Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα μέτρα, φόροι και 4ο Μνημόνιο!

Τι προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και τι σημαίνουν όλα αυτά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

Τι προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και τι σημαίνουν όλα αυτά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

Μια επώδυνη συμφωνία, με πρόσθετα μέτρα ύψους 3,8 δισ. ευρώ, καλείται να υπογράψει η κυβέρνηση, η οποία φέρνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις έως 18% στις κύριες και έως 18% στις επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, φέρνει «κούρεμα» του έμμεσου αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες κατά περίπου 3.000 ευρώ, που οδηγεί σε έξτρα φόρους έως 650 ευρώ τον χρόνο. Συγκεκριμένα, το τέταρτο Μνημόνιο προβλέπει:

1
Πρόσθετα μέτρα 450.000.000 ευρώ για το 2018 μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την περίοδο 2018-2021, με στόχο πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, χωρίς μέτρα επιβλαβή για την ανάπτυξη. Τα μέτρα αφορούν την κατάργηση της φοροαπαλλαγής ιατρικών δαπανών (121.000.000 ευρώ), την κατάργηση της έκπτωσης 1,5% κατά τον υπολογισμό της μηνιαίας παρακράτησης φόρου (68.000.000 ευρώ), το «μαχαίρι» στο επίδομα θέρμανσης (58.000.000 ευρώ), την κατάργηση επιδομάτων, τα οποία ενσωματώνονται στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (10.000.000 ευρώ), και την εξοικονόμηση 188.000.000 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.

2
Μαχαίρι 650 ευρώ στην έκπτωση φόρου, που μειώνει το αφορολόγητο όριο στα 5.681ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, με εφαρμογή από το 2020 ή εναλλακτικά από το 2019, αν δεν βγαίνουν οι στόχοι. Η περικοπή της έκπτωσης κατά 650 ευρώ ισοδυναμεί με μείωση του ετήσιου αφορολόγητου ορίου εισοδήματος κατά 2.955 ευρώ, από τα επίπεδα των 8.636-9.545 ευρώ στα επίπεδα των 5.681-6.591 ευρώ.

3
Περικοπές 1% του ΑΕΠ στις συντάξεις από το 2019. Βάσει της συμφωνίας, οι κύριες συντάξεις θα επανυπολογιστούν και, όπου υπάρχουν προσωπικές διαφορές, αυτές θα κοπούν σε ποσοστό ώστε το σύνολο της κύριας σύνταξης να μη μειωθεί πάνω από 18%. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και στις προσωπικές διαφορές των επικουρικών συντάξεων. Οι μειώσεις στις συντάξεις θα εφαρμοστούν το 2019.

4
Ψήφιση διάταξης για την προτεραιοποίηση των φορολογικών ελέγχων και την αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων χωρίς παρατάσεις παραγραφής εκκρεμών υποθέσεων.

5
Ασφυκτική πίεση υπήρχε ως την τελευταία στιγμή για αλλαγή της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, χωρίς να είναι ακόμα σαφές τι συμφωνήθηκε.

6
Νομοθεσία με βάση τις συστάσεις του OOΣΑ αναφορικά με την απελευθέρωση των αγορών τροφίμων, ποτών και τουρισμού και την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων. Η συμφωνία που έγινε με τους δανειστές φέρνει έξτρα φόρους σε μισθωτούς του Δημοσίου και συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 475 ευρώ και σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίες αποδοχές πάνω από τα 405 ευρώ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...