Θαλάσσιο πάρκο στην Κρήτη οραματίζεται ο εγγονός Κουστό

Tο βαρύ όνομα του Ζακ Iβ Κουστό θα φέρει το θαλάσσιο πάρκο που θα γίνει στην Κρήτη και σχεδιάζει ο εγγονός του σπουδαίου ωκεανογράφου, που συνέδεσε το όνομά του με τις θαλάσσιες έρευνες. Ο Φαμπιάν Κουστό (φωτό) αναζητά τόπο για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε θαλάσσια περιοχή, με βασική υποψήφια την Κρήτη. Το πάρκο θα έχει βασικό σκοπό τη διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων και από τη δημιουργία του η Κρήτη θα αποκομίσει πολλά οφέλη.

Ως επικεφαλής του Ocean Learning Center, ο Φαμπιάν Κουστό συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνο Μίχαλο και οι δύο τους συζήτησαν για τα επενδυτικά σχέδιά του. Μετά τη συνάντηση που είχαν, ο κ. Μίχαλος έγραψε στην προσωπική του σελίδα:

«Ο εγγονός του πρωτοπόρου ωκεανογράφου Ζακ Ιβ Κουστό είναι ένας σημαντικός επιστήμονας, ερευνητής των ωκεανών, με τον οποίο συζητήσαμε για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στη θαλάσσια περιοχή, αρχικά της Κρήτης. Σε συνεργασία με τα επιμελητήρια, θα προχωρήσουν και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις, πάνω στις οποίες εργαζόμαστε. Για να συμβολίσω τη σπουδαία ιστορία του παππού του με τις θάλασσες, χάρισα στον Φαμπιάν Κουστό ένα αντίγραφο της αρχαίας Τριήρους από το Μουσείο Μπενάκη».

Η αναζήτηση περιοχής για θαλάσσιο πάρκο είχε ξεκινήσει από τον γιο του Κουστό Πιερ Ιβ, ο οποίος είχε εξετάσει την περίπτωση της Σαντορίνης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ