Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Συμβόλαιο θανάτου «αξίας» 30.000 €

Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας για το «συμβόλαιο θανάτου» του Γρίβα. Η αμοιβή (30.000 ευρώ) του Τσετσένου ή Ρώσου εκτελεστή του 47χρονου

Ρώσος ή Τσετσένος επαγγελματίας «πιστολέρο», που ήρθε από το εξωτερικό, φαίνεται ότι ήταν αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου με στόχο τον γνωστό νονό της νύχτας Βασίλη Γρίβα, ο οποίος κυκλοφορούσε μόνιμα οπλισμένος!

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Μάλιστα, η αμοιβή του δεν πρέπει να ξεπέρασε τα 30.000 ευρώ, λόγω της… οικονομικής κρίσης! Στην εκτίμηση αυτή έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής από τις πληροφορίες και το υλικό που έχουν συλλέξει για τα τέσσερα άτομα τα οποία πήραν μέρος στη δολοφονία του bodybuilder.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου Hyundai που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία ήταν «φουσκωτός», όπως άλλωστε και οι οδηγοί των δύο μοτοσικλετών με τις οποίες διέφυγαν οι δύο δράστες.

Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκτελεστής ήταν μετρίου αναστήματος και η περιγραφή του δεν έμοιαζε με των άλλων δύο. Οι έμπειροι αξιωματικοί κάνουν λόγο για αλλοδαπό, ενώ οι άλλοι τρεις σωματώδεις άνδρες που συμμετείχαν φαίνεται ότι ήταν Ελληνες και κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν σε ομάδα νονών αντίπαλη αυτής του Γρίβα.

Το ενδεχόμενο η εντολή για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του bodybuilder να δόθηκε μέσα από τη φυλακή δεν έχει βγει από το «κάδρο» των ερευνών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η δραστηριότητά του είχε ενοχλήσει άλλο βαρύ όνομα της νύχτας και την ομάδα του.

Ο βαρυποινίτης

Το τελευταίο διάστημα ο Γρίβας με την ομάδα βαρυποινίτη με τον οποίο είχε κοινή διαδρομή έως τη σύλληψή του είχε επεκτείνει τον έλεγχό του στην περιοχή της Τρούμπας, που τα τελευταία χρόνια έχει «αναστηθεί», με καλαίσθητα κέντρα διασκέδασης, και προσελκύει πολύ κόσμο. Πρόσφατα ο βαρυποινίτης φίλος του Γρίβα έγινε στόχος δολοφονικής απόπειρας μέσα στις φυλακές από δύο επίσης βαρυποινίτες Αλβανούς, που είχαν εμπλοκή στο μακελειό του Μικρολίμανου τον Νοέμβριο του 2014. Οι αστυνομικοί ερευνούν αυτή την επίθεση σε σχέση με την εκτέλεση του Γρίβα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να υπάρχουν αυτονομιστικές τάσεις στους κόλπους της ομάδας. Ισως, δηλαδή, κάποιοι να θέλουν να «σηκώσουν κεφάλι» και να πάρουν στη δικαιοδοσία τους το «φιλέτο» της Τρούμπας, βγάζοντας από τη μέση όσους μπορεί να σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Μαφιόζικη ομάδα

Παράλληλα, ερευνάται η αντιπαλότητα που είχε τα τελευταία τρία χρόνια ο 47χρονος Γρίβας με το «δεξί χέρι» μιας μαφιόζικης ομάδας, η οποία έχει απλώσει τα πλοκάμια της εντός και εκτός φυλακών. Με τη δύναμη που διαθέτει στη νύχτα το συγκεκριμένο πρόσωπο και τα χρηματικά ποσά που εξοικονομεί από εκβιασμούς και άλλες παράνομες δραστηριότητες, έχει τη δυνατότητα να υπογράφει «συμβόλαια θανάτου» και να παρέχει σε μισθωμένους εκτελεστές την κάλυψη που χρειάζονται για να φέρουν εις πέρας όποια αποστολή εξόντωσης τους αναθέτει.

—-

Αναπάντητα «γιατί» από τον 11χρονο γιο του bodybuilder

Μπροστά στα μάτια του είδε τον πατέρα του να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των εκτελεστών ο 11χρονος γιος του Βασίλη Γρίβα, ο οποίος καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού! Η εμπειρία που βίωσε το ανήλικο παιδί είναι τραυματική και δεν σταματάει να αναρωτιέται τι έχει συμβεί, όπως αποκαλύπτει η ειδική ψυχολόγος Ελπίδα Γεωργακοπούλου, που το παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή.

«Δυστυχώς, το παιδί είδε τον πατέρα του να δολοφονείται γιατί καθόταν δίπλα του στο αυτοκίνητο και τα έζησε όλα καρέ καρέ. Περιέγραψε ότι ο δράστης ήρθε μπροστά του από το παρμπρίζ, έριξε μία σφαίρα και στη συνέχεια πήγε στο πλάι από το παράθυρο του μπαμπά του και τον σκότωσε. Ο πατέρας του δεν πρόλαβε να του μιλήσει, δεν πρόλαβαν να ανταλλάξουν κουβέντες, το παιδί άνοιξε τρέμοντας την πόρτα του αυτοκινήτου και, με τα ρούχα του ποτισμένα από το αίμα που πετάχτηκε από τις σφαίρες που δέχτηκε ο πατέρας του, έτρεξε να ζητήσει βοήθεια από τους δασκάλους» περιέγραψε η Ελπίδα Γεωργακοπούλου.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, ο ανήλικος αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας του πρώην bodybuilder είναι τρομαγμένος και έχει αρκετές απορίες για τον θάνατο του πατέρα του.

«Συνεχώς με ρωτάει “Γιατί να συμβεί αυτό στον μπαμπά μου;”, “Γιατί σε μένα;” Ολα αυτά τα “γιατί” γυρίζουν μέσα στο μυαλουδάκι ενός παιδιού μόλις 11 ετών και η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, που δεν μπορώ να του δώσω τις απαντήσεις που ψάχνει. Δεν είμαστε στη διαδικασία των ερωτήσεων και απαντήσεων με το παιδί, γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Ελπίζω με τον χρόνο η δολοφονία του πατέρα του να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη μέσα του» σχολίασε η ψυχολόγος.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...