«Ηρωες» υπάρχουν

Η ιστορία δύο νέων, του Ηλία και της Τριανταφυλλιάς, που παντρεύτηκαν παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της 35χρονης

Η ιστορία δύο νέων, του Ηλία και της Τριανταφυλλιάς, που παντρεύτηκαν παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της 35χρονης

Το βαθύτερο νόημα της πραγματικής, άδολης και ανόθευτης αγάπης δίδαξαν ο Ηλίας και η Τριανταφυλλιά. Δύο νέοι άνθρωποι που αποφάσισαν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου, ξεπερνώντας την εποχή της αλλοτρίωσης των σχέσεων και τις συνθήκες που είναι κάθε άλλο παρά ιδανικές ανάμεσα στο «σφυρί» της κρίσης και το «αμόνι» της προσωπικής και κοινωνικής αποξένωσης. Κυρίως, όμως, ξεπερνώντας ένα βαρύ πρόβλημα υγείας, που δεν τους εμπόδισε να ενώσουν τις ζωές τους!

Αφηγητής και αυτόπτης μάρτυρας της ιστορίας του 38χρονου Ηλία και της 35χρονης Τριανταφυλλιάς είναι ο Βασίλης, ένας άνθρωπος του μεροκάματου, που και ο ίδιος βιώνει τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης. Την περασμένη Πέμπτη, όταν επισκέφτηκε την εκκλησία της Αγίας Αναστασίας στη γειτονιά όπου μένει στον Περισσό, για να ανάψει ένα κεράκι και να προσευχηθεί, ώστε να πάρει δύναμη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αντίκρισε ένα συγκλονιστικό θέαμα.

Γύριζε και το καροτσάκι

Μία κοπέλα καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο παντρευόταν τον καλό της παρουσία λίγων ανθρώπων των οικογενειών τους, που ήταν γεμάτοι δάκρυα χαράς. Τον γάμο τελούσε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ. Στον χορό του Ησαΐα γύριζε και το καροτσάκι. Παρακινημένος από περιέργεια, ο Βασίλης κάθισε σε μια γωνία, παρακολούθησε το μυστήριο, ρώτησε και έμαθε μία σύγχρονη ιστορία αγάπης.

Ο Ηλίας και η Τριανταφυλλιά διατηρούσαν για 10 χρόνια σχέση. Πρόσφατα η κοπέλα διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Αυτό δεν εμπόδισε τον σύντροφό της να τη ζητήσει σε γάμο. Eτσι, οι δύο νέοι επισφράγισαν τη σχέση τους ενώπιον Θεού και ανθρώπων, επιβεβαιώνοντας ότι η αγάπη ξεπερνά τα όρια και τις κοινωνικές συμβάσεις, υπερνικά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όποια και αν είναι αυτά.

Οι σχέσεις μας ως ατόμων, αλλά και ως κοινωνία, δοκιμάζονται τις ημέρες που περνάμε. Φιλίες, επαγγελματικές σχέσεις, ακόμα και ερωτικοί δεσμοί έχουν υποστεί ισοπεδωτικά πλήγματα από τις επιπτώσεις της πολυεπίπεδης κρίσης, που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και βαθιά κοινωνική. Αποτέλεσμα της αποξένωσης των ανθρώπων είναι και ο μεγάλος αριθμός των διαζυγίων.

Η ζωή όμως φροντίζει να δείξει ότι η ελπίδα υπάρχει και μπορεί να έχει περισσότερα από ένα πρόσωπα, που φωτίζουν ως φάροι το γκρίζο της απόκοσμης κοινωνίας μας. Ο Ηλίας και η Τριανταφυλλιά, την ιστορία των οποίων μετέφερε ο Βασίλης, απέδειξαν έμπρακτα ότι οι «ήρωες» υπάρχουν για να μας εμπνέουν!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ