Στη Φιλοθέη το ιερό λείψανο του πολιούχου της Πάτρας αγίου Ανδρέα

Τα λείψανα του Αποστόλου Ανδρέα αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα για προσκύνημα από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών

Εκατοντάδες πιστοί αναμένεται να συρρεύσουν αυτές τις μέρες στην εκκλησία της αγίας Φιλοθέης στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, όπου θα εκτίθεται για μία εβδομάδα τμήμα του ιερού λειψάνου του πολιούχου της Πάτρας αγίου Ανδρέα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του ναού, που θα γίνουν το Σάββατο.

Τα λείψανα του Αποστόλου Ανδρέα αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα για προσκύνημα από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Αναγνωστάκη και η επίσημη υποδοχή τους θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην Κρύπτη της αγίας Φιλοθέης. Στη συνέχεια, θα τελεστούν μέγας εσπερινός και αρτοκλασία. Τα σεπτά λείψανα θα παραμείνουν στον ναό έως τις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η αγία είδε σε όραμα τον Απόστολο, ο οποίος τής ζήτησε να οικοδομήσει ένα μοναστήρι. Πράγματι, η αγία Φιλοθέη έχτισε το μοναστήρι και του έδωσε το όνομα του αγίου Ανδρέα για να τον τιμήσει, ενώ πρόσθεσε και άλλα οικοδομήματα και εκτάσεις με μετόχια και υποστατικά για τη διατροφή και τη συντήρηση των μοναχών.

Σήμερα σώζεται το καθολικό του μοναστηριού, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Η αγία μαρτύρησε από τους Τούρκους τα ξημερώματα της 3ης Οκτωβρίου 1588 στο μετόχι του Αποστόλου Ανδρέα, το οποίο έχτισε η ίδια στην οδό Λευκωσίας, στα Κάτω Πατήσια.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ