Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Στα… πόδια της Καλάβρια τα καταστήματα «Καλογήρου»

Ο σύζυγος του πρώην μοντέλου Σάμι Φάις είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο σχέδιο οικονομικής διάσωσης των γνωστών καταστημάτων υποδημάτων

fqrrΤα ακριβότερα παπούτσια της ζωής της ετοιμάζεται να αγοράσει στη Μαρία Καλάβρια ο σύζυγός της Σάμι Φάις. Ισως για την επέτειο των 20 ετών του έγγαμου βίου τους που συμπληρώνονται φέτος.

Ο «σειριακός» επιχειρηματίας, που είναι εμφανώς και διαχρονικά «παθιασμένος» με τη συλλογή ισχυρών brand names, αποφάσισε να βάλει το χέρι του στη φωτιά και να συμμετάσχει στη διάσωση της εταιρίας Φ. & Κ. Λεμονής, ευρύτερα γνωστής ως Υποδήματα Καλογήρου.

Εχοντας στο ιστορικό του τη δημιουργία μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας που έφερε το όνομα Elmec Sport, αλλά και δίμηνη φυλάκιση για κατηγορίες χειραγώγησης της μετοχής των Μακεδονικών Κλωστηρίων εδώ και δύο χρόνια, πραγματοποιεί δυναμική επιστροφή στην αγορά, με την απόκτηση ισχυρών εμπορικών σημάτων, αλλά και με συμμετοχές σε εμπορικά κέντρα. Από τη Nike, το Μινιόν και τη Harley Davidson των χρυσών δεκαετιών του ’80 και του ’90 πέρασε διά πυρός και σιδήρου σήμερα στην Puma, στην Adidas, στην Prince, στην Under Armour, στα γυναικεία ενδύματα Mango, στις μοτοσικλέτες Indian και στα εμπορικά One Outlet A.E. και Στοά Mοδιάνο στη Θεσσαλονίκη.

Και στο πλευρό του πάντα ήταν και παραμένει η σύζυγός του, πρώην μοντέλο Μαρία Καλάβρια, παρά όσα προφήτευαν και τις κακοήθειες που αναπαρήγαν οι κάθε λογής Κασσάνδρες των σαλονιών. Με δύο παιδιά τον Ινο και τη Μαρίνα, το ζευγάρι δεν είναι μια τυπική ελληνική οικογένεια. Αυτό το παραδέχεται στις κατά καιρούς συνεντεύξεις της και η ίδια η Μαρία. Αλλά το θεωρεί και φυσικό, λόγω του φόρτου εργασίας του άνδρα της, και υγιές, καθώς έτσι αποφεύγονται περιττές τριβές και εντάσεις.

Παραμένει αυτόφωτη

Δραστήρια όπως πάντα η ίδια, παραμένει αυτόφωτη: «Επειδή ποτέ δεν ήθελα να είμαι “η κυρία του κυρίου” και να περνάω όλη την ώρα μου στα γυμναστήρια και στα κομμωτήρια, μόλις μεγάλωσε λίγο και η κόρη μου, η Μαρίνα, που γεννήθηκε δύο χρόνια μετά τον Ινο, άρχισα πάλι να εργάζομαι. Ασχολήθηκα αρχικά με το κομμάτι της ένδυσης, γιατί ο Σάμι δεν ήθελε να κάνω την προηγούμενη δουλειά μου» δήλωνε προ διετίας σε συνέντευξή της.

Το τελευταίο διάστημα ο Σάμι έχει ακόμα περισσότερη δουλειά. Προχωρά προσεκτικά στην εξαγορά συμμετοχής στα καταστήματα Καλογήρου. Η κίνησή του γίνεται στο πλαίσιο σχεδίου διάσωσης της εταιρίας συμφερόντων των αδελφών Λεμονή, με επισπεύδουσες τις δανείστριες τράπεζες. Πριν από λίγες μέρες υπογράφηκε κατά πληροφορίες και το προσύμφωνο που προβλέπει πως ο επιχειρηματίας θα είναι ο βασικός επενδυτής σε μια εταιρία που φέρεται ότι χρωστά περί τα 65.000.000 ευρώ.

Στο νέο μετοχικό σχήμα θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα η οικογένεια Λεμονή, με μειωμένο όμως ποσοστό, της τάξης του 15% με 20%.

Ολα τα ακίνητα της Καλογήρου, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 24.000.000 ευρώ, θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες και έτσι θα προχωρήσει «κούρεμα» του δανεισμού. Στο σχήμα πιθανή λέγεται πως είναι και η συμμετοχή της πιο επιτυχημένης εμπορικής επιχείρησης των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

«Προίκα» τα εμπορικά σήματα και τα ακίνητα της αλυσίδας Λεμονής

Τι αποκτά ο Φάις και πόσα χρήματα βάζει; Μια νέα εταιρία, με μεγαλύτερο μέτοχο τον ίδιο, που θα πάρει «προίκα» τα σημεία πώλησης και τα εμπορικά σήματα της εταιρίας Λεμονής, ενώ θα αναλάβει την υποχρέωση να μην προχωρήσει σε απολύσεις. Δεν θα διατηρηθούν όλα τα σημεία πώλησης, αλλά αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα της Καλογήρου στο Golden Hall και σε άλλα εμπορικά κέντρα.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο το ακριβές ποσό που θα χρειαστεί να εισφέρει ο Σάμι Φάις, αλλά υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, εάν συνυπολογιστούν τα χρέη που αναλαμβάνει.

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια Λεμονή στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού αναγκάστηκε να κλείσει τρία καταστήματα στο Golden Hall, έπειτα από κάποια ακόμα ανά την Ελλάδα.

Η Καλογήρου δεν είναι μικρό «κουμάντο»: Ο τζίρος της το 2015 ήταν κοντά στα 55.000.000 ευρώ. Ομως είχε ζημίες 10.000.000 ευρώ και χρέη πολύ μεγαλύτερα από τις πωλήσεις.

«Η εταιρία σώζεται, αλλά θέλει σφικτό management και ρύθμιση των υποχρεώσεών της» φέρεται ότι εξηγεί ο Φάις σε συνομιλητές του, οι οποίοι επισημαίνουν πως ο επιχειρηματίας εμφανίζεται να είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να αποκτήσει την αλυσίδα, αλλά και πολύ προσεκτικός στους όρους εμπλοκής του. Κατενθουσιασμένη πρέπει να είναι και η Μαρία, αφού θα λύσει το πάγιο γυναικείο πρόβλημα των παπουτσιών…

frfg

H Μαρία Καλάβρια γιόρτασε με μεγάλο πάρτι, έχοντας στο πλευρό της τα δύο παιδιά της, Μαρίνα και Ινο Φάις (φωτό), τα δύο χρόνια λειτουργίας του MC Medical Center. Πρόκειται για έναν πρότυπο χώρο ιατρικής αισθητικής, με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι κορυφαίες κλινικές στον κόσμο και στον οποίο ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο πολλά πρόσωπα της κοσμικής και καλλιτεχνικής Αθήνας – από την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έως τον Δημήτρη Αλεξάνδρου.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...