Συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ ήταν πράκτορας του Στάλιν

Ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ, εκτός από βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας και πολεμικός ανταποκριτής, ήταν μυστικός πράκτορας του Στάλιν, σύμφωνα με πρώην κατάσκοπο της CIA. Ο Νίκολας Ρέινολντς υποστηρίζει σε βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ότι έχει δει τις αποδείξεις για τη διπλή ζωή του καταξιωμένου και ως πολεμικού ανταποκριτή Χέμινγουεϊ.

Τις πληροφορίες για τη συγγραφή του «Writer, Sailor, Soldier, Spy» («Συγγραφέας, Ναύτης, Στρατιώτης, Κατάσκοπος») ο Ρέινολντς ισχυρίζεται ότι τις εντόπισε σε απόρρητα έγγραφα των κρατικών Αρχείων της Σοβιετικής Ενωσης. Εφτασαν στα χέρια του, όπως γράφει, μέσω ενός πράκτορα της μυστικής υπηρεσίας KGB της Σοβιετικής Ενωσης, ο οποίος αποσκίρτησε.

Σύμφωνα με τον Ρέινολντς, ο Χέμινγουεϊ στρατολογήθηκε από τον πρόδρομο της KGB, τη μυστική υπηρεσία NKVD, τον Δεκέμβριο του 1940. Αρχισε να δουλεύει ως μυστικός πράκτορας με το κωδικό όνομα «Αργκό», όχι για τα χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα αλλά για «ιδεολογικούς λόγους».

Για να μην κινδυνεύσει να αποκαλυφθεί ο ρόλος του, συναντούσε τους κατασκόπους της Σοβιετικής Ενωσης σε χώρες όπως η Κίνα, τις οποίες επισκεπτόταν για το συγγραφικό έργο του.

Ωστόσο, ο Ρέινολντς δεν κατάφερε να ανακαλύψει ποια ακριβώς ήταν η αποστολή του Χέμινγουεϊ ως μυστικού πράκτορα των Ρώσων. Πιστεύει όμως ότι αυτή η επιλογή του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που έλαβε για τη ζωή του, όπως για τα μέρη όπου έζησε και ό,τι έγραψε τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του.

Κυρίως όμως ο Ρέινολντς πιστεύει ότι η δράση του Χέμινγουεϊ ως κατασκόπου τον οδήγησε στην αυτοκτονία το 1961, καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί άλλο τη διπλή ζωή που ήταν υποχρεωμένος να κάνει.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ