Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

SOS για το παιχνίδι που απειλεί τη ζωή μαθητών

► Η «μπλε φάλαινα» που ξεπηδά από το διαδίκτυο στοχεύει πλέον και τα Ελληνόπουλα
► Εφηβοι έχουν βρει τραγικό θάνατο από τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται από τους «game masters»

Το Blue Whale, το νοσηρό διαδικτυακό παιχνίδι που ευθύνεται για δεκάδες αυτοκτονίες εφήβων στο εξωτερικό, απειλεί να «καταπιεί» και τα Ελληνόπουλα, προειδοποιούν οι υπεύθυνοι του Χαμόγελου του Παιδιού, συστήνοντας στους γονείς να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση!

ΑΠO ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Η ταχεία εξάπλωση του νέου, άρρωστου παιχνιδιού σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία και το Βέλγιο, έχει σημάνει συναγερμό και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα πριν από μερικές ημέρες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να βγάλει ανακοίνωση για τη θανατηφόρα «μόδα» που σαρώνει στο διαδίκτυο, ενώ χθες ήταν σειρά του Χαμόγελου του Παιδιού να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να επιστήσει την προσοχή των γονιών.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι του εθελοντικού οργανισμού, το φονικό παιχνίδι με το όνομα Blue Whale («μπλε φάλαινα») είναι άκρως επικίνδυνο, δεδομένου ότι προσκαλεί τον παίκτη να συμμετέχει σε μια διαδικασία «χωρίς γυρισμό». Παράλληλα, επισημαίνουν τη συμβολή του σε 130 θανάτους χωρίς όμως, όπως αναφέρουν, να μπορεί να επιβεβαιωθεί άμεση σύνδεση: «Το προφίλ των ανθρώπων που μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει ανήκει κυρίως στην ηλικιακή ομάδα των 15-17 ετών και είναι έφηβοι με δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ότι όποιος γονιός έχει παρατηρήσει ανησυχητικές αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού του ή υποπτεύεται ότι σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Το φαινόμενο ήδη είναι έντονο. Αποδεδειγμένα έχουν καταγραφεί αυτοκτονίες στο εξωτερικό, οι οποίες σχετίζονται με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο τρόπος είναι φρικτός… Υποχρεώνουν τα παιδιά σε διάφορες διαδικασίες και κατόπιν τα εκβιάζουν» δήλωσε στην «Espresso» ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, εκτιμώντας ότι το παιχνίδι είναι διαδεδομένο και στην Ελλάδα, χωρίς να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περιστατικά τραυματισμών ή αυτοκτονίας, τα οποία να συνδέονται με το επικίνδυνο φαινόμενο.

Οσοι συμμετέχουν στο φονικό παιχνίδι υποβάλλονται υπό τις οδηγίες ανώνυμων «game masters» σε επικίνδυνες δοκιμασίες επί 50 ημέρες. Σε όσα καλούνται να κάνουν συμπεριλαμβάνονται το να αναρριχηθούν σε γέφυρες ή να αποτυπώσουν μια σκηνή ταινίας τρόμου σε πραγματικό χρόνο και πεδίο.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι «εγκέφαλοι» του νοσηρού παιχνιδιού καλούν τους συμμετέχοντες να χαράξουν λέξεις και σύμβολα με βιβλικές αναφορές στα χέρια τους, μεταξύ των οποίων και μια φάλαινα, ή να δέσουν μια θηλιά στον λαιμό τους και να κινηματογραφήσουν τον εαυτό τους ενώ είναι στο όριο του πνιγμού!

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της 15χρονης Γιούλια Κονσταντίνοβα και της 16χρονης Βερόνικα Βαλκόβα, οι οποίες βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν «βούτηξαν» από την ταράτσα ενός ψηλού κτιρίου στην πόλη Ουστ-Ιλίμσκ της Σιβηρίας, καθώς και ενός νεαρού στη Βρετανία, τον οποίο η μητέρα του βρήκε απαγχονισμένο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...