ΓΟΝΕΙΣ: Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για την επικίνδυνη «Μπλε Φάλαινα»

Ενα νοσηρό διαδικτυακό παιχνίδι, με τίτλο «Μπλε Φάλαινα», που έφτασε και στην Ελλάδα, απειλεί τα παιδιά που διαθέτουν προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς τα υποβάλλει σε…

Ενα νοσηρό διαδικτυακό παιχνίδι, με τίτλο «Μπλε Φάλαινα», που έφτασε και στην Ελλάδα, απειλεί τα παιδιά που διαθέτουν προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς τα υποβάλλει σε επικίνδυνες δοκιμασίες επί 50 ημέρες, τονίζοντάς τους ότι δεν πρέπει να αναφέρουν ποτέ το παραμικρό στους γονείς τους!

Ανάμεσα στις δοκιμασίες είναι το χάραγμα του σχήματος μιας φάλαινας με σουγιά σε ένα σημείο του σώματος, η αναρρίχηση σε ένα πολυώροφο κτίριο με κίνδυνο πτώσης, η παρακολούθηση μιας ταινίας τρόμου και στη συνέχεια η αποτύπωση μιας σκηνής της σε πραγματικό χρόνο και πεδίο!

Για το επικίνδυνο παιχνίδι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. εφιστά την προσοχή των γονιών, καθώς ήδη υπάρχουν θύματα στο εξωτερικό!

Θάνατοι και τραυματισμοί

Πρόκειται για παιδιά από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη τα οποία είτε τραυματίστηκαν πέφτοντας από κτίρια είτε έκοψαν τις φλέβες τους στην προσπάθειά τους να χαράξουν στα μπράτσα τους την «Μπλε Φάλαινα»!

Ευτυχώς, στην Ελλάδα δεν έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί να παίρνουν μέρος στο παιχνίδι Ελληνόπουλα.

Ομως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια εξέλιξη θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον.

«Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χριστεί “επικεφαλής”, προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών. Οι Αρχές επιβολής του νόμου άλλων χωρών έχουν εκδώσει ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολυάριθμα είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί πιθανόν ως αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax)» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία καλεί όποιον γονέα υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση να επικοινωνήσει άμεσα μαζί της, είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 11188 είτε με e-mail στο [email protected]

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ