Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Οπλισμένος περιπτεράς κρατούσε τρεις ομήρους στον ΟΚΑΝΑ

Πολύτεκνος τοξικομανής, σε κατάσταση αμόκ επειδή θα του ξήλωναν το περίπτερο, έβγαλε όπλο και κράτησε για επτά ώρες αιχμάλωτες γυναίκες υπαλλήλους του ΟΚΑΝΑ Χανίων

Πολύτεκνος τοξικομανής, σε κατάσταση αμόκ επειδή θα του ξήλωναν το περίπτερο, έβγαλε όπλο και κράτησε για επτά  ώρες αιχμάλωτες γυναίκες υπαλλήλους του ΟΚΑΝΑ Χανίων

Πυροβολισμοί, τραυματισμοί και μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ήταν το σκηνικό των επτά εφιαλτικών ωρών που έζησαν τρεις γυναίκες υπάλληλοι του ΟΚΑΝΑ Χανίων, οι οποίες κρατήθηκαν όμηροι στα χέρια ενός ένοπλου πολύτεκνου τοξικομανούς σε αποθεραπεία, ο οποίος είχε ταμπουρωθεί στο κτίριο!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ο 45χρονος, ο οποίος είναι πατέρας πέντε παιδιών, πήγε έξαλλος, στις 8 χθες το πρωί, και σε κατάσταση αμόκ στη μονάδα Χορήγησης Μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ, όπου είχε ξεκινήσει αποθεραπεία με βουπρενορφίνη και άρχισε να διαμαρτύρεται φωνάζοντας ότι ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να «ξηλώσει» το περίπτερο που διατηρεί στο ενετικό λιμάνι.

Οπως έλεγε, είναι απελπισμένος και βρίσκεται σε απόγνωση, αφού το περίπτερο του αποφέρει το μοναδικό εισόδημά του για να ζήσει τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Την άρπαξε από τα μαλλιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντελώς ξαφνικά ο Ε.-Ν.Κ. άρπαξε από τα μαλλιά μια γυναίκα υπάλληλο, ακούμπησε ένα όπλο στο κεφάλι της και άρχισε να φωνάζει ότι θα την κρατούσε όμηρο ώσπου να πάρει ο δήμος πίσω την απόφασή του.

Αγνωστο πώς, η γυναίκα κατόρθωσε να ξεφύγει από τα χέρια του και κατέφυγε σε μία μικρή αποθηκούλα διαστάσεων ένα επί ενάμισι μέτρου, όπου κλείστηκε μαζί με άλλες δύο νεαρές υπαλλήλους του ΟΚΑΝΑ. Αν και ο 45χρονος διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι δεν πρόκειται να τους κάνει κακό, κλείδωσε την είσοδο της Μονάδας στην οποία βρίσκονταν οι τρεις γυναίκες.

Στο μεταξύ, είχαν ειδοποιηθεί άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ άμεσα έσπευσε στο σημείο και Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης από το Ηράκλειο. Οταν δύο από τους αστυνομικούς που έφτασαν αρχικά στο σημείο ζήτησαν από τον πολύτεκνο να ηρεμήσει και να βγει από τη Μονάδα, εκείνος πυροβόλησε τρεις φορές, με τους ενστόλους να απαντούν ρίχνοντας τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησαν σκηνές πανικού μέσα στον χώρο, με τους εργαζομένους και τους χρήστες ναρκωτικών που είχαν έρθει για αποθεραπεία να τρέχουν ανάστατοι να καλυφθούν!

Την ίδια ώρα, έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί χρήστες που πήγαν για να τους χορηγηθούν υποκατάστατα και εργαζόμενοι οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να πιάσουν δουλειά και παρακολουθούσαν άναυδοι όσα εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους.

Ακολούθησαν μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τη συνδρομή ψυχιάτρου, ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., εισαγγελέα, αλλά και του πατέρα και συγγενών του δράστη, που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να τον πείσουν να βγει από το κτίριο.

Υστερα από επτά ώρες, ο 45χρονος πείστηκε τελικά να παραδοθεί. Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, αφού ήταν τραυματισμένος και αιμορραγούσε (άγνωστο αν το τραύμα προήλθε από πυροβολισμό ή από κάποιο σπασμένο τζάμι). Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει λύση και ότι το περίπτερο του 45χρονου θα παραμείνει σε λειτουργία για όλο το ερχόμενο καλοκαίρι.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....