Μαθητής λυκείου κέρδισε σε διαγωνισμό Αστροφυσικής και φεύγει για NASA

Από το Αίγιο θα βρεθεί στη… NASA ένας μαθητής της β’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης, με «εισιτήριο» τη διάκρισή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστροφυσικής και Αστρονομίας, που διοργάνωσε στον Βόλο η Ενωση Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Διαστήματος. O Μιχαήλ-Αγγελος Πιερράτος πήρε μέρος στον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν κυρίως μαθητές κολεγίων και γνωστών μεγάλων εκπαιδευτηρίων της χώρας. Μάλιστα, το αντικείμενο του διαγωνισμού δεν περιλαμβανόταν στη διδακτέα ύλη και απαιτούσε ιδιαίτερη προσωπική μελέτη. Οταν όμως έχεις όρεξη και φιλομάθεια, ξεχωρίζεις! Ο Μιχαήλ-Αγγελος, που δεν έχει κάνει ποτέ φροντιστήριο, γιατί στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, κατέλαβε αρχικά την τέταρτη θέση πανελλαδικά στον διαγωνισμό, που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου, και προκρίθηκε στους 30 πρώτους.

Πριν από δύο μήνες κέρδισε τη συμμετοχή του στη δεκαμελή ελληνική ολυμπιακή ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστροφυσικής, που θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη. Ο Ελληνας μαθητής, που έχει εμφανή κλίση στις θετικές επιστήμες, αν και αποφεύγει να μιλά για τις ικανότητές του, λέει ότι του αρέσει να μελετά «πολλά βιβλία για την αστροφυσική και την αστρονομία, ακόμα και σε πανεπιστημιακό επίπεδο»!

Οι κόποι του δεν πάνε χαμένοι, καθώς ετοιμάζεται επίσης για ταξίδι διάρκειας μιας εβδομάδας, που περιλαμβάνει και σεμινάριο στη NASA, με τη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ