Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ο «Πικάσο τού δρόμου» που έκανε τον Ψάλτη γκράφιτι

Ο street artist Πλάτωνας μιλάει για το μήνυμα από στενό συγγενή του αείμνηστου ηθοποιού για το γκράφιτι με τον «καμικάζι» του σινεμά και αποκαλύπτει περιστατικά που έχουν συμβεί στον δρόμο

Ο Στάθης Ψάλτης και το «Survivor», πηγή έμπνευσης για υπέροχα γκράφιτι! Ο street artist Πλάτωνας, ο οποίος συγκίνησε το πανελλήνιο με το έργο που φιλοτέχνησε στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον αείμνηστο ηθοποιό, με το τρυφερό σλόγκαν «Σταθάρα, βασικά…καληνύχτα σου, 1951-2017», μίλησε στην «Espresso» για το μήνυμα που έλαβε από στενό συγγενή του ηθοποιού, και όχι μόνο.

ΑΠΟ ΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

«Η προσωπική μου ανάγκη να αποχαιρετήσω το ίνδαλμά μου Στάθη Ψάλτη έγινε η αφορμή να δεχτώ τις ευχαριστίες της οικογένειας. Ηταν ιδιαίτερα τιμητικό για μένα. Τα ανέμελα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη. Θυμάμαι τα γέλια μέχρι δακρύων που κάναμε με τον πατέρα μου βλέποντας τις ταινίες του. Γνώριζα όλες τις ατάκες του απέξω, αντέγραφα τις κινήσεις του και με τους συμμαθητές μου στήναμε ολόκληρα θεατρικά στο σχολείο. Σήμερα βλέπω τις ίδιες ταινίες και γελάω όπως τότε. Στην πορεία του χρόνου θα καταλάβουμε το μέγεθος της προσφοράς του στο θέατρο και στον κινηματογράφο» αποκαλύπτει ο Πλάτωνας.

Ο αυτοδίδακτος δημιουργός, με σπουδές γραφιστικής, δεν έχει ως φιλοδοξία την προσωπική αναγνώριση, παρά μόνο την καλλιτεχνική, γι’ αυτό δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του. Με το γκράφιτι ασχολήθηκε πρώτη φορά το 1997. «Θυμάμαι πως έκανα απίστευτα χιλιόμετρα πεζοπορίας μέχρι να βρω ένα σημείο όπου θα μπορούσα να δημιουργήσω, αφού τότε ήταν παράνομο και ούτε λόγος για άδειες. Κι ενώ “έβαφα” καλά στους τοίχους, στο μάθημα των Καλλιτεχνικών είχα χάλια βαθμούς» λέει και γελά.

fqwetwar 2Ο Πλάτωνας παρουσιάζει τη δουλειά του μέσω των social media και στα έργα του εμπνέεται από γνώριμες προσωπικότητες, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Αγάθωνας. «Φτιάχνω εικόνες από αυτά που έχω ζήσει και στόχος μου είναι να περάσω το ελληνικό στοιχείο στο γκράφιτι. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσα να φτιάξω το πορτρέτο του Παντελή Παντελίδη ή της Πάολα. Δεν έχω ακούσει ποτέ τα τραγούδια τους, κατά συνέπεια δεν θα είχαν αλήθεια τα έργα μου» αποκαλύπτει ο street artist, που έχει φιλοτεχνήσει και έναν survivor, όχι του ομώνυμου ριάλιτι, αλλά της αληθινής ζωής.

Με ρίσκο τη ζωή του

Πρόκειται για ένα χόμπι πολύ επικίνδυνο, αφού, όπως παραδέχεται, τον έχουν πάρει στο κατόπι νοικοκυραίοι αλλά και σκυλιά, ενώ στην ηλικία των 14 ετών κόντεψε να χάσει τη ζωή του μέσα σε έναν υπόνομο. «Ηταν η τελευταία ημέρα μιας σχολικής χρονιάς και κατέβηκα μαζί με την παρέα μου. Αφού “βάψαμε” τους τοίχους, μετά κάναμε το παραδοσιακό… κάψιμο των βιβλίων. Η φωτιά, όμως, φούντωσε, το τούνελ γέμισε καπνούς και δεν είχαμε διέξοδο διαφυγής. Τρέξαμε προς τα πίσω και μέσα στα σκοτάδια βρήκαμε έναν διάδρομο που μας έβγαλε στο πάρκινγκ της Πυροσβεστικής!» μας αφηγείται.

Οι περιπέτειές του, όμως, περιλαμβάνουν και ευτράπελα: «Θυμάμαι ένα περιστατικό, όπου στις 5.30 το πρωί “βάφαμε” με έναν φίλο μου παράνομα σε κεντρικό άξονα. Τότε εμφανίζεται ένας τύπος με μηχανάκι, κάνοντας “οχτάρια” στον δρόμο. Μόλις είχε φύγει από τα μπουζούκια με κοστούμι κυριλέ, αλλά λιώμα στο μεθύσι. Σκέφτηκα πως θα παίξουμε μπουνιές, αν έλεγε καμιά κουβέντα, ωστόσο μας έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του κι έφυγε. Την επομένη, που μιλήσαμε και ήταν πλέον ξεμέθυστος, μας αποκάλυψε πως είχε χωρίσει από την κοπέλα του και ήθελε να της γράψουμε ένα τρυφερό μήνυμα στον τοίχο του σπιτιού της, ωστόσο στη διάρκεια του πρωινού τα ξαναβρήκαν και μας ακύρωσε ευγενικά τη δουλειά».

fqwetwar 3

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...