολύ και γι’ αυτό υπάρχουν και στην τηλεόραση» θα δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της.

Αξιόλογες παραστάσεις

Οσον αφορά το θέατρο, η ηθοποιός συνεργάστηκε με εξαιρετικούς σκηνοθέτες, έχοντας σημαντικούς ρόλους σε πολύ αξιόλογες παραστάσεις, όπως «Η επιστροφή του Οδυσσέα» του Κλαούντιο Μοντεβέρντι, «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Γουάιλντερ, «Ο Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ σε διασκευή του Ι. Δρόσου, «Το όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη και «Φαύστα» του Μποστ.

Η δική της «άκρως οικογενειακή» ιστορία είναι πως παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά, έναν σκύλο και ένα κουνέλι! «Τα παιδιά μου, τώρα που μεγάλωσαν λιγάκι, με σνομπάρουν και δεν βλέπουν τις επαναλήψεις της σειράς! Οταν, όμως, ήταν πιο μικρά, πάθαιναν σοκ που με παρακολουθούσαν να περνάω από μπροστά τους ταυτόχρονα με την παρουσία μου στην τηλεόραση. Είχε πολλή πλάκα» είχε δηλώσει η Μαρούσα στο παρελθόν. Αν και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας όσον αφορά την προσωπική ζωή της, πέρυσι έγινε θέμα στο αστυνομικό δελτίο όταν άγνωστοι διέρρηξαν το εξοχικό της στο Ξυλόκαστρο.

Την ανακοίνωση είχε κάνει η ίδια μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο facebook: «Είπαμε κι εμείς να πάμε με τους φίλους μας, τα παιδιά, τα γατιά και τον σκύλο μας, τον Φάτσα, ένα τριημεράκι για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας σε μια παράγκα που έχουμε στο μαγευτικό Ξυλόκαστρο. Ε, καλοκαίρι που είναι, μας κάνανε… καλοκαιρινούς. “Ποντικοί” μάς τα πήραν όλα» είχε γράψει, με αποτέλεσμα η είδηση να γίνει viral.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...