Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν

Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω...

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος: «Είμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες, που άλλοτε τις νικούμε και...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με τη...

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

Τσίπουρα για «Τίγρη» και Ιβάν!

Μελισσανίδης και Σαββίδης θα βρεθούν, μία ημέρα πριν από τον τελικό, στον Βόλο, με τον οικοδεσπότη Μπέο να δηλώνει ότι «η σχέση τους πλέον είναι πολύ καλή»

Από τον
Γιώργο Μπούζο

Ο Ιβάν Σαββίδης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης δίπλα δίπλα, στα τσιπουράδικα του Βόλου, με οικοδεσπότη τον Αχιλλέα Μπέο! Η εικόνα είναι φανταστική, αλλά, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα πάρει σάρκα και οστά το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες (20.30) πριν από τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το πρόγραμμά τους, θα βρεθούν στον Βόλο από την προηγούμενη ημέρα. Εκεί θα τους περιμένει ο έκπτωτος δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. «Τους αναμένω και τους έχω ενημερώσει ότι θα τους δεξιωθώ τους ίδιους αλλά και την παρέα τους στα όμορφα τσιπουράδικα της πόλης. Είμαι σίγουρος ότι θα καθίσουν μαζί, γιατί η σχέση τους πλέον είναι καλή. Κάποιοι… μεσάζοντες έπαιξαν κακό ρόλο και προσπάθησαν να τους δημιουργήσουν πρόβλημα. Ομως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η κοινή παρουσία τους θα έχει και συμβολικό χαρακτήρα» λέει ο Μπέος.

Από 40 κύματα

Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους πέντε μήνες η σχέση των δύο ανδρών πέρασε από σαράντα κύματα. Μετά την αποστασιοποίηση, όμως, επανήλθε η κανονικότητα. Το πρώτο δείγμα γραφής δόθηκε μέσα από την ανάρτηση του Γιώργου, υιού Σαββίδη, στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: Ανέβασε φωτογραφία του Ιβάν και του «Τίγρη» να χαμογελούν πλατιά, με τον έναν στην αγκαλιά του άλλου.

Και επειδή οι Κινέζοι λένε «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», αυτή η εικόνα ήρθε να σφραγίσει την αμετακίνητη θέση των δύο ανδρών να προχωρήσουν μαζί για την εξυγίανση του χώρου, έστω κι αν βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό κυνηγώντας το ίδιο έπαθλο, το Κύπελλο Ελλάδος. Πάντως, είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με στόχο να διεξαχθεί ο τελικός κάτω από ομαλές συνθήκες και με την ευχή να κερδίσουν το ποδόσφαιρο και ο καλύτερος.

Υπάρχει όμως κι άλλος «πονοκέφαλος»: Τι θα γίνει με τα εισιτήρια; Στον ΠΑΟΚ έχει δημιουργηθεί παροξυσμός. Η ΠΑΕ θα πάρει, όπως και η ΑΕΚ, 8.300 εισιτήρια, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι είναι ελάχιστα για να ικανοποιήσουν την τεράστια ζήτηση. Ηδη στα γραφεία της ΠΑΕ τηλεφωνούν άνθρωποι από όλον τον κόσμο, ζητώντας ένα «μαγικό χαρτάκι» για τον μεγάλο τελικό. Η τελική ανακοίνωση για τη διάθεσή τους θα γίνει σήμερα.

—-

ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καταθέσεις «φωτιά» των παικτών του Πλατανιά

Ο πόλεμος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ με… μπόλικο Πλατανιά συνεχίστηκε και χθες με αμείωτο ενδιαφέρον, δείχνοντας όμως ακόμα πιο πολύ ότι η επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο μόνο ρόδινη δεν μοιάζει. Καινούργια στοιχεία, που φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό, αλλά μάλλον για το… μέλλον, προέκυψαν χθες για το περιβόητο ματς με τον Πλατανιά. Μετά τις δηλώσεις Καρυπίδη και την επίσημη καταγγελία του Αποστολόπουλου, οι Αντώνης Κοκκαλάς και Ραούλ Γιορέντε βάζουν για τα καλά «φωτιά» στο θέμα. 

Οχι μονάχα με τις σοκαριστικές καταγγελίες τους για όσα φέρεται ότι συνέβησαν στο Καραϊσκάκη, αλλά και με το γεγονός ότι αυτές έγιναν στο πλαίσιο ένορκων καταθέσεών τους, που ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν και σήμερα στην Ασφάλεια Χανίων. Αφενός, λοιπόν, ο τερματοφύλακας της ομάδας έκανε λόγο για «υποδοχή τραμπούκων» με ύβρεις, απειλές και προπηλακισμούς, κατά την άφιξη του πούλμαν στο γήπεδο, και περιστατικά βίας στο ημίχρονο, αφετέρου, κατήγγειλε ότι υπήρξε βία στα αποδυτήρια, με τον ίδιο να δέχεται γροθιές στα πλευρά και ολόκληρη την ομάδα να επιστρέφει τρομοκρατημένη στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα. 

Από την άλλη, ο Γιορέντε παρέθεσε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες όσων έγιναν στα αποδυτήρια, σύμφωνα με τους δύο παίκτες. Ανέφερε, λοιπόν, ότι κατά την είσοδό του σε αυτά τον άρπαξε από τον λαιμό ένας μεγαλόσωμος άνδρας με διακριτικά του Ολυμπιακού, ενώ έκανε λόγο και για ένα μέλος του staff της αποστολής, που το είχαν ρίξει στο έδαφος, με τον ίδιο τον Γιορέντε να τον βοηθάει να σηκωθεί. 

Τα συγκεκριμένα στοιχεία θα συμπεριληφθούν προφανώς στην έρευνα που θα διεξαγάγει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, αλλά μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία από την Ασφάλεια Χανιών και από την αθλητική εισαγγελέα Πειραιώς κυρία Μουσούρη. 

Στη συνέχεια, υπήρξε ένας πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε Ολυμπιακό (κατηγόρησε τον ΠΑΟΚ για στημένες καταγγελίες) και ΠΑΟΚ («Η ομερτά που αυτοί επέβαλαν έσπασε, ας το χωνέψουν»), ενώ υπήρξε καταγγελία εκατέρωθεν, ο ΠΑΟΚ για όσα έγιναν με Πλατανιά και ο Ολυμπιακός γιατί ο ΠΑΟΚ έκανε παρέμβαση στην υπόθεση. Τέλος, αύριο η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ θα αποφασίσει για την έφεση των δύο ομάδων για το ματς με την ΑΕΚ. 

Γ. Σηφάκης

—-

Ο τερματοφύλακας Λεκά στο «ερυθρόλευκο» στόχαστρο

Στον Ολυμπιακό μπορεί να άφησαν στην άκρη το θέμα του προπονητή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν βάζουν στην άκρη και τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Ετσι, σύμφωνα με τους Γάλλους, οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται πάλι για τον 31χρονο τερματοφύλακα της Μπαστιά Ζαν Λουί Λεκά. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ είχε διαψεύσει τις φήμες από τη Γαλλία, ξεκαθαρίζοντας ότι το συγκεκριμένο σενάριο δεν έχει βάση. Ωστόσο, γαλλικά δημοσιεύματα -και σύμφωνα με το sport.fr- επιμένουν για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Λεκά, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Μπαστιά έως το καλοκαίρι του 2019.

Από κει και πέρα, και χθες υπήρξε έντονη φημολογία για τον Βασίλη Τοροσίδη! Ο διεθνής μπακ της Μπολόνια φαντάζει ως ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Ομάρ, εφόσον ο Νορβηγός μείνει στη Χαλ, με τον «Τόρο» να είναι θετικός στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού. Οσον αφορά τον Ρεμί Γκαρντ, ήταν το ακλόνητο φαβορί, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει! Η περίπτωσή του θα ξεκαθαρίσει στο τέλος της εβδομάδας.

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...