Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Οι «φίλοι» πούλησαν την Demy!

Παραδοσιακοί σύμμαχοι μας γύρισαν την πλάτη

Παραδοσιακοί σύμμαχοι μας γύρισαν την πλάτη

Από τη
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΓΑΛΑΤΗ

Χώρες που παραδοσιακά στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια του διαγωνισμού την Ελλάδα -και περισσότερο ένθερμα τις χρονιές που κατεβαίναμε στον eurovision-ικό στίβο με συντελεστές… γκανιάν, όπως ο Φωκάς Ευαγγελινός και ο Δημήτρης Κοντόπουλος, να βρίσκονται πίσω από την ελληνική συμμετοχή- φέτος μας γύρισαν την πλάτη, με αποτέλεσμα το «This Is Love» να λάβει συνολικά 77 βαθμούς και να τερματίσει στη 19η θέση, σε σύνολο 26 χωρών, ενώ στο televoting στη 14η θέση.

Συγκεκριμένα, από τους τηλεθεατές η Demy πήρε 29 βαθμούς, ενώ νωρίτερα από την ψηφοφορία των επιτροπών είχε λάβει 48 βαθμούς.

2 338

Αναλυτικότερα, από την ψηφοφορία των επιτροπών η Ελλάδα πήρε μόνο έναν βαθμό από τη γειτονική Αλβανία (που μας είχε συνηθίσει άλλες χρονιές σε 8άρια και 10άρια), 6 από τη Βουλγαρία και το καθιερωμένο 12άρι από την Κύπρο. Ελαβε, επίσης, 5 βαθμούς από το Αζερμπαϊτζάν, 12 από το Μαυροβούνιο, 2 από την Ισπανία και 10 από την Αρμενία.

Οι γειτονικές Ιταλία και Ρουμανία, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες παραδοσιακά μας έδιναν την ψήφο εμπιστοσύνης τους, φέτος μας αγνόησαν εντελώς, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα για το τι προκάλεσε αυτή την ανατροπή!
Μάλιστα, το Ηνωμένο Βασίλειο τις χρονιές που μας εκπροσώπησαν ο Σάκης Ρουβάς, η Καλομοίρα και η Ελενα Παπαρίζου μάς είχε προσφέρει απλόχερα το 12άρι του.

Αξιοπρεπής εμφάνιση

Η 19η θέση, στην οποία πλασαρίστηκε η Demy, που σημειωτέον έβαλε τα δυνατά της επί σκηνής, επιτυγχάνοντας μια ωραία και αξιοπρεπή εμφάνιση, επιβεβαίωσε και τα προγνωστικά των τελευταίων ημερών, τα οποία μας ήθελαν ακριβώς σε αυτή την κατάταξη.
Γι’ αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει μάλλον ούτε η ανακοίνωση, αμέσως μετά τον τελικό, ότι παραλίγο να αποκλειστούμε στον ημιτελικό, αφού περάσαμε οριακά. Σε δυσμενέστερη θέση η Κύπρος, η οποία, αν και είχε μια πολύ καλή εκπροσώπηση από τον Hovig, με ένα ομολογουμένως ωραίο τραγούδι, που αναπτύχθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των οπτικών εφέ επί σκηνής, πλασαρίστηκε μόλις στην 21η θέση.

17967687

Αντιθέτως, ο Πορτογάλος νικητής του διαγωνισμού Salvador Vilar Braamcamp Sobral με μια λιτή μπαλάντα, η οποία ήταν γραμμένη στη γλώσσα του, κατάφερε να αποσπάσει τη νίκη και να φέρει έπειτα από καιρό τη Eurovision στον Νότο!

Στη 2η θέση ανέβηκε η Βουλγαρία με τον «κλώνο» του Justin Bieber, τον 17χρονο Kristian Kostov, και στην 3η η Μολδαβία με τους Sunstroke Project, οι οποίοι με το «Hey, Mamma» τους τέλεσαν τρεις γάμους επί σκηνής! Στην 4η θέση τερμάτισε η Βελγίδα Blanche, με το πιο ραδιοφωνικό τραγούδι της βραδιάς, ενώ την 5η θέση ο γοητευτικός Σουηδός Robin Bengtsson με το «I Can’t Go On», που θεωρούνταν από την αρχή φαβορί.

Το μήνυμα του νικητή για τους πρόσφυγες

Με το «Amar Pelos Dois» του γοήτευσε κοινό και κριτικούς και για πρώτη φορά στηνspl1498140 005 ιστορία της Πορτογαλίας, που συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1964, κατέκτησε την κορυφή. Ποιος είναι, όμως, ο νικητής της φετινής Eurovision, για τον οποίο μιλούν όλοι;
Ο Salvador Vilar Braamcamp Sobral, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1989 στη Λισαβόνα και με την αδελφή του Luisa, η οποία έγραψε και το νικητήριο τραγούδι, έγιναν γνωστοί μέσα από το talent show «dolos» («Pop Idol»), όπου τερμάτισε στην 7η θέση. Ο 27χρονος τραγουδιστής με την προσωπικότητα, το ήθος του και την προσωπική του ιστορία συγκίνησε τους πάντες.

Και τι εννοούμε μ’ αυτό; Στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον διαγωνισμό ο Πορτογάλος μίλησε για τους πρόσφυγες και έκανε έκκληση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο να τους ανοίξουν την αγκαλιά τους. Μάλιστα, θέλησε να φορέσει και μπλουζάκι υπέρ των προσφύγων, αλλά η EBU δεν του το επέτρεψε, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτικό μήνυμα, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανόνες.

Ο νικητής της Eurovision, όμως, συγκίνησε και λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που φαίνεται να αντιμετωπίζει. Οι φήμες τον θέλουν να βρίσκεται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς. Ο ίδιος, όμως, και οι συνεργάτες του δεν επιβεβαίωσαν ποτέ αυτές τις φήμες. Μόνο η αδελφή του και υπεύθυνη επικοινωνίας του είπε στους δημοσιογράφους ότι ο τραγουδιστής υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση κηλών και γι’ αυτό δεν κατάφερε να βρίσκεται στο Κίεβο για τις πρόβες, τις οποίες ανέλαβε να κάνει εκείνη στη θέση του.

Τα… διάσημότερα οπίσθια της Ευρώπης

3 171

Στα αξιομνημόνευτα της βραδιάς ήταν και τα… οπίσθια ενός νεαρού, τα οποία από το βράδυ του Σαββάτου είναι τα πιο… γνωστά της Ευρώπης! Κατά τη διάρκεια του τελικού και ενώ στη σκηνή βρισκόταν η Jamala, περσινή νικήτρια, ένας eurofan με τη σημαία της Αυστραλίας στους ώμους βρέθηκε -άγνωστο πώς- δίπλα της και, αφού για λίγα δευτερόλεπτα έκανε το δικό του show, κατέβασε το παντελόνι του, δείχνοντας σε εκατομμύρια τηλεθεατές τα οπίσθιά του.

Οπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για τον Ουκρανό φαρσέρ Βιτάλι Σέντιουκ, ο οποίος συνελήφθη και κινδυνεύει με πενταετή ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο.
Και μπορεί η βραδιά να μην είχε την έκβαση που θα θέλαμε για την ελληνική αποστολή, στην ΕΡΤ πάντως έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν, αφού με ελάχιστα χρήματα που ξόδεψαν (τα έξοδα βάρυναν του χορηγούς, με μέγα χορηγό τον Παντελή Μπούμπουρα), η βραδιά σημείωσε ποσοστά… «Survivor», με 51,2% στο γενικό σύνολο και την υψηλότερη τιμή του να φτάνει στο 62,8% στο τέταρτο 01.15-01.30 και στο δυναμικό κοινό το 54,9%, ενώ στο ίδιο τέταρτο έφτασε το 66,3%.

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...