Αραβαντινός: Αθώος για την πισίνα στον Κορυδαλλό

«Το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινική δίωξη που στηρίχθηκε σε ένα μεθοδευμένο δημοσίευμα δεν στοιχειοθετεί κανένα ποινικό αδίκημα»

Ομόφωνα αθώους έκρινε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά την πρώην διευθύντρια του ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού Κωνσταντίνα Γέρου και τον αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινό (φωτό), εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη για δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι με την ανοχή τους είχαν κατασκευαστεί πισίνα και μπάρμπεκιου στην πίσω αυλή του ψυχιατρείου.

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ούτε διαπράχθηκαν παραβάσεις των πολεοδομικών διατάξεων. Νωρίτερα στην απολογία του ο Αντώνης Αραβαντινός ανέφερε πως στόχος της διοίκησης ήταν η αναβάθμιση των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων και η διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου, που πριν ήταν σκουπιδότοπος.

Χώρος συνάντησης

Παράλληλα, τόνισε πως είχε προταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο συγκεκριμένος χώρος να αξιοποιηθεί με διάφορα έργα και να γίνει χώρος συνάντησης για τους κρατουμένους, όταν θα έχουν επισκεπτήριο με τα παιδιά τους. Από την πλευρά της η πρώην διευθύντρια των φυλακών υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, δόλος ή όφελος για τη διαμόρφωση και την κατασκευή του συγκεκριμένου χώρου, ενώ πρόσθεσε πως παρόμοιες κατασκευές έχουν γίνει και σε άλλα καταστήματα κράτησης χωρίς τη χορήγηση άδειας.

«Δημοσιογραφικές υπερβολές που μπορεί να οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης κατέρρευσαν με την εκδίκαση της σημερινής υπόθεσης, ενώ αποκαταστάθηκε η αλήθεια» δήλωσε ο συνήγορος της Κωνσταντίνας Γέρου Χαράλαμπος Λυκούδης, ενώ ο δικηγόρος του κ. Αραβαντινού Γιάννης Απατσίδης ανέφερε:
«Το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινική δίωξη που στηρίχθηκε σε ένα μεθοδευμένο δημοσίευμα δεν στοιχειοθετεί κανένα ποινικό αδίκημα».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ