Καθολικοί ιερείς βίαζαν μαθητές

Αργεντινή: 42χρονη μοναχή κατηγορείται ότι βοηθούσε τρεις άντρες να κακοποιούν παιδιά με προβλήματα ακοής

Αργεντινή: 42χρονη μοναχή κατηγορείται ότι βοηθούσε τρεις άντρες να κακοποιούν παιδιά με προβλήματα ακοής

Στις χαμογελαστές σέλφι με τροφίμους του ιδρύματος για παιδιά με προβλήματα ακοής στην Αργεντινή κρυβόταν η απόλυτη φρίκη, που ξεδιπλώθηκε στο κατηγορητήριο εις βάρος καθολικής μοναχής, η οποία πίσω από τη βιτρίνα του ράσου φέρεται ότι έκρυβε έναν άγγελο της Κόλασης.

Η 42χρονη Κοζάκα Κουμίκο, ιαπωνικής καταγωγής, η οποία παραδόθηκε μόνη της έπειτα από έναν μήνα που καταζητούνταν, φέρεται ότι βοηθούσε ιερείς να βιάζουν με όλους τους πιθανούς τρόπους σε τουαλέτες, κοιτώνες, κήπους, ακόμα και κάτω από το εικόνισμα της Παναγίας, μαθητές του Ινστιτούτου Αντόνιο Πρόβολο στην πόλη Λουχάν ντε Κούγιο.

Οι Αρχές έφτασαν στη μοναχή έπειτα από καταγγελία πρώην μαθήτριας, που την κατηγορεί ότι την ανάγκασε να φοράει πάνα για να κρύβει την αιμορραγία που προκλήθηκε μετά από βιασμό από τον ιερέα Χοράθιο Κορμπάχο.

Δήλωσε αθώα

Η Κουμίκο δήλωσε αθώα κατά την οκτάωρη ακρόασή της την περασμένη Πέμπτη. Δεν φαίνεται ωστόσο να έπεισε τους δικαστές, που διέταξαν την κράτησή της ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 24 μαθητές του Ινστιτούτου έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες εις βάρος του 56χρονου Κορμπάχο, του επίσης ιερέας Νικόλα Κοράντι, 83 ετών, και ακόμα τριών ανδρών.

Ολοι τους συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε οι Αρχές εντόπισαν στην κατοχή τους πορνογραφικά περιοδικά καθώς και 34.000 δολάρια στο δωμάτιο του Κοράντι. Τα παιδιά ισχυρίζονται ότι οι δύο ρωμαιοκαθολικοί ιερείς τα βίαζαν κατ’ επανάληψη. «Πάντα έλεγαν ότι ήταν ένα παιχνίδι. Μας έλεγαν “Πάμε να παίξουμε!” και μας πήγαιναν στην τουαλέτα των κοριτσιών» κατέθεσε μία από τις γυναίκες που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Κουμίκο, όπως και οι τρεις άνδρες που ήταν υπάλληλοι του ινστιτούτου, φέρεται ότι βοηθούσε τους ιερείς στις αποτρόπαιες πράξεις τους, ενώ η μοναχή κατηγορείται ότι επίσης κακοποιούσε τα παιδιά το διάστημα από το 2004 ως το 2012, οπότε και «υπηρετούσε» εκεί.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ