Μεταπτυχιακό στη Θεολογία άρχισε (στα 81) ο μητροπολίτης Αλέξανδρος

Στα 81 του χρόνια αποφάσισε να καθίσει και πάλι στα φοιτητικά έδρανα ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος

Στα 81 του χρόνια αποφάσισε να καθίσει και πάλι στα φοιτητικά έδρανα ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος (φωτό)! Ο επίσκοπος από την Πελοπόννησο, που θεωρείται από τους «αντισυμβατικούς» ιεράρχες, αποφάσισε να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις πλούσιες γνώσεις του στη Θεολογία, κάνοντας μεταπτυχιακό!

Η κίνηση του μητροπολίτη δεν παραξένεψε κανέναν από τους στενούς συνεργάτες του, καθώς όλοι τον χαρακτηρίζουν αεικίνητο. Ο κ. Αλέξανδρος δεν ασχολείται μόνο με τα πνευματικά και διοικητικά καθήκοντα της μητρόπολής του, διότι, όποτε βρίσκει ευκαιρία, ασχολείται ακόμα και με βαριές, για τους ανθρώπους της πόλης, αγροτικές εργασίες, όπως το μάζεμα της πατάτας! Μάλιστα, οδηγεί ακόμα και σήμερα τον παλιό λευκό «σκαραβαίο» που είχε αγοράσει στα νιάτα του!

Ο μητροπολίτης Μαντινείας είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ωστόσο με την απόφασή του να καθίσει πάλι στα φοιτητικά έδρανα θέλει να δώσει έμπρακτα το παράδειγμα της φιλομάθειας στο ποίμνιό του. Ετσι, αυτή τη χρονιά ο κ. Αλέξανδρος σπουδάζει στο Μεταπτυχιακό Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους και είναι πιστοποιημένο με το ECTS με 90 πιστωτικές μονάδες.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα μεγάλο μη κρατικό πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην πρωτεύουσα της Κύπρου, έχοντας παραρτήματα στην Ελλάδα και συνεργασίες με ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Ψυχή του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών θεωρείται ο ιδιαίτερα δραστήριος μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος.

Εξάλλου, το Κέντρο Ερευνών Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τελεί υπό την υψηλή επιστασία του μητροπολίτη Κύκκου και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην εξειδικευμένη βιβλιοθήκη και στα άλλα ερευνητικά προγράμματα του Κέντρου Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ