Κουντουρά και Κουστό συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα υποθαλάσσιων ερευνών

Στα χνάρια του διάσημου παππού του, του θρυλικού ωκεανογράφου και εξερευνητή Ζακ – Ιβ Κουστό, βαδίζει ο εγγονός του Φαμπιάν

Στα χνάρια του διάσημου παππού του, του θρυλικού ωκεανογράφου και εξερευνητή Ζακ – Ιβ Κουστό, βαδίζει ο εγγονός του Φαμπιάν, ο οποίος συναντήθηκε το Σάββατο με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και της εκδήλωσε την επιθυμία του να συνεχίσει τις θαλάσσιες και υποθαλάσσιες εξερευνήσεις στο Αιγαίο!

Ο επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Ocean Learning Center ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του με κυβερνητικά στελέχη, σχετικά με τις δυνατότητες συνεργασίας σε υποθαλάσσια ερευνητικά προγράμματα και έργα. Στη συνάντηση με την κυρία Κουντουρά, στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού του ιδρύματος OLC Justin Green, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της υποθαλάσσιας έρευνας, ενώ εξετάστηκαν και άλλα που έχουν σχέση με τον καταδυτικό τουρισμό.

Οπως τονίστηκε, αν τελεσφορήσει μια συνεργασία ανάμεσα στην Πολιτεία και το επιτελείο του ερευνητή, η Ελλάδα θα αναδειχθεί σε πόλο έλξης της παγκόσμιας κοινότητας υποθαλάσσιων ερευνών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό της.

«Η ομορφότερη χώρα»

«Η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου» τόνισε ο διάσημος ερευνητής, αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας στην έρευνα και την καινοτομία. Η κυρία Κουντουρά, από τη μεριά της, ανέφερε πως το υπουργείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις και ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που ενισχύουν την προώθηση και την προβολή της χώρας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Ο Γάλλος ωκεανογράφος δεν έφυγε με άδεια χέρια από τη συνάντηση, αφού πήρε ως αναμνηστικό δώρο δύο ασπρόμαυρες ταινίες από το αρχειακό υλικό του ΕΟΤ για τις θαλάσσιες και υποθαλάσσιες εξερευνήσεις του παππού του με το ερευνητικό σκάφος «Καλυψώ», την περίοδο 1975-1977, στην περιοχή των Αντικυθήρων και στο ναυάγιο του πλοίου «Βρετανικός», ανοιχτά της Κέας.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ