Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Διάλειμμα για αυνανισμό

Ψυχολόγοι τονίζουν ότι το break για αυτοϊκανοποίηση θα είχε ως αποτέλεσμα περισσότερη συγκέντρωση και υψηλότερη παραγωγικότητα για τους εργαζομένους

Ψυχολόγοι τονίζουν ότι το break για αυτοϊκανοποίηση θα είχε ως αποτέλεσμα περισσότερη συγκέντρωση  και υψηλότερη παραγωγικότητα για τους εργαζομένους

Στην Ευρώπη του lunch break, δηλαδή του διαλείμματος για μεσημεριανό φαγητό, μπορεί να μην αργήσει η ώρα που θα καθιερωθεί και το διάλειμμα για αυνανισμό, αφού, όπως προκύπτει από επιστημονική… γνωμοδότηση, φαίνεται ότι προάγει σοβαρά την παραγωγικότητα.

Η βρετανική εφημερίδα «Metro», με αφορμή τον Εθνικό Μήνα Αυνανισμού, όπως έχει ανακηρυχθεί στη Βρετανία ο Μάιος, απευθύνθηκε στον Μαρκ Σέρτζεντ, λέκτορα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Trent στο Νότιγχαμ, ο οποίος δηλώνει ότι ένα διάλειμμα αυνανισμού θα ήταν «πολύ αποτελεσματικό» στη δουλειά αλλά και ένας φανταστικός τρόπος για την αντιμετώπιση της έντασης και του στρες.

Ο ψυχολόγος Κλιφ Αρναλ υποστηρίζει επιπλέον ότι μια πολιτική στήριξης του εργασιακού αυνανισμού θα είχε ως αποτέλεσμα «περισσότερη συγκέντρωση, λιγότερη επιθετικότητα, υψηλότερη παραγωγικότητα και περισσότερο χαμόγελο».
Με λίγα λόγια, τα διαλείμματα αυνανισμού έχουν πλέον την έγκριση και της επιστήμης!

Ωστόσο, ο δρ Αρναλ σπεύδει να σχολιάσει και τις τυχόν παρενέργειες που μπορεί να έχει μια τέτοια συνήθεια στο γραφείο. Οχι, μην πάει το μυαλό σας στο ρεζιλίκι.

Φαντασίωση

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της μη ταχείας επίτευξης οργασμού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη απογοήτευση και μεγάλης διάρκειας διαλείμματα που θα επιβαρύνουν τους συναδέλφους.

Και μια και είπαμε συναδέλφους, ο ειδικός επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει κανείς να φαντασιώνεται τους συναδέλφους του, γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε «νοητική υστέρηση», εννοώντας προφανώς ότι μπορεί το μυαλό να κολλήσει στον συνάδελφο και μετά το… διάλειμμα, συνεπώς η εστίαση στη δουλειά να πάει οριστικά περίπατο.

Ολη αυτή η συζήτηση για τον αυνανισμό στο γραφείο άρχισε από μια δημοσκόπηση του «Time Out» της Νέας Υόρκης στα τέλη του 2015, από την οποία προέκυψε ότι το 39% των ανδρών αναγνωστών του περιοδικού παραδέχτηκε ότι έχει αυτοϊκανοποιηθεί στο γραφείο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...