Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

Η «κατάρα» του Stradivarius

Η 38χρονη βιρτουόζος Μιν Γιν Κιμ έπαθε νευρική ανορεξία όταν το 2010 της έκλεψαν το πολύτιμο βιολί της. Σταμάτησε να παίζει, έχασε το συμβόλαιό της με τη δισκογραφική και τελικά χρεοκόπησε

Η 38χρονη βιρτουόζος Μιν Γιν Κιμ έπαθε νευρική ανορεξία όταν το 2010 της έκλεψαν το πολύτιμο βιολί της. Σταμάτησε να παίζει, έχασε το συμβόλαιό της με τη δισκογραφική και τελικά χρεοκόπησε

Στα 12 χρόνια της έδινε sold out κοντσέρτα και στα 21 της, που φάνταζε πια μια καθιερωμένη βιρτουόζος του βιολιού, αποφάσισε να επενδύσει σε ένα Stradivarius, αξίας 532.000 ευρώ, το οποίο αποδείχθηκε όμως καταραμένο.

Το 2010 το όργανο, το οποίο ήταν κατασκευασμένο το 1696, εκλάπη στο Μάντσεστερ και αυτά που ακολούθησαν θυμίζουν σενάριο θρίλερ. Η 38χρονη σήμερα Μιν Γιν Κιμ σταμάτησε να παίζει, έχασε το συμβόλαιο που είχε με τη δισκογραφική, χρεοκόπησε και είδε την ανορεξία, με την οποία είχε δώσει μάχη μικρή, να επιστρέφει.

esr 0405 023 cmyk

«Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πολύ. Μπορεί να σε τρελάνει μια τέτοια σκέψη. Είναι σαν ο έρωτας της ζωής σου να είναι με κάποια άλλη. Δεν μπορείς να αντέξεις τη σκέψη» σχολιάζει τώρα το πάλαι ποτέ παιδί-θαύμα, το οποίο γεννήθηκε στη Νότια Κορέα.
«Το σοκ και ο πόνος με ακινητοποίησαν. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι, πόσο μάλλον να σκεφτώ να παίξω μουσική. Δεν μπορούσα καν να ακούσω μουσική» εξομολογείται στα απομνημονεύματά της με τίτλο «Gone».

Χώρισε

Το γεγονός ότι εκείνη τη μοιραία μέρα είχε δώσει το βιολί στον σύντροφό της, τσελίστα, Ματ, όση ώρα χρειαζόταν για να πάρει έναν καφέ κι ένα σάντουιτς και οι κλέφτες το πήραν ενώ βρισκόταν στην επίβλεψή του, οδήγησε ύστερα από ένα διάστημα και στη διάλυση της σχέσης τους, αφού δεν μπορούσε να του το συγχωρήσει. 

Tρία χρόνια μετά την κλοπή και αφού είχε ζητήσει και τη βοήθεια μέντιουμ για να μπορέσει να το εντοπίσει, άρχισε να δέχεται την πραγματικότητα. Χρειάστηκε να πληρώσει 886.000 ευρώ φόρο για τα χρήματα που της έδωσε η ασφαλιστική, πράγμα που σημαίνει ότι είχε στα χέρια της πια ένα ποσό που ήταν ένα μόλις τμήμα των χρημάτων που είχε δώσει αρχικά για το βιολί.

Το 2013, όταν άρχισε να παίζει και πάλι, η αστυνομία βρήκε το βιολί κρυμμένο σε μια αποθήκη στο Μίντλαντς, αλλά αυτό δεν ήταν το happy end για την Κιμ, αφού πια το βιολί ανήκε στην ασφαλιστική η οποία το έβγαλε σε δημοπρασία για 1.500.000 ευρώ, ποσό που όμως δεν πήρε η άτυχη μουσικός.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...