Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Θεϊκές» κιθάρες για stars της rock!

Ο Τζόνι Πράπας κατασκευάζει στη Λεπτοκαρυά ηλεκτρικά όργανα (περιζήτητα από σούπερ ονόματα της μουσικής) από τα ξύλα δέντρων του Ολύμπου

Μεγάλα ονόματα της rock μουσικής, όπως ο πρώτος κιθαρίστας των Μπον Τζόβι, ο Ρίτσι Σαμπόρα, η διάσημη Ελληνοαυστραλή ανακάλυψη του θρυλικού Κάρλος Σαντάνα, η Οριάνθη Παναγάρις, ή ο Κέβιν Σίρλεϊ, παραγωγός των Iron Maiden, παίζουν ηλεκτρικές κιθάρες που έχουν κατασκευαστεί στον Ολυμπο από τα ξύλα των δέντρων του βουνού των θεών.

Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Δημιουργός τους είναι ο Τζόνι Πράπας (το πραγματικό όνομά του είναι Γιάννης Γιάντσιος), που έχει το εργαστήριό του στη Λεπτοκαρυά Πιερίας και από εκεί στέλνει σε όλο τον κόσμο τις μοναδικές χειροποίητες ηλεκτρικές κιθάρες του. Οι Olympus Custom Guitars, όπως τις ονόμασε προς τιμήν του Ολύμπου, πωλούνται σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Ασία. Περισσότερα από 50 κομμάτια σπάνιων χειροποίητων οργάνων βρίσκονται στα χέρια διάσημων μουσικών σε όλο τον κόσμο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κουβαλούν την ιστορία των δέντρων του δάσους και τους κρυφούς ήχους του. Καρυδιές, μουριές, σφένδαμοι, πλατάνια, λεύκες και ελιές είναι τα ξύλα με τα οποία κατασκευάζονται οι ολύμπιες κιθάρες, οι οποίες πωλούνται από 4.000 ως 20.000 ευρώ, ανάλογα με τη δουλειά που έχουν πάνω τους.

«Ψάχνω τα δέντρα που φτιάχνω τις κιθάρες μου, πάντοτε με την άδεια του Δασαρχείου. Για μια απλή κιθάρα μπορεί να κλειστώ στο εργαστήριο για δυο μήνες, ενώ για μια πιο απαιτητική και εξελιγμένη μπορεί να χρειαστώ και οκτώ μήνες!

Οταν ξεκίνησα πριν από περίπου 20 χρόνια από τη Λεπτοκαρυά, δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα συνεργάζομαι με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας. Είμαι ευτυχισμένος γι’ αυτό…» λέει στην «Espresso» ο ξεχωριστός κατασκευαστής μουσικών οργάνων.

Πώς ξεκίνησε

Για τον Τζόνι, που πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα για μια παρουσίαση στο Ωδείο Φακανά στο Νέο Φάληρο, όλα άρχισαν το 1991, όταν η τύχη έφερε κοντά του τον Τζον Χάρισον, έναν Βρετανό κατασκευαστή ακουστικών οργάνων που έζησε στη Λεπτοκαρυά.

Ο κατάλογος των μουσικών που έχουν κιθάρες του είναι μακρύς: Ερικ Γκέιλς, Λανς Λόπεζ, Αρλεν Ροθ, Εϊνσλι Λίστερ, Χάουαρντ Γκλέιζερ, Νταγκ Σέβεν, Βίκτορ Γούτεν, Φαμπρίτσιο Γκρόσι είναι μερικά από τα top ονόματα μουσικών που έχουν κάνει τον Ολυμπο αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Το e-mail του Τζόνι Πράπας γεμίζει καθημερινά μηνύματα διάσημων rock stars. Ομως, ενώ όλο το Λος Αντζελες μιλά για εκείνον, ο ίδιος θέλει απλώς να διδάξει κιθάρα στον προσωπικό φίλο του, βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κουκοδήμο!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...