Σύγχυση και αναστάτωση στην αγορά με τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Να παραμένουν ανοιχτά τουλάχιστον 30 Κυριακές τον χρόνο τα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών

Να παραμένουν ανοιχτά τουλάχιστον 30 Κυριακές τον χρόνο τα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών για τη λειτουργία τους, προκαλώντας σοκ στον εμπορικό κόσμο και στους χιλιάδες εργαζομένους στον κλάδο!
Μάλιστα, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιες θα είναι αυτές οι περιοχές, με συνέπεια να δημιουργείται σύγχυση και αναστάτωση στην αγορά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, τα μαγαζιά θα ανοίγουν στον Δήμο Αθηναίων, στο παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά, γύρω από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οσον αφορά τον καθορισμό των τουριστικών περιοχών, είπε ότι θα λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των κλινών που υπάρχουν, οι οποίες θα πρέπει να ξεπερνούν τις 2.000. Αυτό που δεν είπε ο υπουργός, είναι ότι η συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών ανοίγει τον δρόμο για λειτουργία των καταστημάτων ακόμα και όλες τις Κυριακές του χρόνου, αφού η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αποτελούν τουριστικό προορισμό όλους τους μήνες!

Ο κ. Παπαδημητρίου παραδέχτηκε την υπαναχώρηση της κυβέρνησης, κάνοντας μάλιστα λόγο για… βήμα εκσυγχρονισμού! Ως μία πρώτη αντίδραση, ο εμπορικός κόσμος αποφάσισε να κλείσει τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου. Η ΕΣΕΕ κάνει λόγο για συνταγματική εκτροπή, με δεδομένη την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, και χαρακτηρίζει τη διάταξη «φωτογραφική».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ