Μεταξύ ζωής και θανάτου!

Το καθημερινό έργο τρόμου των πυροτεχνουργών όταν καλούνται να εξουδετερώσουν μια βόμβα ή να ελέγξουν ένα ύποπτο «ορφανό» αντικείμενο

Το καθημερινό έργο τρόμου των πυροτεχνουργών όταν καλούνται να εξουδετερώσουν1 382 μια βόμβα ή να ελέγξουν ένα ύποπτο «ορφανό» αντικείμενο

Μια ανάσα απέχει η ζωή από τον θάνατο και αυτό το βιώνουν καθημερινά σε έντονο βαθμό τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), όταν καλούνται να εξουδετερώσουν μία βόμβα ή να ελέγξουν ένα ύποπτο αντικείμενο.

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μπήκε στα άδυτα του χώρου του ΤΕΕΜ και μίλησε με τους ατρόμητους εξουδετερωτές, οι οποίοι ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες.

«Τα συναισθήματα, όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, είναι δυνατά. Σίγουρα υπάρχει ένας βαθμός ανησυχίας. Προσπαθούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για το περιστατικό, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο. Οσο πλησιάζουμε τόσο ο φόβος αυξάνεται.

Ο φόβος είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και ανθρώπινο. Δεν υπάρχει, όμως, πανικός, δεν υπάρχει τρόμος. Ο φόβος είναι διαχειρίσιμος» δήλωσε ο τμηματάρχης του ΤΕΕΜ, ο οποίος για ευνόητους λόγους διατήρησε την ανωνυμία του.

Το έργο ενός πυροτεχνουργού είναι αρκετά δύσκολο και, τη στιγμή που καλείται να επιχειρήσει, χιλιάδες σκέψεις περνούν από το μυαλό του και τον βασανίζουν. Βέβαια, η δουλειά των ειδικών του ΤΕΕΜ δεν είναι μόνο οι εξουδετερώσεις βομβών.

«Από τη στιγμή που θα φτάσουμε στο σημείο, ακόμη και η υπόδειξη που θα κάνουμε στις υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις για το ποια είναι η περίμετρος ασφαλείας, για το πόσο θα πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος ή να γίνει εκκένωση λόγω ενός ύποπτου αντικειμένου ή μίας βόμβας, μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική για τη συνέχεια» είπε ο πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ. και πρόσθεσε, όσον αφορά τις ειδικές ικανότητες που πρέπει να έχει ένας πυροτεχνουργός, ότι πρέπει να διαθέτει μια καλώς εννοούμενη τρέλα και αγάπη για το αντικείμενο.

esr 1005 019 cmyk

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ