Η super ψαριά και η x-large Λίτσα

Το «θηρίο» 40 κιλών πιάστηκε στην Πρέβεζα και κατάφερε μαζί με ένα τεράστιο θράψαλο να κάνει μέσα σε λίγα λεπτά τον γύρο των social media

Το «θηρίο» 40 κιλών πιάστηκε στην Πρέβεζα και κατάφερε μαζί με ένα τεράστιο θράψαλο να κάνει μέσα σε λίγα λεπτά τον γύρο των social media

Χωρούσε και… περίσσευε στην αγκαλιά του επαγγελματία ψαρά από την Πρέβεζα, που την κρατούσε με καμάρι, το τεράστιο πελαγίσιο ψάρι λίτζα ή λίτσα (Lichia amia) που αλίευσε στα νερά του Ιονίου! Οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες του κ. Γιάννη με το «έπαθλό» του κάνουν τον γύρο των social media.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ο ψαράς δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε ότι, εκτός από λακέρδες, λούτσους και διάφορα άλλα τονοειδή, μέσα στα δίχτυα του καϊκιού του υπήρχε και ένα μεγάλο ψάρι, το βάρος του οποίου άγγιζε τα 40 κιλά!

Οπως είπε ο ίδιος, είχε καταφέρει και στο παρελθόν να επιστρέψει στη στεριά με τέτοιου βεληνεκούς ψαριά. Πάντως, στην Πρέβεζα, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς συνηθίζουν να βγάζουν συχνά πυκνά αξιοζήλευτες ψαριές από τα νερά του Ιονίου. Στην ίδια περιοχή, εξάλλου, ο ίδιος επαγγελματίας ψαράς -ο Γιάννης Σάμπος- είχε καταφέρει πριν από λίγες ημέρες να πιάσει ένα θράψαλο βάρους σχεδόν οκτώ κιλών!

Το σίγουρο είναι ότι το ψάρι πήγε κατευθείαν στην αγορά, ενώ τα υπερμεγέθη αλιεύματα απαθανατίστηκαν από τις φωτογραφικές μηχανές των κινητών τηλεφώνων.
Φυσικά, όσοι αγόρασαν κομμάτια από τη θεόρατη λίτζα ή το τεράστιο θράψαλο απόλαυσαν πλούσιους ουζομεζέδες και όχι μόνο.

Η διαφορά ανάμεσα στο θράψαλο και στο καλαμάρι είναι σημαντική, αφού το πρώτο πράγμα που τα ξεχωρίζει είναι τα πτερύγια της ουράς τους. Στο θράψαλο είναι πιο τριγωνικά και μικρότερα σχετικά με το υπόλοιπο σώμα τους, ενώ του καλαμαριού είναι πιο μακρόστενα και καλύπτουν περίπου τα δύο τρίτα του σώματος. Διαφορές, επίσης, υπάρχουν στο χρώμα, στα πλοκάμια και τα μάτια.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ