Αποσύρουν σκεύασμα που υποσχόταν super στύση

«Φρένο» στα όνειρα για αχαλίνωτο σεξ όσων στηρίζουν τις ελπίδες τους για ενίσχυση της σεξουαλικής τους διέγερσης σε συγκεκριμένα χάπια, τα οποία διαφημίζονταν ως φυτικά, βάζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

«Φρένο» στα όνειρα για αχαλίνωτο σεξ όσων στηρίζουν τις ελπίδες τους για ενίσχυση της σεξουαλικής τους διέγερσης σε συγκεκριμένα χάπια, τα οποία διαφημίζονταν ως φυτικά, βάζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, που διέταξε την ανάκλησή τους και ζητά από τους καταναλωτές να μην τα χρησιμοποιήσουν!

Πρόκειται για το προϊόν Super Panther σε μορφή κάψουλας, για το οποίο ο ΕΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης, ύστερα από ενημέρωση που είχε μέσω του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης. Συγκεκριμένα, έπειτα από εργαστηριακούς ελέγχους στην παρτίδα RO24682 του Super Panther (Μορφή: κάψουλες, ημερ. λήξης: 08/28/2020, Διανομέας: SX POWER CO, Brooklyn NY; 11223) εντοπίστηκαν οι δραστικές ουσίες tadalafil, Sildenafil citrate (ενεργό συστατικό γνωστού συνταγογραφούμενου φαρμάκου), οι οποίες είναι φαρμακευτικές δράσεις για τη στυτική δυσλειτουργία.

Διατροφικό συμπλήρωμα

Το σκεύασμα πωλείται ευρέως μέσω διαδικτύου ως διατροφικό συμπλήρωμα από φυτικές πρώτες ύλες, το οποίο ενισχύει τη στυτική λειτουργία. Ωστόσο, οι δραστικές ουσίες που εντοπίστηκαν δεν αναγράφονται στη συσκευασία και η κατανάλωσή του εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία. Ο ΕΟΦ τονίζει ότι, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή των καταναλωτών η συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην τη χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον οργανισμό.

Στην εγκύκλιο που καθορίζει το πλαίσιο κυκλοφορίας συμπληρωμάτων αναφέρεται ότι «η ύπαρξη συστατικών φυτικής προέλευσης ή βιταμινών ή άλλων ουσιών… δεν το καθιστούν αυτοδικαίως “φυσικό και ακίνδυνο” προϊόν. Εάν το προϊόν περιέχει δραστική ουσία φυτικής προέλευσης, δεν αποτελεί συμπλήρωμα διατροφής, αλλά φάρμακο, το οποίο δύναται να κυκλοφορήσει νόμιμα, μόνο κατόπιν άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν ανακάλεσε για τον ίδιο λόγο και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ