Παρασκευή, 25 Ιουλίου, 2025

Αυτοψία στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη που τυλίχθηκε στις φλόγες

Σε νέα, εξονυχιστική αυτοψία στο διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη, στην οδό Πατησίων, προχώρησαν χθες το πρωί πραγματογνώμονες

Παντρεύεται γνωστό ζευγάρι – Αυτή είναι η προαναγγελία γάμου

Καλοκαίρι χωρίς γάμους γίνεται, δε γίνεται! Η προαναγγελία του γάμου τους δημοσιεύτηκε και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ψυχές πεταμένες σε γκαράζ πλοίων

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αποκάλυψη πως παιδιά με ειδικές ανάγκες και επιβάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ταξιδεύουν στα γκαράζ επιβατηγών-οχηματαγωγών

Σπάνια εμφάνιση τη Ναταλίας Λιονάκη – Η μοναχή Φεβρωνία στα εγκόσμια

Ταξίδι - αστραπή στην Κρήτη έκανε η μοναχή Φεβρωνία, που εθεάθη πριν από λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Τα ιπτάμενα «μάτια»

Τα νέα drones της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, φέρνουν επανάσταση στους κρίσιμους τομείς έρευνας, διάσωσης, ασφάλειας και παρατήρησης

Ηλεκτρονικά «μάτια», ιπτάμενα και αθόρυβα, που θα μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο σαφείς εικόνες από σοβαρά συμβάντα, διαθέτουν πλέον Αστυνομία και Πυροσβεστική!

ΑΠΟ ΤΟΝ
Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Τα νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου drones, που παρουσίασε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, φέρνουν επανάσταση στους τομείς της έρευνας, της διάσωσης, της ασφάλειας και της παρατήρησης.

Τα έξι drones της ΕΛ.ΑΣ. και τα τέσσερα της Πυροσβεστικής, που διαθέτουν ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και κάμερες, έχουν ιδιαίτερα χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους.

Τα τρία μεγάλα βενζινοκίνητα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, από τα συνολικά δέκα που παρουσιάστηκαν, έχουν δυνατότητα πτήσης έως και 20 συνεχείς ώρες και μπορούν να καλύψουν ακτίνα περίπου 80 χιλιομέτρων, σε όποιο ύψος επιθυμούν οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που θα τα χειρίζονται.

Σε πρώτο στάδιο, αναμένεται να συνδράμουν τις υπηρεσίες Τροχαίας στη συλλογή πληροφοριών μέσω λήψης και μετάδοσης φωτογραφιών και βίντεο, καθώς και την Πυροσβεστική στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών.

Το επόμενο διάστημα, πάντως, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν και σε πιο εξειδικευμένες επιχειρησιακές αποστολές της ΕΚΑΜ, της Αντιτρομοκρατικής ή της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ηδη το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαίδευση έξι χειριστών και έξι τεχνικών που υπάγονται αρχικά ως τμήμα στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στο άμεσο μέλλον θα υπαχθούν στον ενιαίο φορέα εναέριων μέσων Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Στον ίδιο φορέα υπάγονται και όλα τα υπόλοιπα πτητικά μέσα (ιδιόκτητα και ενοικιαζόμενα ελικόπτερα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών κ.λπ.), εκτός από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που υπάγονται στην Πολεμική Αεροπορία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χώρισε η Μελίνα Νικολαϊδη – Τα μάζεψε κι έφυγε από το σπίτι του Φιντιρίκου

Μπορεί η Μελίνα Νικολαΐδη να ετοίμασε σε συνεργασία με...

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ: «Εχω κάνει σεξ με celebrities και των δύο φύλων»

Ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ έκανε coming out ως bisexual μέσω...

Κλαούντιο Κολντεμπέλα: Το διαζύγιο με τη Χριστίνα Παππά και η τωρινή εντυπωσιακή σύζυγός του

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα υπήρξε πέρα από σπουδαίος μπασκετμπολίστας, σύζυγος της Χριστίνας Παππά για χρόνια.

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Με αυτή την ηθοποιό υπήρξε παντρεμένος και απέκτησαν δύο παιδιά

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ένα παλάτι 4.000.000 ευρώ χωρίς λάμψη

Μπορεί για την Ελλάδα η σημερινή μέρα να είναι...

Γενέθλια για τον Βουτσά junior – Έγινε 9 χρονών!

Ο γιος του Κώστα Βουτσά, Φοίβος είχε τα γενέθλιά του.

Γιος γνωστής τραγουδίστριας απολαμβάνει τις βουτιές του

Τις διακοπές του φαίνεται να απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες ο γιος γνωστής τραγουδίστριας λίγο πριν την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.
spot_img
spot_img